Niet meer zwanger zijn: hoe moest dat ook alweer?

niet meer zwanger

Niet meer zwanger, hoe werkt dat?

Ik trippel licht als een veertje door het huis (voor wie mij persoonlijk kent is dit een duidelijk gevalletje dichterlijke vrijheid), kan mijn eigen voeten weer in optima forma zien en wanneer ik iets laat vallen, hoef ik me niet in allerlei onmogelijke bochten te wringen om het op te pakken. Kortom, ik ben niet meer zwanger. Voor het eerst in twee jaar duurt deze periode al langer dan drie maanden en het is gek genoeg best weer wennen om volledig mezelf te zijn – de hormonen maar even daargelaten. Want wie was ‘mezelf’ ook alweer? En is die persoon niet onomkeerbaar veranderd na beide zwangerschappen?

Ik moet het allemaal zelf doen

De privileges waar ik maandenlang van mocht genieten zijn sinds een paar weken dan ook weggevallen. Niet langer kreupel, ben ik best wel weer in staat om mijn eigen drinken te halen of iets te tillen. En begrijp me niet verkeerd, ik ben daar echt dolblij mee. Er is niets vervelenders dan toekijken hoe anderen taken opknappen waarvan je vindt dat je die zelf had moeten uitvoeren. Maar toch. Nu ik niet zwanger ben, mis ik het soms stiekem ook best wel om verwachtingsvol van mijn glas naar het gezin te kijken, hopend dat iemand de hint oppikt en drinken haalt.

Na twee binnen een jaar is zwanger zijn een soort leefstijl

Het rare is dat zo’n zwangerschap bijna een leefstijl wordt. Je kunt je er toch op een bepaalde manier een beetje achter verschuilen als je niet voldoende presteert. Iets vergeten? Tja, zwanger. Niet in staat iets te tillen? Tja, zwanger. Ochtendje bingewatchen, terwijl er een badkamer schreeuwt om allesreiniger? Tja… šŸ˜‰ Maar nu is dat niet meer zo. Ik moet gewoon functioneren, zoals we dat allemaal doen. Waar ik de hulpbehoevendheid voorheen vervloekte, heb ik nu een beetje heimwee. ‘Niet zwanger’ is ineens een onbekende status, waarvan ik niet goed weet hoe ik hem moet invullen.

Mijn (verrassende) houvast in deze vreemde tijden

Lastig. Mijn lichaam zit nog vol hormonen, dus ik schipper tussen huilbuien om nare beelden op tv, hysterische lachbuien, streng diƫten met als beloning een pak chocolate chip cookies. Maar er is gelukkig een constante factor die me op de been houdt: Robs Grote Tuinverbouwing.

Ik vind het oprecht jammer dat ik daar niet hele dagen naar kan kijken. De flauwe grapjes, de ideeĆ«n die ik opdoe over tuinen (waar Ro iets minder enthousiast over is) en interieurstyling, de overload aan ‘verborgen’ reclame die er heel dik bovenop ligt…

Het is een soort heimelijk genoegen waar ik aan toegeef als de kleintjes slapen. Een goede graadmeter bovendien. Tegen de tijd dat ik het programma zat ben, zal ikĀ vast ontzwangerd en ‘mezelf’ zijn. Best gek eigenlijk. Zal misschien een verlaat gevalletje nesteldrang zijn: ik heb namelijk helemaal geen groene vingers šŸ™‚

Had jij na je zwangerschap tijd nodig om weer te wennen aan het idee dat je niet meer zwanger was?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest?Ā 

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

One thought on “Niet meer zwanger zijn: hoe moest dat ook alweer?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten