Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Holland tag | Hoe ‘Hollands’ ben ik eigenlijk?

Holland tag | Hoe ‘Hollands’ ben ik eigenlijk?

De naam ‘Holland tag’ verraadt het al een beetje. Alle vragen in deze tag draaien om hoe Hollands je eigenlijk bent. Over koekjes bij de thee, de feestdagen en mijn lievelingswoord. Lees je mee? 

Holland tag

Vandaag ga ik het eens met jullie hebben over hoe Hollands ik nu eigenlijk ben – voor zover je natuurlijk überhaupt een definitie kunt geven van ‘dé Nederlander’. Ik las deze ‘Nederland of Holland’ tag bij Marije van Mooi Leven, de oorsprong is me volledig onbekend dus dat laat ik dan maar in het midden. Als je de tag overneemt, stuur je me dan een link?

Holland tag Q&A

Een of meer koekjes bij de thee?

Helaas is maat houden nooit zo mijn sterkste punt geweest. Of het nu gaat om mezelf verliezen in een boek of in een rol koekjes, het kan nooit gedoseerd. Meer dus!

Wat is je favoriete stamppot?

Dat is er maar eentje: zuurkool stamppot met stukjes kaas erin en een flink stuk rookworst. Ik kan me nu al verheugen op die allereerste keer dat ik het weer ga maken. Helaas is de rest van het gezin niet zo enthousiast. Andere stamppotten lust ik niet. Van peen en uien (de naam alleen al nodigt totaal niet uit) tot boerenkool, mij mag je overslaan!

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Koningsdag, helemaal als het die dag lekker zonnig is buiten. Vooral omdat mijn eigen vader dan ook jarig is, heb op zich niet heel veel met het koningshuis of de festiviteiten. Als ik hier wel naar het centrum ga, vind ik vooral mijn traditionele Bram Ladage patatje in de avondzon heel fijn.

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

Lastig, ik geloof dat alles zijn charme heeft. De hunebedden in Drenthe, stranden aan de westkust, de schitterende architectuur in Rotterdam, oneindige bossen in Gelderland en op de Veluwe, grotten in Limburg… Ik denk dat je echt in elke provincie genoeg te doen en zien hebt en heb daarom niet echt een favoriet.

Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.

Ik ben dol op het gemaakte Brabantse accent uit debiteuren, crediteuren: ‘Goeiesmogges Jos!’ maar mijn absolute favoriet is Rotterdams. Maar om nu een stukje zomaar spontaan na te doen, vind ik een lastige. Vraag me maar als je me in het echt ontmoet haha, gaat een stuk makkelijker.

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?

Verhip! 

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

Oliebollen eten met oud & nieuw (zonder krenten!). Ik ben er zo dol op! Alleen probeer ik wel altijd zolang mogelijk die eerste oliebol uit te stellen, voor ik ze blijf eten en er zelf op lijk tijdens de jaarwisseling.

Welk Nederlands gezegde is jouw favoriet?

‘Beter één vogel in de hand, dan tien in de lucht’ vind ik een mooie. Vroeger snapte ik er helemaal niks van als mijn opa en oma dit zeiden: wat moet je in vredesnaam met een vogel in je hand? Maar inmiddels begrijp ik maar al te goed dat je tevreden moet zijn met wat je hebt.

Wat is jouw favoriete winkel van Nederlandse bodem?

De HEMA, net als Marije.

Wie vind jij de leukste BN’er?

Ik vind Maarten van Rossum echt heel erg grappig. Zijn zure commentaar tijdens De Slimste Mens maakt het programma nog leuker.

Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandse liedje?

Hoewel mensen die mij kennen niet direct de Nederlandstalige meezingers zullen linken aan mijn persoonlijk, kan ik echt heel erg geraakt worden door smartlappen. ‘Vreemde handen’ van Marco Borsato vind ik prachtig. En André Hazes (mijn opvoeding ten spijt) kan ik op zijn tijd best waarderen. Belle Hélène van Doe maar mag ook in dit rijtje trouwens, nu ik toch lekker op dreef ben.

Maar all time favorite is Guus Meeuwis. ‘Het dondert en het bliksemt’ gaf me altijd het ultieme studentengevoel en al ben ik zeker geen corporaal meisje, soms had dat gevoel zijn charme 🙂 Om er een echte meezinger van te maken hier de hit inclusief songtekst! Doe maar mee uit volle borst, daar word je toch vrolijk van?

https://www.youtube.com/watch?v=rPRz9WbiV3o

Haring, ja of nee?

Nee. Rauwe ui vind ik geen succes, vis al helemaal niet. Lijkt me ook dat je die vis zo blijft opboeren naderhand, bah!

Hoe Hollands ben jij?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

4 gedachten over “Holland tag | Hoe ‘Hollands’ ben ik eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten