Nanny aan huis | Goed alternatief voor KDV of BSO?

Onze BSO-ervaring: veel verdriet

Een tijdje terug schreef ik over mijn twijfels omtrent het terugkeren op de werkvloer. Hoe kun je het beste omgaan met schuldgevoel? Vooral omdat ik weet dat June er zeker niet om zit te springen. Financieel gezien zou een baan heel prettig zijn, maar emotioneel blijven er voor mij haken en ogen aan de hele situatie zitten. Ik kan me de tranen van June nog zo levendig voor me halen dat ik gewoon niet weet wat ik moet doen. Aan de andere kant lijkt het me ook prettig om weer gesprekken te kunnen voeren ‘op niveau’ met andere volwassenen.  Van de week las ik een bericht op Facebook, dat me deed beseffen dat er meer is dan opvang in de vorm van BSO of gastouder. Een bekende heeft namelijk het plan opgevat om nanny aan huis te worden. Daar maakte ze reclame voor.

Lees ook: Wat als je kind een hekel heeft aan de BSO?

Gooische praktijken

Terwijl ik de oproep las, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Hoe makkelijk zou het zijn? Iemand die je vertrouwt, die thuis voor de kinderen én je huishouden zorgt? Niks Gooische praktijken, maar gewoon hier in de polder. Ik vond het werkelijk een lumineus idee. Een deel van de kosten wordt natuurlijk vergoed door de Belastingdienst, de nanny is flexibel én in bezit van de benodigde papieren. Vooral met oog op June lijkt me het heel prettig om iemand te hebben die in je eigen huis zit. Die dagen op de BSO eisten niet alleen hun tol bij haar, maar ook bij mij. Ik vond het heel lastig om dat stukje te kunnen loslaten.

Een nanny aan huis dus!

Hoe makkelijk zou het zijn? Je kinderen blijven lekker op hun vertrouwde plek, slapen in hun eigen bed en hoeven niet uit huis. June kan tussen de middag en na schooltijd gewoon thuis aanschuiven en een kopje thee drinken met de nanny, de kleintjes zijn in hun eigen omgeving en krijgen volledige liefde en aandacht. Als je wil, kan er zelfs een warme maaltijd op tafel staan bij thuiskomst. Bovendien hoef je na je werk niet naar de opvang, maar kan in één keer naar huis – toch niet verkeerd na een halfuur filerijden? En je mist op deze manier misschien wel de sociale vaardigheden die ze op de opvang wel meekrijgen, maar aan de andere kant is dat voor ons wel ondergeschikt aan de veilige basis die ze thuis hebben. Sociale omgang leren ze op de peuterspeelzaal en daarna hun basisschool.

Nu nog een baan…

Zou het iets voor jou zijn, een nanny aan huis?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “Nanny aan huis | Goed alternatief voor KDV of BSO?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten