Waarom heet mijn blog Lotus Writings?

mijn blog

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. In dit artikel vertel ik meer over de naam van mijn blog. 

Einde carrière?

Binnen drie maanden na mijn tweede zwangerschap hadden we een nieuwe positieve test in handen. Wat nu? Ik was nog halverwege een paar sollicitatieprocedures, maar ondertussen had ‘het lot’ een beslissing genomen. De komende negen maanden zou ik mijn zoektocht naar een baan opnieuw aan de wilgen moeten hangen. Welke werkgever zit immers te wachten op een werknemer die kort na het inwerken weer afzwaait voor haar verlof?

Praktische oplossing: schrijven vanuit huis

Na de eerste paniekgolf dacht ik weer praktisch na. Hoe gingen we dit oplossen? Zou ik kunnen werken vanuit huis? Schoonmaakwerk doen? Of… Ik durfde het bijna niet eens te denken, omdat ik eigenlijk geen vertrouwen had in mijn eigen kunnen. Het liefst zou ik gaan freelancen: nieuwsberichten opstellen of webteksten schrijven. Het idee liet me toch niet helemaal los. Zou ik niet gewoon een oproep kunnen plaatsen om gratis teksten te schrijven om mijn portfolio te vullen? Naarmate ik meer ervaring zou krijgen, kon ik geld gaan vragen. Ro was het direct met me eens. (Sterker nog, hij was blij dat ik eindelijk eens naar hem luisterde en ging schrijven)

Een naam voor mijn bedrijf

Bij die wilde plannen hoorde natuurlijk wel een bedrijfsnaam. De eeuwige twijfelaar in me schoot elk idee bij voorbaat af. Niets paste bij me of het klonk saai, was al in gebruik… Ten einde raad gooide ik mijn vraag in onze familie-app. Mijn zwager keek op dat moment Formule 1 en antwoordde ‘iets met Lotus’. Hoe meer ik erover nadacht, hoe beter ik het bij me vond passen. Ooit stond hij op mijn lijst met toekomstige babynamen, ik ben dol op Japanse tatoeages (en dus ook op de lotus) en ik vind het een mooie bloem. In combinatie met Writings vormde zich hier mijn allereerste echte professionele stap op gebied van schrijven.

Mijn blog

De opbouw van mijn portfolio liep wel en ik kreeg zelfs een vaste opdrachtgever, maar de zwangerschap eiste zijn tol. Ik was doodop en kon nauwelijks nog lopen, had ernstig tekort aan vitamine D en bungelde constant op het randje van bloedarmoede. Ik besloot alleen nog de betaalde opdrachten te doen en plaatste wanneer ik daar zin in had een blog – ongeveer één keer per kwartaal. Pas twee maanden na de geboorte van onze jongste gooide ik het roer om: ik ging elke doordeweekse dag bloggen. Alles om maar beter te kunnen leren schrijven. Inmiddels gebruik ik de naam zelfs alleen nog voor mijn blog en sinds afgelopen mei ben ik zelfs trotse eigenaar van mijn eigen stukje internet: www.lotuswritings.nl.

Weet jij nog waar, wanneer en waarom jij de naam van jouw blog bedacht?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

18 thoughts on “Waarom heet mijn blog Lotus Writings?

  1. Grappig hoe dingen kunnen lopen. Ik vind de naam van je blog echt heel mooi.
    De naam van mijn blog ontstond ten tijden van mijn opleiding pedagogiek. Ik begeleide ouders tijdens mijn afstudeerstage en hun vragen gebruikte ik als inspiratie voor mijn blog. “mijn kind kan de was doen” slaat dus op het zelfstandig maken van de ouders en de kinderen. En dus met als doel dat zij het zelf aankunnen. Na mijn opleiding bleef ik in die trant, maar daarna begon ik mij ook meer op lifestyle te richten. Nu ik zelf een kleine heb, is de naam ook wel weer leuk van toepassing, omdat het nu toch echt een mamablog geworden is, maar deel ik meer mijn eigen ervaringen en/of vraagstukken

  2. Wauw wat goed bezig! De naam van mijn blog bedacht ik omdat mijn dochter die bijnaam kreeg al voordat ze uit de buik was van de verpleegkundigen in het ziekenhuis.. Hij past perfect bij haar en stiekem ook wel bij mezelf haha. Al ben ik natuurlijk geen meisje meer te noemen ?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten