MyDreams danskamp | Wat vond June (10) er zelf van?

mydreams danskamp

Een tijdje terug konden jullie al lezen dat onze oudste dochter June op MyDreams danskamp ging. Maar hoe was het nu eigenlijk in de praktijk? Vandaag vraag ik haar het hemd van het lijf en vertel hoe het voor ons was als ouders!

Ouderlijke zorgen

Ondanks mijn tomeloze enthousiasme bij het zien van de website, vond ik het nogal wat: je kind bijna een volledige week toevertrouwen aan vreemden. Niet weten of ze het naar haar zin heeft, of ze wel vriendinnetjes maakt en of ze geen heimwee heeft. En ik miste haar ook gewoon, eerlijk is eerlijk. Tegelijkertijd is het de ervaring die zo’n danskamp onbetaalbaar maakt en wilden Ro en ik dat ze zou meemaken hoe het voelt om een weekje weg te zijn, omringd door mensen met dezelfde passie als jij.

Hoe beviel het MyDreams Danskamp?

Een beetje schuchter stelden de jonge meisjes zich naast hun stapelbedden aan elkaar voor. Het voelde allemaal gelijk goed, waardoor ik toch minder moeite had met het vertrek. Hoewel ik het jammer vond niet af en toe stiekem te kunnen komen kijken, wist ik ook dat het loslaten van onze tiener ook gepaard gaat met dit soort momenten. Een heel nieuwe fase die we nog moeten gaan ontdekken.

Maar goed, helemaal loslaten hoefde niet. Dagelijks zette de kampleiding foto’s en filmpjes online van lachende jongens en meisjes die duidelijk enorm genoten. Halverwege de week volgde zelfs een fantastische videoclip (die ik wel tien keer gezien heb, zo trots was ik!) En dat scheelt echt. Op dinsdag en donderdag spraken we haar even en voor we het wisten, was het al vrijdag.

De videoclip is alleen te bekijken met een computer of laptop. 

Hoe was de eindvoorstelling?

Ik spreek echt mijn diepe bewondering uit voor alles dat de docenten in een week tijd voor elkaar krijgen. Hier stond een volwaardige voorstelling van een paar uur met slechts vier groepen. Het thema was ‘Vier het leven’ en dat zorgde voor een heel positieve show. Ik ging ook met een heel fijn gevoel naar huis. Ik zag een grote groep kinderen stralen, dansen en acteren. Allemaal getalenteerd op hun eigen manier en daar kregen ze ook de ruimte voor binnen elke dans. Dus er was geen woord overdreven aan de beloften die MyDreams online deed.

Junes ervaring tijdens het MyDreams danskamp

Je bent bijna een week weggeweest. Hoe was dat?

Op sommige momenten miste ik jullie wel, maar het was zo leuk dat ik – nu ik thuis ben – de rest weer mis. We hadden zoveel lol met elkaar en bouwden echt een vriendschap op. Gelukkig kunnen we via WhatsApp contact houden met elkaar.

Heb je nieuwe vrienden gemaakt?

Ja, sowieso de meisjes met wie ik op de kamer sliep en een paar uit onze groep. En met de kinderen die op acteerkamp gingen, sloot ik ook een paar nieuwe vriendschappen.

Welke workshop vond je het allerleukst?

Die van Juvat Westendorp. Hij kan echt heel erg goed lesgeven en hij is heel vrolijk en duidelijk.

Hoe was het eten?

Echt superlekker. Ik dacht eigenlijk van tevoren dat je op kamp geen lekker eten kreeg, dus daar had ik me op ingesteld. Maar Lidia kan echt heel goed koken. Zij maakte elke dag ons avondeten, behalve op woensdag want toen aten we patatjes.

Wie was je favoriete dansdocent bij het MyDreams danskamp?

Ik vond Rose-Mary de leukste juf, omdat ze heel aardig was en hele leuke dansen verzon. Bij haar voelde ik me gelijk thuis. Maar Myléne verzon ook superleuke dansjes, zoals de cheerleading lessen. Het leukste vond ik toen ze me optilden en ik in de split hing. En wat ik echt zo knap vond: Myléne liep tijdens de bonte avond op naaldhakken. Dat zou ik ook wel willen leren! Kenny deed hiphop en streetdance. Hij had een paar drukke dansjes bedacht, wat echt bij mij past. En Amber gaf modern en klassiek ballet. Dat vond ik nog best moeilijk, maar haar vond ik ook echt heel lief. Ik voelde al heel snel bij haar dat als er iets zou zijn, ik ook echt bij haar terecht kon.

Heb je lekker veel geslapen? 😉

We moesten elke avond om uiterlijk 23.00 uur slapen. Om 08.00 uur ging de kampwekker en een halfuur later moesten we beneden zijn voor ochtendgymnastiek.

Woensdag was de bonte avond. Hoe vond je dat?

Superleuk! Ik heb zelf niet heel veel gedaan, alleen als achtergronddanseres bij iemand gedanst.

Wat deden jullie buiten de lessen om?

Op onze kamer zaten we vooral te kletsen.

Hoe vond je de eindvoorstelling?

Echt heel leuk, ook omdat je alles eindelijk aan je ouders kan laten zien. Ik was niet zenuwachtig voor de eindvoorstelling. Alleen toen we op moesten voelde ik de zenuwen eventjes, maar al snel was dat verdwenen en niet meer teruggekomen.

Zou je volgend jaar weer willen gaan?

Zeker weten! Als het aan mij zou liggen, zou ik de hele vakantie daar wel willen zijn.

Filmkamp

In de herfstvakantie dit jaar organiseert MyDreams ook een filmkamp. Kijk op de website voor meer informatie.

Is jouw kind weleens op zomerkamp geweest?

Alle foto’s zijn eigendom van MyDreams. 

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Summary
Review Date
Reviewed Item
My Dreams danskamp
Author Rating
51star1star1star1star1star

10 thoughts on “MyDreams danskamp | Wat vond June (10) er zelf van?

  1. Wat leuk dat je elke dag toch een beetje kon meekijken op FB! Mijn dochters zijn op Engels Summercamp geweest, maar sliepen ‘s avonds nog wel gewoon thuis

  2. De mijne ook niet, die wil liever naar opa en oma en naar zijn tante en nichtjes. Die heeft hij dan ook het hele jaar niet gezien dus wel begrijpelijk. Heel leuk artikel!

  3. Nee, die van mij willen niet. Ik heb nog geprobeerd om mijn jongste zoon naar een kamp te krijgen. Bijvoorbeeld een Minecraft kamp, maar het mocht niet baten.

    Maar dit kamp klinkt erg leuk.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten