Generatiekloof: doe mijn maar 90s muziek!

gedateerd

Lang leve de 90s

‘Heb je het nieuwe liedje van Lil Kleine en Ronnie Flex al gehoord?’ vraag ik best trots aan onze oudste. ‘Nieuwe? Je bedoelt 1,2,3? Die is al hartstikke oud!’ reageert ze terug. Verdorie. Dacht ik eindelijk een beetje op de hoogte te zijn, ben ik alsnog hopeloos gedateerd. In tegenstelling tot mijn eigen ouders, die in de jaren negentig Nirvana en RHCP luisterden, in de jaren nul vage Zweedse dance-artiesten en tegenwoordig naar hippe jazzconcerten gaan. Ze bezitten zelfs een cd van Snoop Lion en mijn vader luistert Drake. En ik? Ik ben dolblij als ze een remake uitbrengen van een nummer uit jaren ’90 of ’00 omdat ik die kan meezingen.

Ooit was ik een wandelende Kazaa

Hoe anders ging het eraan toe toen ik vol in de puberteit zat? Een liedje was nog niet uit, of ik had het via Kazaa gedownload en met Nero op een cd’tje gebrand. Konden we vast in de stemming komen, onderweg naar het uitgaan. Noem een hit van B2K, Bloodhound Gang, Bubba Sparxx, Darude of zelfs DJ Promo en ik ken ze. Ik luisterde Tjiësto voor hij echt doorbrak, maar ook popliedjes: Aqua vond ik leuk, de Italiaan Gigi D’Agostini en Nomad. Het is zelfs zo dat ik ze nog steeds kan meezingen. Allemaal! (En dan heb ik het nog niet eens gehad over de idiote dansjes die te pas en onpas voorbij kwamen

Conclusie: ik ben gedateerd!

Maar dat was toen. Ik vind het jammer, maar de hedendaagse muziek gaat volkomen aan mijn neus voorbij. Heel soms, als ik in de auto zit, hoor ik iets voorbij komen en dat kan ik best waarderen, alleen namen onthouden lukt me niet meer – op Justin Bieber na, maar daar vindt de oudste dan weer niks aan. Als ik iets van ‘vroeger’ op zet, kijkt ze me slechts meewarig aan. Het is me dus toch gebeurd, al had ik me voorgenomen hier ver van weg te blijven: ik ben gedateerd. Gedateerder dan mijn eigen ouders zelfs. Misschien toch tijd om in elk geval de top 40 te leren kennen…?

Ervaren jullie diezelfde meewarige blikken? 
Of ben jij wel up to date wat de hedendaagse muziek betreft?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

Ook leuk om te lezen: 

Dru Hill – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

8 thoughts on “Generatiekloof: doe mijn maar 90s muziek!

 1. Hihi die eerste zin! En inderdaad, Nero en Kazaa was het helemaal op dat moment. Ik kan moderne muziek wel waarderen, maar de echte kriebels krijg ik toch echt van de oldskool nummers.

 2. Ik word helemaal gelukkig van alle soorten muziek. Al is ‘mijn tijd’ (begin jaren negentig) met hiphop en swingbeat echt helemaal mijn ding. Binnenkort op Eerste Pinksterdag weer een te gek feestje. Dan is het bij mij echt dansen, dansen, dansen. Vanaf een uurtje of elf (vroeg hè) tot een uurtje of drie, vier. Heerlijk. Ik heb er nu al heel veel zin in!

  1. De tijd van ‘Motown Philly’ en Bobby Brown, toch? Leuk! Voordeel als je kind iets ouder is, dan red je die tijden weer met uitgaan haha 😉 Veel plezier alvast.

  1. Haha ik heb ze ook nog liggen hoor, vroeger rende je naar de radio om dat ene liedje op te nemen. En halverwege de plaat omdraaien…

   Platen zijn trouwens wel weer hip! Dus als je ze nog hebt liggen, ben je meteen een heel moderne moeder.

   1. Jaaaaa! En dan terugrennen als de dj weer begon te kletsen. Geweldig effect had je dan ?
    Mijn man kwam pas met een retro platenspeler. Dus wij zijn megahip. ‘Cool’ in de taal van zoonlief ?

    1. Haha als je geluk had, voor je het wist stond het hele programma inclusief nieuwsberichten en reclame over je lievelingsmuziek heen 😉

     Zeker weten cool! Wel leuk lijkt me, zo’n platenspeler. Geeft toch echt beter geluid, met zo’n ‘kraakje’.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten