musthaves winterkleding kinderen

Winterkleding musthaves voor je kind

Als je buiten loopt voel je het aan alles: de koude maanden zijn weer begonnen. Tijd om de kledingkast van je kind goed door te spitten, de kans is groot dat van alles inmiddels te klein geworden is en je nieuwe kinderkleren moet halen. Wat je in elk geval moet halen? Je leest het in dit artikel met dé musthaves voor in de winter.

Winterkleding: musthaves voor je kind

Toffe kerst- en nieuwjaarskleding

Om je kind echt te laten shinen is een mooie jurk of dat ene toffe pak echt een musthave. Niet heel duurzaam misschien als ze het maar 1-2 keer dragen, maar dan plakken we er gewoon een paar extra feestdagen aan vast toch? Per slot van rekening is het eind van 2021 anders toch wat treurig, kunnen we er maar beter zelf een feestje van maken! Wil je happy kids? Laat ze hun outfit dan zelf eens uitzoeken.

Genoeg vesten en andere ‘laagjeskleding’

Wat je zeker ook nodig hebt in de winter is ‘laagjeskleding’. Dus vesten, maillots, leggings en hemdjes zijn altijd welkom. Je kan dan variëren in wat je aan- of uittrekt. Zeker kinderen kunnen nogal eens last hebben van een hitteaanval terwijl de rest zit te vernikkelen van de kou. Op deze manier kunnen ze prima zelf hun lichaamstemperatuur reguleren door iets uit te doen.

Warme sokken

Eens per jaar, op warme truiendag, draaien we de verwarming een graadje lager om bewust te zijn van de energie die we verbruiken en de impact daarvan op de aarde. Er is natuurlijk nog veel meer dat je kunt doen om jezelf warm te houden zonder daarvoor de kosten van je gasrekening op te hoeven drijven. Een van die dingen is het dragen van lekkere warme sokken. Zodra je handen en voeten namelijk op temperatuur zijn, volgt de rest van je lijf vanzelf. Ook handschoenen zonder vingertoppen (die grappig genoeg vaak handschoenen zonder vingers worden genoemd) kan je prima in huis dragen.

Waterdichte jas

Natuurlijk, een warme jas met teddy voering ziet er geweldig uit. Maar echt handig is het waarschijnlijk niet in ons koude, maar vooral natte kikkerlandje. Ten eerste omdat ze vaak niet waterdicht zijn, ten tweede omdat zo’n natte jas vaak muffig gaat ruiken. Moet je niet willen. Kies daarom liever voor een water- en winddicht jack met warme voering.

Snowboots

Eigenlijk zijn snowboots van die dingen waar je pas aan denkt wanneer er een laag sneeuw buiten ligt en de winkels inmiddels zijn uitverkocht. Tot nu: als het goed is, lees je dit artikel op tijd en kan je vast goede boots inslaan. En mocht er geen vlok vallen? Dan is er nog geen man overboord. Ten eerste kunnen de snowboots nog door naar een volgend kind of neefje/nichtje, en anders doe je ze toch gewoon aan tijdens nat winterweer? Koud wordt het sowieso wel. De voeten van je kindje zijn dan in elk geval beschermd tegen water en lekker warm!

Tip! Ditzelfde geldt voor schaatsen. Mocht je niet buiten kunnen schaatsen op natuurijs, dan vast wel ergens binnen in een ijshal. De moeite waard om te overwegen die aan te schaffen voor de rest van Nederland dat doet.

Hebben jullie de kledingkasten al op orde voor komende winter?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *