niet ontbreken handtas werkende moeder

Musthaves voor werkende moeders *

niet ontbreken handtas werkende moeder

Als moeder en ondernemer loop ik regelmatig met een volle handtas rond. Behalve je portemonnee zijn er nog 7 items die wat mij betreft echt niet mogen ontbreken. Ik ben heel benieuwd wat jij altijd met je meezeult 😉 Laat je het me weten in de comments?

Deze items mogen als werkende moeder niet in je tas ontbreken

Een geweldige telefoon

Als werkende moeder mag een goede telefoon niet ontbreken: om klanten te bellen, op de hoogte te blijven van het thuisfront/de oppas, mooie foto’s te maken… En zoals jullie misschien wel weten, ben ik al sinds jaar en dag #teamsamsung. Dus daarom mijn persoonlijke advies: als je dan toch goed voor de dag wil komen, kan je mooi de Samsung S20 kopen!

Althans, zodra mijn abonnement afloopt wil ik hem graag hebben. Hij werkt supersnel en maakt echt fantastische foto’s heb ik al gezien. Toch prettig als je voor je werk regelmatig moet fotograferen, zoals ik – je hebt niet altijd de ruimte voor een complete camera in je tas. En met een intern geheugen van maar liefst 128 GB kan je alle apps downloaden die je nodig hebt! Kortom, een musthave als je een drukke baan hebt.

Lipgloss

Als er iets multifunctioneel is, dan is het wel de (lichtroze, transparante) lipgloss. We kennen allemaal denk ik wel de dagen dat je jezelf futloos voelt, achter de feiten aanrent en bleekjes oogt, maar wel een belangrijke afspraak hebt. De truc? Smeer een beetje lipgloss op je wangen, lippen en oogleden en je ziet er meteen frisser uit! Bio-oil heeft trouwens eenzelfde soort werking: klein beetje glans op je wangen doet wonderen.

Kleine haarborstel

In de situatie hiervoor kan een haarborstel in je handtas ook helpen. Even snel je haar kammen en je ziet er meteen beter uit.

Notitieboekje

Hoewel de technologie tegenwoordig zo ontzettend vernuftig is, kan ik nog altijd niet zonder mijn honderdduizend notitieboekjes. Ik heb ze in alle soorten en maten en er zit altijd wel eentje in mijn tas. Waarom? Op de één of andere manier blijven dingen toch beter hangen wanneer ik ze met de hand opschrijf.

Powerbank en/of oplader

Hoewel de batterij van een telefoon tegenwoordig wel iets langer meegaat, moet je soms wel een powerbank meenemen. Een voorbeeld? Als ik voor mijn werk naar de Negenmaandenbeurs ga, heb ik mijn telefoon nodig voor de navigatie. Vervolgens fotografeer ik de hele dag en gebruik ik mijn smartphone ook voor het maken van notities over de producten die we zien. Op zo’n dag vliegt de batterij er doorheen. Daarom neem ik eigenlijk altijd een powerbank mee, zodat ik nooit helemaal zonder kom te zitten.

Visitekaartjes

Of je nu aan het werk bent, of niet – je weet nooit wie je tegenkomt. Daarom is het slim altijd een stapel visitekaartjes in je tas te hebben. Ook een tip van Ro trouwens: hij raakt altijd en overal met iedereen in gesprek en geeft regelmatig een kaartje weg. En eerlijk is eerlijk, zelf vergeet ik dat of vind ik het een beetje ongemakkelijk, maar het is natuurlijk wel iets om aan te denken.

Zakdoekjes

Echt, je kan nooit zonder zitten. Of je nu iemand een helpende hand kan bieden door zakdoekjes uit je tas te toveren, je kind een vies gezicht heeft of je zelf onverhoopt verkouden raakt – standaard een pakje in je tas!

Wat mag er echt niet in jouw handtas ontbreken?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, GaudiLab – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *