musthaves voor tuinkamer

3 belangrijke musthaves voor in je tuinkamer

Goede vrienden van ons hebben sinds kort een prachtig nieuw huis met daaraan vast een prachtige verlenging: de tuinkamer. Ideaal om te hebben. Maar wat is nu echt belangrijk? Ik vroeg het ze en dat resulteerde in dit interessante artikel!

Wat is een tuinkamer?

Het verschil tussen een tuinkamer en een serre is, simpel gezegd, dat die laatste écht een verlenging van je huiskamer betekent. Er is geen afscheiding, de kamer loopt gewoon door. Een tuinkamer vormt echter een apart stuk tussen huis en tuin. Doordat het wel afgesloten is, kun je het goed verwarmen. De ideale plek om lekker te zitten als het regent, maar je wel wil genieten van je achtertuin.

3 belangrijke musthaves voor je tuinkamer

Stopcontacten

Om te voorkomen dat je een verlengsnoer vanuit je woonkamer richting de tuinkamer moet leggen, is het slim om ook daar stopcontacten te laten aanleggen. Niet alleen staat het mooier, het is vooral erg praktisch. Ideaal om daar te kunnen thuiswerken of als je je telefoon wil opladen.

Terrasverwarming op gas

Omdat een tuinkamer, anders dan de serre, wel echt een los gedeelte is van jullie huis, zal je ook aparte verwarming moeten regelen. Op lichte dagen doet de zon dat werk gedeeltelijk voor je. Maar zeker ‘s winters scheelt het als je een klein beetje hulp in huis hebt. Een terrasverwarming gas is daarvoor ideaal. Dat kan in de vorm van een heater, maar wat dacht je ook van een prachtige tuinhaard?

Fijne plekken om te relaxen

Denk je eens in: de sneeuw valt geruisloos in de tuin, jij zit lekker opgerkuld op de bank met een deken over je heen en een kop thee naast je, de heater brandt en je leest een geweldig boek… Willen we allemaal wel, toch? Nu we opnieuw in lockdown zitten, moeten we er iets van maken. Dus waarom niet beginnen met een onvergetelijke tijd in je eigen achtertuin? Gun jezelf de luxe en geniet ervan!

Zou jij ook een tuinkamer willen hebben?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Tanaph56 – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “3 belangrijke musthaves voor in je tuinkamer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *