musthaves-voor-de-thuisklusser

5 echte musthaves voor de thuisklusser

We klussen allemaal meer dan ooit – in elk geval één voordeel van het feit dat we even niet echt op vakantie kunnen dankzij het welbekende virus – en zijn daardoor lekker bezig in en rond het huis. Ook niet verkeerd natuurlijk! Maar wat heb je nu eigenlijk nodig als je aan de slag wil? Welke musthaves moet je zeker in je gereedschapskist en werkkast hebben liggen?

5 musthaves voor de echte thuisklusser: dit heb je nodig

Inzicht in wat je wel en niet kan

Laten we eerlijk zijn, we kennen allemaal het beeld van de man die denkt zijn innerlijke loodgieter los te laten en dat je eindigt met een badkamer vol water. Daarom beginnen we met dit allereerste punt. Inzicht in je kunde is erg belangrijk. Ben je handig en maken je handen wat je in je hoofd ziet? Dan kan je heerlijk aan de slag. Maar heb je geen kaas gegeten van een bepaalde techniek? Laat het dan vooral aan de professional over. Zeker leidingenwerk, bouwkundige aanpassingen en elektra kan je beter overlaten aan een vakman, tenzij je dat zelf bent.

De juiste gereedschappen

Je kan zeker een gereedschapssetje kopen bij de welbekende Zweedse meubelgigant, maar investeren in goed gereedschap is eigenlijk een must als je thuis aan de gang wil. Niet alleen maakt het je werk zoveel makkelijker, ook voelt het gewoon beter om aan de gang te gaan met het echte werk. Dus: liever iets langer sparen dan genoegen nemen met het zogeheten kinderspul.

Werkschoenen

Veiligheid voor alles! Dat betekent dus ook dat je werkschoenen met stalen neus moet hebben als je aan de slag gaat en eventueel een bouwhelm, als dat nodig is.

Een klusoverall

Natuurlijk voelt het lekker als je aan de slag gaat in een klusoverall en je je daarmee een echte doe-het-zelver voelt. Maar er zit nog een fijn voordeel aan: als je deze aandoet, hoef je geen oude kleding uit de kast te trekken. Bovendien kan je hem langer gebruiken en daarmee bouw je een pak vol herinneringen op. Of misschien ben ik de enige die zo sentimenteel is 😉

Gereedschapsriem

Superhandig. Je hoeft niet meer in de gereedschapskist te duiken, spijkers tussen je tanden te klemmen of te goochelen met vier stukken gereedschap. Een hamer, schroevendraaiers met verschillende koppen en waterpomptang? Vanaf nu heb je het allemaal bij je in de buurt!

Wat mag bij jou niet ontbreken? Laat het weten in de reacties!

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *