musthaves keuken

Must-haves voor in je keuken? Deze wil je hebben

Hou jij ervan om lekker in de keuken te staan om een heerlijke maaltijd voor te bereiden? Hoe fijn is het ook om uitgebreid te koken, of het nu voor jezelf is, of voor gezelschap! Om je keukenwerkzaamheden te vergemakkelijken, is het handig om te beschikken over handige items. In dit artikel lees je dan ook welke must-haves in elke keuken thuishoren!

Keukenmachine

Als je van koken houdt en en graag veel moeite stopt in de bereiding van het perfecte gerecht, kun je veel hebben aan een keukenmachine. Met een keukenmachine kun je namelijk veel werk besparen. De keukenmachine kan diverse handelingen uitvoeren, zoals roeren, raspen, hakken, kneden, mengen en snijden. Erg handig!

Slowjuicer

Tegenwoordig schaffen steeds meer mensen een slowjuicer aan. Een slowjuicer is een apparaat dat groentes en fruit op een langzame manier perst. Daardoor krijgt je groente- of fruitsap met veel meer enzymen, mineralen, vitamines en vezels dan wanneer dit snel wordt geperst. Een gezonde aankoop dus!

Voldoende pannen

Pannen zijn natuurlijk onmisbaar in de keuken. Niet elk gerecht kun je klaarmaken in dezelfde pan. Zorg er daarom voor dat je de juiste pannen in huis hebt. Een koekenpan heb je bijvoorbeeld nodig voor een gebakken ei, of om pannenkoeken te maken, of om vlees in te bakken. Ook kookpannen zijn onmisbaar, net als een steelpan waar je bijvoorbeeld gemakkelijk soep of saus in kunt opwarmen. Verder zijn ook wokpannen erg handig. En tot slot kan natuurlijk een soeppan niet ontbreken aan je collectie. Daarin maak je gemakkelijk, de naam zegt het al, soep. Maar ook stamppot kun je gemakkelijk maken in een grote soeppan.

Bestek

Ook is het belangrijk om voldoende bestek te hebben. Gebeurt het jou ook vaak dat je taart wil serveren aan je gasten, maar daar alleen maar ‘normale’ vorken voor hebt? Of dat je een toetje wil eten, maar dat alleen met een veel te grote lepel kunt eten? Veel mensen vergeten om ook kleine lepels en vorken aan te schaffen, maar zeker met een verjaardag is dit juist handig om wel te hebben! Bedenk dus goed wat voor bestek allemaal handig is om aan te schaffen.

Wijnglazen

Een toevoeging op mooi servies is mooie wijnglazen. Voor de echte kenners: elke wijn hoort weer in een ander glas. Een rode wijn drink je bijvoorbeeld in een ander glas dan witte wijn of prosecco. Hoe leuk is het om voor elk wijntje een ander glas in huis te hebben! Bang dat je allemaal verschillende wijnen openmaakt en dat je de wijn daardoor moet weggooien? Geen zorgen. Met een wijnpomp is dat gelukkig verleden tijd. Hiermee is je wijn wat langer houdbaar, en hoef je de fles dus niet gelijk helemaal op te drinken.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *