wat heb je nodig voor een verhuizing

5 musthaves voor een geslaagde verhuizing

Gaan jullie binnenkort verhuizen, maar heb je een goede checklist nodig om te zien of je alle benodigdheden al hebt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel staan namelijk de belangrijkste musthaves voor een geslaagde verhuizing, zodat je straks in elk geval niet misgrijpt.

Dit heb je nodig tijdens je verhuizing

Vuilniszakken

Op de een of andere manier verzamel je als mens door de jaren heen van alles. Zeker in ladekastjes, bakken en andere plekken waar je spullen kunt weg moffelen. In het ergste geval heb je zelfs een rommelzolder waar je tijdens de verhuizing zelf grijze haren van krijgt: waarom heb je dit niet meteen uitgezocht?

Daarom is het slim om ruim op tijd te beginnen met een flinke rol vuilniszakken in je hand en een goede dosis zin. Staan er spullen die je eigenlijk allang niet meer hebt gezien en waarvan je zelfs niet meer wist dat je ze nodig had? Tijdschriften die je ooit wilde bewaren, maar al eeuwen niet hebt ingekeken? Waarschijnlijk kan je daar het gros van weggooien, verkopen of naar de tweedehands winkel brengen. Dat ruimt op in je hoofd, je lijf en je neemt geen onnodige troep mee naar je volgende woning.

Een tweede reden waarom je bij een verhuizing vuilniszakken nodig hebt, is omdat je hier bepaalde zaken als beddengoed, kleding en andere textielen in kunt vervoeren richting je volgende huis. Dat bespaart je het gebruik van verhuisdozen en ze zijn snel en makkelijk in de auto te gooien.

Verhuisdekens

Zeker als je mooie meubels hebt, wil je die ook heelhuids overbrengen naar jullie volgende huis. Wil je ze op een goede manier beschermen, dan kun je daarvoor het best verhuisdekens kopen. Deze zijn lekker stevig en beschermen vooral ook de kwetsbare delen van je meubilair, zoals de hoeken van je tafel of de zitting van die prachtige designstoel.

Verhuisdozen

Voor alle kleine items in je huis heb je verhuisdozen nodig. Dit is geen onderdeel om op te besparen, dus koop goede stevige dozen die niet gemakkelijk scheuren. Ideaal voor boeken, vazen, kaarsen, spelletjes, kleine elektrische apparaten etc. Als je vooraf al een aantal verhuisdozen haalt, kan je de minst gebruikte spullen alvast naar je volgende woning brengen, uitpakken en de doos daarna weer hergebruiken. Dat voorkomt dat je op de laatste dag nog van alles staat te doen.

Tape

Je hebt voor een verhuizing verschillende soorten tape nodig. Allereerst verpakkingstape om je (verhuis)dozen mee dicht te plakken. Daarnaast kan schilderstape heel handig zijn om te hebben, wanneer je bijvoorbeeld de lades van je nachtkastje dicht wil vervoeren (deze beschadigen het materiaal niet). En duktape, alleen al omdat je altijd duktape kan gebruiken – aldus Ro.

Een hondje

Nee, geen keffend exemplaar dat om je enkels rent en je bijna doet struikelen terwijl je een bank van A naar B probeert te brengen, maar zo’n plank op wieltjes. Dit is vooral handig bij het vervoeren van zwaar witgoed bijvoorbeeld of andere meubels die lastig tillen zijn. Let erop dat het hondje een goede antisliplaag heeft en rubberen wieltjes die krassen voorkomen.

Een goed alternatief is een steekwagentje. Daarmee kan je gemakkelijk onder iets zwaars komen en belast je je lijf minimaal tijdens de verhuizing.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *