De 5 fijnste musthaves voor je badkamer *

Waar de perfecte badkamer aan moet voldoen? In deze blog zet ik 5 musthaves voor de (kleinere) badkamer voor je op een rijtje!

De perfecte badkamer

Sinds onze verhuizing, inmiddels al vijf jaar geleden, is er veel aan onze woning veranderd. Het enige dat eigenlijk hetzelfde bleef, is de badkamer. Niet omdat we er nog niet aan toe kwamen, maar vooral omdat het zo’n fijne plek is. Hij bevatte vanaf de overdracht alle musthaves die een badkamer in onze ogen moet hebben. Welke dat zijn?

5 musthaves voor je badkamer

Opbergruimte in de douche

Plankjes zijn daarbij het mooist. Probeer alleen de essentiële dingen neer te zetten, zoals een shampoo en douchegel. Anders heb je al snel dat je plankjes overlopen van de producten en dat is natuurlijk onhandig tijdens het schoonmaken.

Douchecabine

Is misschien persoonlijk, maar ik vind een douchegordijn al snel smoezelig. De rand aan de onderkant wordt viezig, hij kleeft met een beetje pech aan je benen wanneer je staat te douchen en wat te denken van de stang die na verloop van tijd meestal scheef gaat hangen. Daarom is een cabine een echte musthave. Je houdt ze langer schoon en het oogt netter. Bovendien kleven de deuren niet aan je benen!

Verticale radiator

Bespaart je ontzettend veel ruimte en is de ideale plek om je natte handdoeken even op uit te hangen. Wij hebben hem ook en persoonlijk zou ik niet anders meer willen. Behalve het praktische aspect ziet een verticale radiator er ook mooier uit. Je kunt een verticale radiator kopen bij Cvkoopjes.nl.

Opbergruimte

Kunnen we ooit zonder opbergruimte? Nee toch? Zorg daarom voor een fijne badkamerkast. Liefst eentje waarin je meteen schoonmaakmiddelen en wasmiddel ook kunt opbergen. Wanneer alles achter gesloten deurtjes staat, ziet je badkamer er meteen een stuk netter uit.

(Vloer)wisser

Om te voorkomen dat je badkamer een paradijs wordt voor schimmels is het belangrijk hem zo droog mogelijk te houden. Idealiter heb je daarvoor ook een raam dat je kunt openzetten om te luchten, maar voor wie dat niet heeft, helpt het gebruik van een wisser al enorm. Droog de wanden van je douchecabine en de vloer na afloop, dan voorkom je daarmee al veel ellende.

Hoe ziet jouw (ideale) badkamer eruit?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Cherepanova Anestasiia – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “De 5 fijnste musthaves voor je badkamer *

    1. O dat klinkt helemaal heerlijk! Nadeel van een inloopdouche is wel dat je daar echt de ruimte voor moet hebben, die hebben we hier helaas niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *