De 63 mooiste quotes over het ouderschap

de mooiste quotes over het ouderschap overzicht

63 verschillende quotes die allemaal draaien om het ouderschap: ik verzamelde ze voor je! En dan heb ik het niet over het cliché dat je er zoveel voor terugkrijgt, maar van diepgaande tot hilarische zinnen die je in één klap doen beseffen dat je niet alleen bent in je strijd.

Inhoudsopgave

Nederlandstalige quotes over het ouderschap

Alle moeders maken knappe kinderen, maar die van mij moest natuurlijk weer overdrijven

🙂

Een bevalling is de enige blind date waarvan je zeker weet dat je de liefde van je leven ontmoet

Als er één ding waar is, dan is dit het wel! Hoewel ik ook moest wennen aan het ouderschap, voelde ik zo snel die onvoorwaardelijke liefde voor de kinderen. Ik kan me niks voorstellen dat dit ooit nog zou kunnen overtreffen.

Een peuter kan in één minuut zonder toezicht meer doen dan de meeste mensen de hele dag

Echt… Ik vind het bizar! Je hoeft maar even naar de wc te gaan of boven de was uit de machine te halen of ze hebben je halve huiskamer al omgekeerd. En ik ben best een rommelkont, maar zelfs mij lukt dat niet. Waarschijnlijk vooral omdat ik het zelf weer moet opruimen.

Quote van Lovingmama.nl

quotes ouderschap nederlands engels
Afbeelding, sibgat – Shutterstock

Hoe verdrietig je ook bent, onthoud altijd dit: ergens op de wereld staat iemand met zijn blote voet op een legoblokje

Au!

Ik was vandaag zo duidelijk dat zelfs de buren hun kamer opruimden

Ik schreef hier al eens een blog over, hoe blij ik ben met onze lieve buren. Want hoewel ik een vrij rustig karakter heb, kan ook ik weleens behoorlijk tekeer gaan tegen de kinderen. Soms omdat ze inderdaad die kamer moeten opruimen, maar ook weleens OMDAT WE OOK NOG BUREN HEBBEN! Oeps!

Quote van Lovingmama.nl

Je kunt mopperen omdat je puberzoon zolang onder de douche staat. Of blij zijn dat hij onder de douche gaat staan en zelfs de kraan open zet.

Geen jongens hier in huis, maar ik begreep van een ervaringsdeskundige dat dit inderdaad behoorlijk goed klopt.

NL quote ouderschap
Afbeelding, Kizel Cotiw-an – Shutterstock

Leer kinderen hoe ze moeten denken, niet wat ze moeten denken (Margaret Mead)

Amen!

Mijn dagen kun je samenvatten in één zin: dat verliep totaal niet volgens plan!

Ken je dat? Vooraf zit je nog vol ambitieuze plannen. Maar dan valt kind 1 op haar knie, kind 2 heeft problemen met huiswerk en kind 3 kan ineens niet meer zelfstandig kleuren zonder je om de minuut bij haar nieuwe kunstproject te betrekken.

Quote van Lovingmama.nl

Moeder: één persoon die het werk van twintig mensen doet. Gratis.

Heb je even? Politieagent, schoonmaakster, juf, taxichauffeur, kokkin, fotograaf, personal shopper, verpleegster, brandweervrouw, assistente, mediator, (sport)coach, huiswerkbegeleidster, luisterend oor, adviseur,… Iets met de meest ondergewaardeerde baan ter wereld!

quote over ouderschap
Afbeelding, Maria Marganingsih – Shutterstock

Moederschap: aangedreven door liefde, gevoed door koffie, gesteund door wijn

Hoewel ik geen koffiedrinker ben, klopt het verder helemaal! Soms heb je gewoon een wijntje nodig.

Net als je denkt dat je als ouder genoeg op de proef werd gesteld, komt je kind thuis met een blokfluit (Ja Duh!)

Echt. Ik onderschrijf het belang van muzikale opvoeding. Maar sommige dingen gaan gewoon te ver.

Of ik hobby’s heb? Ik ben moeder. Ik geniet van een paar minuten stilte op de wc in mijn eentje… (Sef Quotes)

Dit is één van die dingen die je pas waardeert wanneer je kinderen hebt. Hoewel het natuurlijk ook maar tijdelijk is. Voor je het weet zit je weer lekker in je eentje (en wie weet ga je het dan zelfs missen)(nou ja denk het niet).

mooiste quotes ouderschap
Afbeelding, fizkes – Shutterstock

Opvoeding is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid. En de laatste twee groeien vanzelf als de eerste er is. (Jan Ligthart)

#notetoself

Peuters: per se vijf stukken boterham willen en ze dan natellen: 1, 2, 3, 4, 6 *woedeaanval*

Ik denk dat elke peuterouder dit wel herkent. Die peuterdriftbuien kunnen echt overal om draaien. Dingen waarvan je niet eens doorhad dat ze de discussie waard waren…

Quote van Het (h)eerlijke leven van een moeder

Sorry als ik een beetje chagrijnig ben. Ik heb de afgelopen drie jaar niet kunnen slapen! (Me-to-We)

Ro en ik sliepen inderdaad de eerste drie jaar zo’n beetje niet. Inmiddels weten wij ook dat slaaptekort echt gekke dingen met je doet!

quote engelstalig ouderschap
Afbeelding, Pop Paul-Catalin – Shutterstock

Engelse quotes over het ouderschap

Before becoming a parent, I didn’t know I could ruin someone’s life by asking them to put pants on…

Eigenlijk een beetje hetzelfde als het snijden van de boterham in 5 stukken. Man wat kunnen kinderen kwaad worden!

Behind every great kid is a mom who’s pretty sure she’s screwing it all up

Gek eigenlijk he? Hoe onzeker en vertwijfeld je kan zijn over de opvoeding. Maar we hebben het bijna allemaal, net als schuldgevoel. Onnodig, maar ja…

Being a parent means knowing how to unwrap a Snickers without making any noise

Ik schreef zelfs een complete blog over stiekem snoepen als je moeder bent geworden. Inclusief handige tips!

Breastfed, bottle-fed. Stay at home or work. We’ve all knocked our kid’s head on the car trying to get them in the car seat.

Guilty!

quote loedermoeder ouderschap
Afbeelding, 21kompot – Shutterstock

Currently helping my son search for his chocolate that I ate last night

Ook zoiets. Heb jij ook weleens (schijnheilig) actief mee gezocht met je kind? En als het niet met snoep is, dan wel met dat ene stomme poppetje van McDonald’s (wat ze trouwens altijd lijken te zoeken wanneer je hem net een enkeltje kliko hebt gegeven).

Don’t educate your children to be rich. Educate them to be happy, so they know the value of things – not the price

Iets waar wij wel erg achter staan. Materialisme levert je uiteindelijk weinig op, mooie herinneringen veel meer. En die hoeven echt niet veel geld te kosten.

Do not teach your children never to be angry, teach them how to be angry (Lymann Abbot)

Eentje waar ik wel bij stil moet staan. Leren hoe je kind boos mag zijn, is eigenlijk een belangrijke les. Beter dan alleen zeggen dat ze moeten stoppen. Past ook wel bij onze visie op natuurlijk opvoeden.

Education breeds confidence. Confidence breeds hope. Hope breeds peace. (Confucius)

Vind ik een hele mooie! Sowieso vind ik de quotes van Confucius erg zinnig. Deze dus ook weer, zet je aan het denken.

Everybody knows how to raise children. Except for the people who have them.

Haha, herkenbaar toch? Ik heb me hier in elk geval behoorlijk schuldig aan gemaakt.

quotes over het ouderschap
Afbeelding, freeoftalk – Shutterstock

I used to be cool, now I’m a teenager’s clean-up bitch

If you ever want to know what a Mum’s brain is like? Imagine your laptop with 5471 tabs open. All. The. Time.

Ik dacht dat ik de enige was. Maar aangezien iemand anders deze quote bedacht, zijn er dus veel meer moeders met zo’n overspoeld hoofd?

If you have never been hated by your child, you have never been a parent (Bette Davis)

Volgens mij krijgen we deze allemaal wel een keer te horen. Ik wel in elk geval, maar uiteindelijk hoef je ook geen vrienden te zijn met je kind. Dat je het beste met ze voor hebt, betekent dus ook dat je soms impopulaire beslissingen moet maken.

If you want your children to be intelligent, read them fairy tails. If you want them to be more intelligent, read them more fairy tales (Albert Einstein)

Eigenlijk is deze quote nog veeel langer: “When I examine myself and my methods of thought, I come to the conclusion that the gift of fantasy has meant more to me than any talent for abstract, positive thinking.” Ik kan me hier wel in vinden. Fantasie maakt dat je zoveel verder durft te kijken dan de door de maatschappij opgelegde grenzen. En alleen dan kan je groter worden dan je zelf voor mogelijk hield.

If your plan is for one year, plant rice. If your plan is for ten years, plant trees. If your plan is for 100 years, educate children. (Confucius)

De quote spreekt eigenlijk heel erg voor zichzelf. Maar het is wel iets dat je kunt meenemen in je ouderschap.

ouderschap quote
Afbeelding, fizkes – Shutterstock

I’m not saying motherhood is hard. I’m just saying I was a lot better at it before I had kids.

Alles wat je ooit zei over ‘ik word zo’n moeder die…’ en ‘mijn kind gaat nooit…’ kan je wel overboord gooien. Voor je kinderen krijgt heb je nog geen idee. Dat is althans de grootste les die ik uiteindelijk leerde van inmiddels dertien jaar ouderschap.

Motherhood is like… a walk in the park. Jurassic Park.

🙂

Never, and I mean never, make eyecontact with a child on the verge of falling asleep. They will sense your excitement and abort mission.

Ook leuk: dat je kind eindelijk lijkt te slapen, je weg wil lopen en per ongeluk op dat krakende plankje van het laminaat gaat staan. Kan je weer van voor af aan beginnen – zeker wanneer ze nog heel klein zijn.

Nobody is hungrier than a child who’s told it’s time for bed

Toevallig vanavond nog. Ze hadden zogenaamd geen trek, tot Ro ze naar bed wilde brengen.

Nothing is really lost until mom can’t find it

Oké, ik moet nu wel gewoon eerlijk zijn. Bij ons thuis is Ro degene die zorgt dat alles op orde is en die weet waar bepaalde dingen liggen. Ik kijk er makkelijk overheen of vergeet het gewoon (terwijl ik het nog zo neerlegde op een plek waarvan ik zeker wist dat ik het nu wel zou onthouden).

quote ouderschap
Afbeelding, freeoftalk – Shutterstock

Parenthood: the scariest hood you’ll ever go through

Weliswaar met de bijzonderste lessen die je ooit zal leren, maar soms mis je echt de gebruiksaanwijzing!

Parenthood is… whispering ‘for fuck’s sake’ under your breath before answering to your name

De eerste keer mama is een mijlpaal. De tweede nog steeds geweldig. Maar wanneer je voor de 100.000ste keer wordt geroepen

People who say they sleep like babies usually don’t have them

Hoewel ze schijnen te bestaan hoor, baby’s die vrijwel meteen na de geboorte doorsliepen. Hele nachten lang. En hun ouders maar klagen dat ze er ‘al’ om kwart voor 7 uit moeten elke ochtend. Ik heb mijn lesje wat dit betreft wel geleerd. Want hoewel ik geen ochtendmens ben (en een behoorlijk ochtendhumeur had), kan ik nu al dolgelukkig zijn als ik half 7 mijn ogen ‘pas’ open.

Silence is golden. Unless you have a toddler: in that case, silence is suspicious

Echt, daar heb je hem weer: die ene minuut waarin alles kapot kan of overhoop gehaald wordt.

quote ouderschap roots wings
Afbeelding, Andrius Repsys – Shutterstock

There are two gifts you need to give your children: one is roots and the other is wings

Mooi toch?

There’s no such thing as a perfect parent, so just be a real one (Sue Atkins)

Nee, als er inderdaad iets waar is dan is dit het wel. Je kan niet meer doen dan je best en je best is goed genoeg. Echt!

There is no way to be a perfect parent – but a million ways to be a good one

Ook hier geldt weer: goed is goed genoeg.

They may forget what you said, but they will never forget how you made them feel

Vind ik een hele mooie! Geeft me ook wel een lading schuldgevoel als ik niet kon voldoen aan mijn eigen eisen, maar aan de andere kant laat het je een volgende keer wel weer extra nadenken voor je iets zegt. En extra genieten van de momenten samen.

What I say to my kids? ‘Get dressed’. What they here? Stand around naked watching television with one sock on.

Op de een of andere manier lijken die woorden inderdaad voor geen meter aan te komen 😉

behind every great kid is a great dad quote
Afbeelding, Tortuga – Shutterstock

While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about

Ik heb ook hier weleens een blog over geschreven: de mooiste levenslessen die ik leerde van de kinderen. Op één staat genieten van de kleine dingen in het leven. Want als je ervoor open staat kunnen juist die momentjes je gelukkiger maken dan wat dan ook.

You can’t buy happiness, but you can buy wine. That’s kind of the same thing

Zeker als je een playdate from hell achter de rug hebt of een kinderfeestje dat in het honderd liep. Of voor heel veel moeders: een kinderfeestje in het algemeen. Wijn helpt altijd.

You can’t make everybody happy: you’re not pizza

Want even eerlijk, wie houdt niet van pizza?

You know you’re a mom when your baby looks like a GAP model. And you’re on your 3rd day of the same yoga pants.

Nu zien onze kinderen er op zich niet altijd uit als GAP modellen hoor, maar dat ze er beter bij lopen dan ik mag over het algemeen wel duidelijk zijn. Ik heb gewoon geen zin in om ‘s ochtends eerder op te staan voor een berg make-up als ik toch alleen maar naar school loop en weer terug…

Wat is jouw favoriete quote over het ouderschap?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Maria Marganingsih – Shutterstock

Alle quotes hierboven ben ik nagelopen om te onderzoeken van wie hij oorspronkelijk is. Mis je een vermelding voor je eigen quote? Of heb je misschien een mooie toevoeging op dit overzicht? Laat het me weten in de reacties!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

9 thoughts on “De 63 mooiste quotes over het ouderschap

  1. Ik kende alleen quote nummer 4 niet. Ze zijn allemaal echt prachtig. Die eerste vind ik echt heel inspirerend. Geef het goede voorbeeld. Je zegt het al: een beter milieu, begint bij jezelf. Daar wil ik nog een leuke bijleggen: One man can make a difference. Ook een bekende slogan van een reclame. Voor het gevoel dat mensen denken dat zij er in hun eentje niks aan kunnen doen. En als we dat allemaal zeggen, gebeurt er ook niks. Mooie quotes om even bij stil te staan

    1. Vind ik ook heel mooi ja! Een beetje in het kader van: elke reis begint met een eerste stap 🙂 Uiteindelijk zal er inderdaad niets gebeuren als niemand iets doet. Goed streven om naar te leven!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten