Home » Huis en tuin » Interieur » Waarom moodboards zo ontzettend handig zijn *

Waarom moodboards zo ontzettend handig zijn *

moodboards

We willen al een tijd lang de zolder aanpakken, maar telkens komt er weer van alles tussen. Om vast in de stemming te komen, besloot ik een moodboard te maken. Zo creëer je vooraf vast de sfeer die je straks in de ruimte naar keus wil terugzien.

Weer verliefd op je huis

Sinds een paar weken ontdekte ik het televisieprogramma VT Wonen, Weer verliefd op je huis. Ik kan daar dus uren naar kijken: make-overs, leren van de deskundigen in de show en in de tussentijd word ik steeds enthousiaster om zelf ook aan de slag te gaan. Eén van mijn favoriete onderdelen in het programma is wanneer de koppels zelf aan de slag gaan en hun eigen moodboard mogen maken. Hartstikke handig natuurlijk, want je ziet in één oogopslag wat iemands stijl is en het winkelt ook gewoon een stuk makkelijker

De zolder aanpakken

Het nadeel van dit soort televisieprogramma’s is, met name voor Ro, dat ik dus zo enthousiast word om ons eigen huis ook onder handen te nemen. Nu hebben we wel vaker gesproken over de zolder: dat zou de ideale plek zijn om een kantoorruimte te maken. Maar hoe? En met welke tinten? 

In deze blog deel ik met jullie hoe ik het voor ogen heb. Een moodboard is ook ontzettend handig als je een al ingerichte ruimte een complete make-over wil geven, zoals de slaapkamer. 

De ideale kantoorruimte

Waar de ideale kantoorruimte aan moet voldoen? 

  • Rust
  • Opgeruimde ruimte
  • Licht
  • Voldoende opslagruimte voor mijn blogspullen (met name review-items) 
  • Ruimte voor een fotostudio

Oké, eerlijk is eerlijk: de zolder heeft niet bijster veel licht. En een dakkapel ligt op dit moment nog niet binnen de mogelijkheden. We moeten ons dus behelpen met een kiepraam. Maar dat valt te overleven, al zit mijmerend naar buiten staren er dus even niet in. 

Mijn moodboard

Een aantal dingen stonden voor mij vast. De zolder is momenteel wit geschilderd met een antracieten vloerbedekking. Die kleuren vormen de basis voor het geheel. Daarnaast staat een houten bureau dat vroeger van mijn opa was. De enige kleur die voor mij nog ontbreekt is daarbij groen. Eigenlijk helemaal van nu: veel planten, natuurlijke materialen en licht om het geheel te breken.

Naast het bureau komt in de open ruimte een groot wit doek te staan met daglichtlampen om goede productfoto’s te kunnen maken en eventueel ook van de kinderen. 

Online shoppen

Wat het interieur betreft ben ik een beetje een gemaksdier. Mij zie je niet met de paasdagen door meubelboulevards slenteren op zoek naar het perfecte nachtkastje. Ik zit liever online: je kan veel makkelijker vergelijken in een web-shop, zoals Emob, en bovendien geven ze daar vaak ook diverse opties, zodat je vast een idee hebt of bepaalde meubels bij jullie thuis zullen staan. 

Welke items heb je nodig voor een rustig kantoor? 

Basis: kalm

Wanneer je veel achter je bureau zit, is het belangrijk dat je kantooromgeving rust uitstraalt – althans, voor mij wel. Dus geen hysterische kleuren of troep op je bureau die afleiding bieden, maar minimalisme en structuur. Daarom kies ik het liefst voor lichte kleuren en genoeg opbergruimte. 

Verder wil ik graag een mooie open kast, waarin je duidelijk ziet staan wat er nog moet gebeuren. Door daar een soort logisch systeem in aan te brengen, kan je de opdrachten gewoon wegwerken. Het belangrijkste daarbij is dat ik niet elke keer opnieuw moet onderzoeken wat ik nog moet reviewen. 

Ergonomische bureaustoel

Een ander belangrijk onderdeel aan je kantoor is een bureaustoel die je kan verstellen tot de ergonomisch juiste stand. Zeker omdat je een zittend beroep uitvoert en gemakkelijk last van je arm of nek kan krijgen als je niet goed zit. 

Veel groen 

En tot slot dus veel groen. Omdat we maar een klein raam hebben boven, is het goed voor je gezondheid om lekker veel planten neer te zetten. Het liefst een aantal die weinig onderhoud vergen, omdat ik gewoon niet heel best ben in het onderhouden van plantjes. Maar ik vind het wel mooi én het is lekker gezond voor je. Toch extra prettig aangezien je als thuiswerkende ondernemer toch iets meer op je gezondheid moet letten

Tot zover mijn moodboard. Ik heb zin om ermee aan de slag te gaan! Hoe pak jij het aan wanneer je een ruimte wil veranderen? 

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, Bonninstudio – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten