Mommy Scenario tag | Discipline of lekker laten gaan?

In deze nieuwe tag vertel ik over de grote dilemma’s van het ouderschap. Want wat als je kindje helemaal geen zin heeft om te eten wat de pot schaft? Dwing je ze dan alsnog of krijgen ze misschien een boterham? En zetten we midden in de nacht een film aan wanneer ze niet willen slapen? 

Mommy Scenario Tag

Ik kwam deze Mommy Scenario Tag tegen bij Geertje van Stayathomemama met maar liefst 8 dillema’s waar je als ouder mee te maken kan krijgen. Heb ik meer dan genoeg over te vertellen natuurlijk! Als je hem overneemt, vergeet je dan niet Geertje te taggen en mij? Dan kom ik snel even bij jou kijken!

Mommy Scenario Tag Q&A

Je kind weigert om te eten, moeten ze eten wat je hebt gekookt of maak je iets anders?

Heel vaak komt het gelukkig niet voor. Even dacht ik dat May een nieuwe fase inging en zou stoppen met eten, maar dat bleek van tijdelijke aard. June is net als ik best een lastige eter. Desondanks is het eten wat de pot schaft, omdat ze het toch moet leren. Eigenlijk zonder uitzonderingen: wil je het niet eten, dan ga je met een lege maag naar bed. Ik besteed er ook niet te veel aandacht aan. Al denk ik dan ook altijd maar: je hebt geen echte trek als je niets hoeft.

Maar heel soms, om de bijzonder egoïstische reden dat we iets heerlijks eten wat ik niet wil laten verpesten door commentaar, trekken we restjes uit de vriezer die ze wel lust(en) en eten we zelf eventueel later.

Lees hier wat je kan doen als je kindje ineens geen fruit meer eet

Je kind heeft een driftbui in de winkel, niets werkt om hem te kalmeren. Laat je het los en kom je erop terug op een ander tijdstip of ga je gewoon door met winkelen?

Bij June zal het niet meer gebeuren. Die vindt winkelen over het algemeen gezellig. Maar met die kleintjes gebeurde het vooral tijdens de dreumespuberteit best weleens. In de supermarkt kan je moeilijk teruggaan, dus dan maak ik de ronde af en probeer de priemende blikken zo goed en kwaad als het kan te negeren. Sta ik in een andere winkel, dan laat ik het lekker voor wat het is. Geen zin om een krijsend, op de grond liggend kind aan haar voeten richting kassa te moeten slepen 😉

Je kind krijgt te veel speelgoed voor zijn verjaardag. Breng je wat terug naar de winkel, laat je ze er gewoon mee spelen of bewaar je wat voor een regenachtige dag?

Terugbrengen zal ik nooit doen. Uiteindelijk heeft iemand moeite gedaan en iets speciaals uitgezocht. Maar het gebeurt wel dat we nogal veel krijgen. De helft gaat dan in een bak op zolder. Na een halfjaar wisselen we dan met wat beneden staat. Zo krijgt alle speelgoed de aandacht die het verdient. Te veel speelgoed is uiteindelijk ook niet goed voor kinderen.

Je kind wil niet slapen. Laat je het gaan en zet je om drie uur ‘s nachts een film aan of blijf je proberen om ze terug in slaap te krijgen?

Volgens mij is het aanzetten van een film wel het minst handige dat je kan doen. Dan worden ze nog wakkerder. Of heeft iemand hier andere ervaringen mee? Wij hebben vrij lang lopen tobben met May, die pas na anderhalf jaar voor het eerst een nacht doorsliep. Bovendien denk ik dat je dan een gewoonte aanleert waar je maar moeilijk vanaf komt. Voorkeur dus voor het in slaap sussen.

mommy scenario tag
Afbeelding – Shutterstock

Je hebt een afspraak maar geen oppas voor de kinderen. Neem je ze mee of verzet je de afspraak?

Is echt volledig afhankelijk van het soort afspraak. Al hebben we onze kinderen wel meegenomen naar de uitvaart van mijn opa’s, normaal zou ik een bruiloft of begrafenis/crematie met jonge kinderen toch lievere overslaan.

Aan de andere kant ben ik best makkelijk. Zo ging ik zes weken na de bevalling van May naar een sollicitatiegesprek bij het uitzendbureau. Omdat ik nog borstvoeding gaf en in mijn zwangerschapsverlof zat, vroeg ik of het een probleem was als ik haar meenam. Het werd een bijzonder gesprek! En al werd ik het niet, Mays aanwezigheid brak gelijk het ijs.

Er komt onverwachts visite en je hebt nog 20 minuten. Ruim je snel je huis op of laat je het zo en zegt ‘Het is goed zo. Ik heb kinderen.’

Wat zou ik graag dat laatste willen kunnen zeggen. Maar helaas, ik ben echt een hypocriete opruimer en meer van het snelle opruimen.

Je bent te laat voor een afspraak en je moet kiezen tussen je haar doen of je make-up. Welke kies je?

Lastige keus. Ik denk toch gewoon mijn kapsel, aangezien ik nauwelijks nog make-up draag, zal het niet zo opvallen wanneer ik daar geen tijd meer voor had. Een vleugje lipgloss zal vast alsnog lukken. 

Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind. Grijp je in of laat je de ouder van het kind ingrijpen?

Eerst wacht ik of de situatie zich niet vanzelf oplost (wil ook dat mijn dochters de kans krijgen voor zichzelf te leren opkomen), maar als het nog eens gebeurt dan zal ik zeker reageren. Zeker wanneer de ouders zelf niet opletten, corrigeer ik andermans kinderen wel.

Neem je de Mommy Scenario Tag over? Zou jij ingrijpen als een ander kind jouw kindje duwt?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding – foto van Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 Replies to “Mommy Scenario tag | Discipline of lekker laten gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *