Nooit meer gezeur aan tafel met deze muurstickers

nooit meer gezeur aan tafel

Fantastische oplossing voor moeilijke eters

Hoewel waarschijnlijk niemand ooit gedegen onderzoek heeft gedaan, vermoed ik dat de vraag ‘Wat eten we vanavond?’ één van de meest gestelde is binnen een huishouden. Overigens vaak gevolgd door zeurende, zuchtende kinderen, omdat niemand echt trek heeft in het menu dat je met veel pijn en moeite hebt weten te verzinnen.

Om te voorkomen dat je zelf eigenlijk ook al geen trek meer hebt voor er überhaupt iets op tafel staat, gingen we op zoek naar een handige oplossing. Naast dit overzicht met recepten voor moeilijke eters natuurlijk – helpt altijd! Eentje waardoor alle moeilijke eters weten waar ze aan toe zijn. Zoals altijd zou ik willen zeggen: lang leve Google! Er blijken namelijk muurstickers te bestaan met hierop alle dagen van de week. Hoe handig is dat?

Elke zondag consequent overleg

In plaats van mijn hoofd te gebruiken als weekplanner – wat in de praktijk vaak ook al niet helemaal werkte vanwege een nasleep aan zwangerschapsdementie – overleggen we consequent elke zondag met zijn drieën. Wie heeft wanneer afspraken staan en waar hebben we trek in? Eten passen we aan op de afspraken (zeker de dagen dat de oudste sport, zorgen we voor een makkelijke maaltijd zoals hamburgers op zaterdag) en bovendien verliest iedereen permanent het recht op zeuren: je hebt het immers zelf afgesproken. Zo voorkom je dat gezeur, zoals alleen moeilijke eters dat kunnen (ze heeft het niet van een vreemde, zullen we maar zeggen).

DSC_1862

Bovenstaande stickers kocht ik via Bol.com:

DIY weekmenu stickers op de muur

Je trekt de stickers van hun vel af en plakt ze op de muur zou je zeggen, maar de werkelijkheid lag iets gecompliceerder voor de onervaren plakker die ik ben. Uiteraard moest het allemaal wel precies recht hangen en dus trok ik de waterpas uit de gereedschapskist. Sterkklevende stickers plakken met één hand terwijl je balanceert met een waterpas in je andere is blijkbaar niet erg handig. Op een gegeven moment, nadat in elk geval één sticker goed op de muur zat, gooide ik alle hulpmiddelen overboord en vertrouwde op mijn zelfbenoemde timmermansoog. En dat bleek een stuk beter te werken (zag ik na controle met de waterpas).

Asymmetrie

Langzaam ontstond een mooi patroon aan stickers. Het handige aan asymmetrisch ophangen, is natuurlijk dat je iets minder precies hoeft te zijn in verticale zin. Dat scheelt iets. Toch ben ik ontzettend blij met onze aanschaf. Want na een uur lang puzzelen, plakken, herplakken en nog maar eens vijf keer herplakken omdat het nog niet naar mijn zin was, hebben we nu een handig hulpmiddel om iedereen te laten weten wat we eten. De stickers zijn een jaar later nog steeds mooi en bovendien laten ze aan de randjes niet los. Het was de investering dus echt meer dan waard!

Hebben jullie ook moeilijke eters in huis? En hoe lossen jullie dit soort problemen op?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

In dit artikel maak ik gebruik van een affiliate link; de opbrengst hiervan investeer ik in mijn website en soms winacties voor trouwe lezers.

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock.

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Nooit meer gezeur aan tafel met deze muurstickers

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit: