Moeilijke eters | Kipshoarma met zelfgemaakt brood

Sophies oudste zoon zat in een lastige fase wat eten betreft. Daarom bedacht ze lekkere recepten om hem toch groenten binnen te laten krijgen, maar op een creatieve manier. In deze serie deelt ze haar favoriete recepten voor kinderen. Gezond, maar lekker!

Kipshoarma met zelfgemaakt brood en eigen knoflooksaus

Geschikt voor 2-3 personen

Dit recept is voor 2-3 personen. Wij eten hiervan met 2 volwassenen en een peuter. Mijn man is een grote eter, dus met iets kleinere eters is dit voldoende voor 3 personen.

Recept voor zelfgemaakt brood

Dit recept vond ik op Pinterest, onder pizzadeeg. Een recept van Sillysis. Aangezien ik geen trek had in pizza, maar een soort ‘naanbroodje’ wilde maken, heb ik dit recept een eigen draai gegeven. Na afloop kwam er een super luchtig brood uit, dat ik open kon snijden en kon vullen. Het recept is echt heel gemakkelijk en bovendien snel klaar.

Ingrediënten

  • 100 ml. Griekse yoghurt
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 teentje knoflook
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Optioneel: handje geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de Griekse yoghurt, 100 gram zelfrijzend bakmeel, de knoflook en kruiden en kneed dit tot een bol. Wanneer het plakkerig aanvoelt, voeg je nog wat extra zelfrijzend bakmeel toe.
  3. Leg een beetje zelfrijzend bakmeel op een plank en rol de bol uit tot een pizza. Draai dit tussen het rollen door even om, zodat je ‘brood’ niet vast plakt aan de plank.
  4. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de bovenkant.
  5. Haal het deeg van de plank, doe het in de oven en na 15-20 minuten heb je een heerlijk luchtig brood.

Zelfgemaakte kipshoarma

Ingrediënten

  • 2 Kipfilets
  • 1 Paprika
  • 1 Ui
  • Paar champignons
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 2 el Pittige kipkruiden
  • 1 el zoete ketjap
  • 1 el shoarmakruiden
  • 1 tl chili saus

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm.
  2. Snijd de paprika en champignons klein en snipper de ui.
  3. De knoflook mag geperst worden, alle kruiden, de ketjap, chili saus en de zonnebloemolie mag samengevoegd worden. Even roeren en in de wok op hoog vuur bakken.

Zelfgemaakte knoflooksaus

Ingrediënten

  • 5 el griekse yoghurt
  • Snufje paprikapoeder, kerrie, peper en zout
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl ketchup
  • 1 teentje knoflook (of 1 tl knoflookpoeder)
  • Optioneel: 2 tl suiker
  • Peterselie

Bereidingswijze

Alles samenvoegen, roeren en klaar. Eventueel naar smaak extra ingrediënten toevoegen.

Eet smakelijk! Ga jij ook eens kipshoarma eten op deze manier?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Sophie

Ik ben Sophie (33), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (3 en 0). Op Lotus Writings schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, maar ook over mijn zwangerschap en het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten