Kipshoarma met zelfgemaakt brood

Dol op shoarma

Hier in huis lusten we allemaal graag vlees. Shoarma is een favoriet, alleen op de normale manier gemaakt natuurlijk niet heel erg gezond. Omdat ik onze zoon iets meer groenten wil laten eten, besloot ik er mijn eigen draai aan te geven. Dat werd deze kipshoarma met zelfgemaakt brood. Het gerecht is geschikt voor 2-3 personen.

Ingrediënten voor het brood

Dit recept vond ik op Pinterest, onder pizzadeeg. Een recept van Sillysis. Aangezien ik geen trek had in pizza, maar een soort ‘naanbroodje’ wilde maken, heb ik dit recept een eigen draai gegeven. Na afloop kwam er een super luchtig brood uit, dat ik open kon snijden en kon vullen. Het recept is echt heel gemakkelijk en bovendien snel klaar.

  • 100 ml. Griekse yoghurt
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 teentje knoflook
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Optioneel: handje geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de Griekse yoghurt, 100 gram zelfrijzend bakmeel, de knoflook en kruiden en kneed dit tot een bol. Wanneer het plakkerig aanvoelt, voeg je nog wat extra zelfrijzend bakmeel toe.
  3. Leg een beetje zelfrijzend bakmeel op een plank en rol de bol uit tot een pizza. Draai dit tussen het rollen door even om, zodat je ‘brood’ niet vast plakt aan de plank.
  4. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de bovenkant.
  5. Haal het deeg van de plank, doe het in de oven en na 15-20 minuten heb je een heerlijk luchtig brood.

Ingrediënten kipshoarma

  • 2 kipfilets
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • Paar champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el pittige kipkruiden
  • 1 el zoete ketjap
  • 1 el shoarmakruiden
  • 1 tl chili saus

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm.
  2. Snijd de paprika en champignons klein en snipper de ui.
  3. De knoflook mag geperst worden, alle kruiden, de ketjap, chili saus en de zonnebloemolie mag samengevoegd worden. Even roeren en in de wok op hoog vuur bakken.

Ingrediënten knoflooksaus

  • 5 el Griekse yoghurt
  • Snufje paprikapoeder, kerrie, peper en zout
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl ketchup
  • 1 teentje knoflook (of 1 tl knoflookpoeder)
  • Optioneel: 2 tl suiker
  • Peterselie

Alles samenvoegen, roeren en klaar. Eventueel naar smaak extra ingrediënten toevoegen.

Sophie

Ik ben Sophie (35), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (6 en 3). Voor De Mamagids schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, het leukste speelgoed en lekkere recepten voor lastige eters. En natuurlijk af en toe over het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

Een gedachte over “Kipshoarma met zelfgemaakt brood”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven