Moederdag 2016 | Bijzonder normaal en daardoor perfect

Moederdag commercieel?

Eigenlijk heb ik het niet zo op commerciële liefdesuitingen. We doen bij ons thuis daarom ook niet aan Valentijnsdag, omdat we vinden dat de liefde elke dag gevierd mag worden (niks ten nadele van mensen die er anders over denken trouwens). En dat geldt ergens ook voor de waardering voor moeders; hoort die er niet elke dag te zijn? Maar hier komt meteen een behoorlijk hypocriete kant van mij om de hoek gluren: ik vind het toch teleurstellend als binnen het gezin werkelijk niemand aan me zou denken op Moederdag. Niets tegenstrijdiger dan de vrouw, zullen we maar zeggen.

Lees ook: Ideale Moederdag in de praktijk: over hoop en realiteit

Het verloop van mijn Moederdag

Wat is het dan toch fijn als je wakker wordt en iedereen is extra lief voor je!

08.00 uur: Verrast met mooie cadeaus. June had op school een broche gemaakt in zelfgeschilderd inpakpapier en ik kreeg (nog het allerleukst) dikke knuffels van de meisjes.

8.30 uur: Ik mocht naar beneden. Dankzij Junes goede zorgen kon ik gelijk aanschuiven: croissants, precies zoals ik ze het lekkerst vind met ham en kaas in het midden, en gekookte eitjes. Het duurde even voor ik het zag in alle ochtendblindheid, maar midden op tafel prijkte ook een pakje met daarin twee potjes nieuwe nagellak en heel mooie blauwe oorbellen. 

Vanaf 09.00 uur: Na het ontbijt, toen de tafel en onze handen weer helemaal schoon en fris waren, verliep de dag een beetje als altijd, tot in de avond: soms gemopper, af en toe gegil (onze lieve dreumes Rose) en gelukkig ook gezellig in de zon met zijn allen. Enige uitzondering op de regel vandaag was mijn zusje die spontaan kort langskwam. Fijn om elkaar even te zien. 

Lekker eten!

Wel lobbyde ik afgelopen week hard voor een lekker diner (in het kader van moederdag) en omdat er vaak te weinig tijd is om lasagne in elkaar te zetten, leek deze zondag me de uitgelezen kans. Ro kruidde het vlees en ik maakte hem af. Alleen de geur deed me al watertanden, hoewel niet iedereen daar zo over dacht (het hele huis was inmiddels voorzien van een doordringende kaaslucht). Blij als een kind nam ik een hap en ik genoot elke seconde. Het toetje bestond uit het middelste blok van mijn Chocolonely reep.

Klinkt allemaal normaal en dat was het eigenlijk ook, maar tegelijkertijd is ons gezin het bijzonderste dat ik heb. Inclusief al onze nukken!

Wat hebben jullie gedaan?
Moederdag
Alleen de verpakking was al een feestje!

Mother’s day – Shutterstock

 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

10 Replies to “Moederdag 2016 | Bijzonder normaal en daardoor perfect

 1. Lekker ontbeten met geroosterd brood en aardbeien. Lekker ij de zon gezeten en in het badje gezeten. Savonds heerlijk de bbq aan. Kon niet beter.

 2. Wat gezellig ❤ Ik denk dat moederdag bij ons afgelopen is zodra onze zoon de basisschool verlaat 😉 Wij hebben er ook niet zoveel mee. Maar even die aandacht is toch fijn 😁 Verder vind ik het wat hysterisch worden, vooral als ik op Facebook kijk 😎
  Mooie dag!

  1. Ik vermoed ook zoiets hoor, op zich mooie leeftijd. Hoewel speciale ontbijtjes nooit zullen vervelen haha! Ik heb idd ook niet veel met heel grote cadeaus, dan liever een mooie herinnering als ik toch mag kiezen 😊

 3. Wat heb je een heerlijke dag gehad!!
  Ik ben ook verwend met zelf gemaakte cadeautjes altijd leuk !!
  Verder lekker de hele dag in de tuin geweest en ontzettend genoten van het mooie weer 😊

  1. Ja alleen die zon en temperaturen al zijn een mooi cadeau hè? Fijn, zo’n dag 😊 gelukkig mogen we er vandaag ook nog even van genieten (die zon dan)

 4. Klinkt als een geslaagde dag! Ik mocht uitslapen, maar was stiekem al wakker en beneden wachtte een luxe ontbijt met zelfgemaakt kunstwerk van dochterlief. Daarna zijn we lekker het bos ingegaan met een speelweide ernaast en ’s avonds aten we sushi toen peuter op bed lag. Verwennerij!

  1. Heerlijk zo’n dag! En eerlijk, eten als de kinderen slapen kan soms zo fijn zijn 😊 genieten tot de laatste hap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge