Miskend Talent Verkiezing 2017 | Pareltjes die extra aandacht verdienen

Miskend Talent 2017

Ik denk dat de meeste bloggers dit wel kennen: je trekt bloed, zweet en tranen uit de kast om een fantastische blog te schrijven. Deze tekst zal mensen laten gieren van de lach/ontroeren tot op het bot/informatie verstrekken waar ze nog dagen plat van liggen/… (vul zelf maar in) Een beetje gespannen deel je hem met je Facebookvolgers en dan … Niets. Of althans, het valt enorm tegen in verhouding tot wat je hoopte. En daarom riep ik een paar weken terug de Miskend Talent Verkiezing uit. In plaats van mijn gebruikelijke Lees Mee overzicht dus. Iedereen mocht zijn of haar blog delen die wel wat extra aandacht verdiende. Daaruit koos ik mijn eigen top 10. En ik kan je vertellen: het is echt zonde dat sommige blogs niet wat meer aandacht kregen!

Eervolle vermelding

Hoewel ik niet van plan was iets te delen wat ik afgelopen week heb gelezen, kwam deze blog van Fleur voorbij waarin ze alle zure opmerkingen op Facebook in één briljante klap van de kaart veegt. Vandaar dus toch even een eervolle vermelding!

Miskend Talent 2017

10. Alles over monsters

Een informatieve blog op nummer 8 over het bestrijden van monsters. Ik vond hem echt superhandig, wat dacht je bijvoorbeeld van een DIY Monsterbestrijdingsspray? Of speciale toverspreuken om ze voor altijd weg te jagen? Eentje die ik ga opslaan, want je weet maar nooit wanneer die griezels opduiken…

9. Zo’n moeder die…

Een van de meest gebruikte tags van afgelopen jaar was toch wel de ‘Ik ben zo’n moeder, die…‘ van Marjo. Marguerita vulde hem ook in. Eerlijk, duidelijk en oprecht! En Mar, ik hoorde laatst dat een gerenommeerd ontwikkelingspsycholoog meent dat kinderen er niet zijn voor jouw vermaak, maar jij ook niet voor dat van hun. Dus als je ze soms eens laat ‘aanklooien’ en geen knutselmoeder bent, dan is daar niks mis mee! 

8. Voorkeursouder

De meeste kinderen ontwikkelen op een bepaald moment een voorkeursouder. Hier thuis ook zoals May een tijdlang haar vader op een torenhoog voetstuk had staan. Gelukkig is dat inmiddels weer wat bijgetrokken. Hebben de dames zin om lekker te gaan ravotten of fietsen, dan rennen ze naar papa; willen ze liever de hele middag kroelen dan komen ze bij mij. Maar soms is die voorkeur iets uitgesprokener, zoals bij Kimberly. In haar blog vertelt ze hoe dat voelde voor haar én geeft ze tips voor als je in dezelfde situatie zit. Was voor mij in bepaalde gevallen ook een eyeopener.

7. Pro-vaccineren!

Maaike is voorstander van vaccinatie en legt in haar blog over dit onderwerp heel duidelijk uit hoe dat zit. Ik kan niet anders dan beamen wat ze zegt. Te veel mensen laten op dit gebied hun mening leiden door bronnen zonder duidelijke herkomst en soms zelfs klinkklare onzin (zoals de aanname dat autisme wordt veroorzaakt door vaccins). Een tegengeluid horen kan daarom heel verfrissend zijn!

6. Ga nou niet zo hard lieve peuter

We zitten hier net in de fase waarin vooral May enorme sprongen maakt. Van af en toe een woordje tot hele volzinnen, ze zingt hele dagen door en praat steeds duidelijker. Maar ook Rose: dan informeert ze vanuit het niets hoe het eigenlijk is afgelopen met de post voor het baby’tje of hoe June het heeft gehad bij haar kerstfeest. En soms zou je deze tijd in een doosje willen doen. Gewoon om nog heel lang van te kunnen genieten. Margot beschrijft dat gevoel in deze blog: ga nou niet zo hard, lieve peuter!

5. De eerste maand kleuterschool en een gebroken hart

Je wil je kinderen het liefst beschermen. Tegen alles, toch? Maar je komt er als ouder snel achter dat het simpelweg een onmogelijke missie is om dat voor elkaar te krijgen. Het hoort bij het leven. En net als je denkt dat je alles een beetje onder controle hebt, gaat je meisje naar de kleuterschool. Ze krijgt vriendinnetjes die hen ineens kunnen afwijzen, de meester besluit plotseling ziek te zijn… Nee, het leven van je kleuter is nog zo makkelijk niet. En dat van mama evenmin.

4. Kinderen die je boven de 40 krijgt, maken je leven compleet

Kon Rory ontbreken in zo’n overzicht? Eigenlijk niet. Ze schrijft altijd teksten die me aan het denken zetten. Zoals deze passage uit ‘Kinderen die je boven de 40 krijgt, maken je leven compleet‘ (en voor de rest graag even doorklikken voor een mooie blog die je bewust maakt):

Ik heb zelf ook het een en ander meegemaakt. Overlijden van dierbaren, burn out, dipjes – zowel van mijzelf als in onze relatie – en uiteindelijk het allermooiste wat ons leven intens heeft verrijkt. Het krijgen van ons lieve dochtertje. Alles heeft zijn weerslag op je leven. Het pad dat je volgt. Het pad wat nooit loodrecht loopt, maar allerlei bochten heeft. Waarop je soms een stap terug moet doen om verder te komen.

3. Wat als ze dit ooit lezen?

Hoe kan het dat ik Pauline bijna nooit heb gelezen, vraag ik me af wanneer ik haar relaas lees over regenboog schijtende eenhoorns. Geniaal! Ik stel mezelf ook regelmatig de vraag of de kinderen er later niks aan over houden dat ik hier zo open en bloot vertel over mijn twijfels aan mijn ouderschap bijvoorbeeld, als ik weer eens een gênante steek heb laten vallen. Maar dan lees ik deze blog en dan weet ik dat het allemaal niet erg is. Juist niet.

2. Zal ik anders met de trein?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier afgelopen maand regelmatig over nadacht. De meeste blogevents vinden plaats in Amsterdam of Utrecht en elke forens weet dat de parkeerkosten in die steden behoorlijk aan de prijs zijn. Kan ik dan niet beter met het ov gaan? Gelukkig rekende Lisette het allemaal voor me uit en ik wist weer waarom ik toch liever in de file sta.

1. De tijd die voorbij is

Tijdens het lezen van deze blog prikten de tranen plots in mijn ogen. Waarom weet ik niet. Was het de herkenning? De beschrijving van een gevoel dat ik maar al te goed ken? Pauline legt in elk geval haar vinger op een onbewust zere plek wanneer ze schrijft over de tijd die voorbij is.

En mijn eigen miskende talent?

Ik heb echt even een duik moeten nemen in de statistieken, want ik wist het niet direct. Eerlijk gezegd stonden er best wat blogs tussen waarvan ik me kon voorstellen dat ze minder storm liepen dan andere. Maar deze, met de 10 redenen waarom ik een gigantische cultuurbarbaar ben, had wat mij betreft wel wat meer aandacht mogen krijgen. Vooral misschien omdat ik zo ontzettend veel plezier had tijdens het schrijven. Ik hou er wel van mezelf op de hak te nemen. Mijn lezers geloof ik iets minder?

Wat is jouw Miskend Talent van 2017?

AfbeeldingShutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

17 thoughts on “Miskend Talent Verkiezing 2017 | Pareltjes die extra aandacht verdienen

  1. Ah wat lief! Dankjewel weer voor de vermelding Merel. Echt fijn om te lezen dat mijn teksten je aan het denken zetten. Dat is waar ik het voor doe. Dikke knuffel en ik ga straks – als man en kind even weg zijn – ook de andere artikelen lezen.

  2. Goed overzicht. Ik ga er nog een paar doorlezen want sommige ken ik niet. Er zijn altijd wat artikelen die het minder doen. Daar leer je van. Gewoon weer andere soort artikelen schrijven en dan komt het goed.

  3. Fleur haar blog over de zure pruimen vond ik ook geweldig. Monsterspray gebruikten wij 3 jaar geleden ook met succes. Je eigen artikel heb ik nog gedeeld. Jammer dat het niet het gewenst resultaat opleverde. Zo zie je maar weer hoe onvoorspelbaar mensen zijn, zelfs op het gebied van lezen.

  4. Ik herken zeker het gevoel van: ‘Dit is een leuke post!’ en dat er dan amper reactie op komt. Mijn miskende talent is denk ik de post over verbannen worden van Google Adsense op bloggen en loggen.

  5. Wat lief dat je mij een eervolle erkenning hebt gegeven! Ik ga zo de andere blogs ook meteen even lezen en ze een beetje meer waardering geven dan ze hebben gekregen het afgelopen jaar

  6. Wat super leuk dat je dit hebt gedaan. Daar mag een vervolg op komen. Ik ben zo ongelooflijk blij met de maand december. De maand zijn de statistieken torenhoog.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten