5 duurzame oplossingen voor in je huishouden *

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit, zeker in je interieur en huishouden. Moeilijk? Nee, met een paar kleine aanpassingen in en om het huis kan jij ook duurzamer leven.

Duurzame oplossingen voor je huishouden

Gebruik milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Of beter nog: maak ze zelf. En dat is helemaal niet moeilijk. De milieubelasting is veel minder groot als je je eigen schoonmaakmiddelen maakt. Wist je bijvoorbeeld dat je je wasverzachter prima kan vervangen door azijn? Heb je daar geen zin in? Dan kan je tegenwoordig gelukkig ook genoeg groene alternatieven vinden in de supermarkt.

Kies voor Led verlichting

Led is aanzienlijk duurzamer dan de ‘ouderwetse’ gloeilamp was en gaat bovendien veel langer mee. Of je nu spotjes neemt, leddimmers of een andere vorm van led verlichting – je lichtopbrengst hoeft niet minder te zijn, maar dit is zeker beter voor het milieu.

Zonnepanelen laten installeren

Het is een dure oplossing, maar wel goed voor het milieu. De opbrengst van je panelen houd je zelf en kan je in mindering brengen op je energierekening. Daarbij hoef je geen loeihete zomer te hebben: je zonnepanelen leveren namelijk nog steeds energie wanneer het bewolkt is.

Koop seizoensproducten

Hierbij is de impact op het milieu vooral af te meten aan het feit dat voor jouw pasta bolognese geen paprika of courgette hoeft te worden ingevlogen uit een ander land. Door je aan te passen aan het seizoen eet je bovendien automatisch gevarieerder en dat komt je gezondheid ten goede.

Doe vaker een trui aan

Door je warmer te kleden, hoeft de verwarming minder hoog te staan en ook dat is weer beter voor het milieu. Een slimme oplossing, kleine aanpassing, maar als we het allemaal doen een grootse opbrengst.

Wat doe jij in je huishouden om het milieu te sparen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Maeching Chaiwongwatthana – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *