Liebster Award 2 | Wat ik wilde worden toen ik 8 was

Liebster Award

Mijn tweede Liebster Award

Twee awards in een paar weken tijd? Ja zeker, ik zou bijna naast mijn schoenen gaan lopen 😉  Laatst werd ik opnieuw genomineerd voor mijn tweede Liebster Award en voelde me opnieuw heel vereerd. Voor uitleg over de Liebster Award, klik hier. Lieve Leonie, dank je wel dus voor mijn tweede Liebster Award! Hieronder de antwoorden op je vragen. Omdat eigenlijk vrijwel iedereen die ik regelmatig volg inmiddels is genomineerd, laat ik het even hierbij.

Vragen bij mijn tweede Liebster Award

Welke uitdaging zou je nog wel eens aan willen gaan?

Een boek schrijven. Ik weet niet of het erin zit, want ik roep dit al jaren, maar het lijkt me waanzinnig mooi om zo’n project aan te gaan én af te ronden.

Wat is het ondeugendste dat je ooit hebt gedaan?

a) Farmville verslaving

Vond dit even lastig, tot ik Ro om hulp vroeg. Hij herinnerde me aan mijn Farmville-verleden (en verslaving). Zo’n vijf jaar geleden speelde ik dit spel namelijk dagelijks via Facebook. Ongeduldig als ik ben, stoorde ik me aan het trage tempo. Natuurlijk heel slim van de makers: je kunt eigenlijk alleen opschieten wanneer je geld betaalt en zo je groenten of fruit sneller kunt laten groeien.

Het ging zover dat ik soms zelfs balend in de bus zat, wetend dat mijn aardappeloogst zou mislukken. (Overigens stond ik gelukkig niet alleen in dit spel. Een aantal bekenden was even enthousiast/fanatiek/verslaafd als ik. Zo kreeg ik eens een telefoontje of ik zo snel mogelijk wilde oogsten, omdat de persoon in kwestie niet in de gelegenheid was. Of per sms het verzoek om bakstenen)

Ik moet helaas bekennen dat ik via mijn dochters account begon te spelen en, nog veel erger, profielen aanmaakte voor fictieve alter ego’s. Dankzij hen kon ik zo snel mogelijk naar volgende levels door. Om mezelf te verdedigen, voer ik graag aan dat ik niet de enige was in mijn kennissenkring…

b) André Hazes in concert

Op mijn vijftiende/zestiende wilde ik eens kijken in ‘s Rotterdams bekendste discotheek uit die tijd: Hollywood Music Hall. Ik ging er vanuit dat ik zoiets nooit zou mogen van mijn ouders (en achteraf: terecht!), dus smeedden twee andere vriendinnen en ik een snood plan. We zouden zeggen dat we naar Alcazar waren geweest.

Ondertussen overnachtten we bij de vriend van vriendin S., die al ouder was en een eigen huis had. Hij bracht ons die kant op en haalde ons weer op. Een bijzondere ervaring rijker kwam ik een dag later thuis en mijn moeder vroeg of André Hazes leuk was geweest. Even stond ik met een mond vol tanden. ‘André Hazes?’ vroeg ik ten slotte aarzelend. ‘Ja die gaf een concert zag ik in de krant.’ Oeps! Dit was meteen de eerste en laatste keer dat ik loog.

Als je onsterfelijk zou zijn voor 1 dag, wat zou je doen?

Een gesprek aan gaan met mensen waarvan ik vind dat ze verschrikkelijke dingen doen, maar waarbij de waarom-vraag me fascineert. Waar ging het mis in hun leven? Waardoor gaven zij de hoop op liefde op?

Welke landen heb je bezocht?

België, Duitsland, Frankrijk (op doortocht naar Spanje), Spanje en Canarische Eilanden (Fuerteventura, Lanzarote), Portugal, Oostenrijk, Italië, Turkije, Griekenland, Suriname. Bij nader inzien meer dan ik dacht.

Waar ter wereld voel jij je het meest comfortabel?

Waar ik met Ro en de kinderen ben. Maar als ik moet kiezen (buiten Nederland): ik vond Suriname fantastisch. De sfeer, het leven, het gevoel van thuiskomen terwijl je in een ander werelddeel bent… Heel bijzonder!

Waar stoor jij je aan?

Ik heb misofonie. Gelukkig inmiddels onder controle, maar lange tijd kon ik zelfs agressief worden van andermans geluiden: smakken, pen klikken, ritselen met een zakje, happen uit een appel. Inmiddels beperkt het zich. Ik kan vrijwel alle geluiden wel hebben, alleen smakkende mensen en kauwgom kauwen, werken nog behoorlijk op mijn zenuwen. Daar kan ik echt heel erg chagrijnig van worden. Wat ik ook niet echt lekker vind, zijn stinkende collega’s.

Wie uit het verleden zou je willen ontmoeten?

Hele mooie vraag. Ik zou het liefst mensen ontmoeten die me kunnen inspireren: Annie M.G. Schmidt, Martin Luther King, Aletta Jacobs en Rosa Parks bijvoorbeeld. Mensen die de maatschappij onlosmakelijk veranderden en er een stempel op drukten, dappere stappen zetten in een tijd dat het eigenlijk niet ‘mocht’ of kon. Persoonlijkheden die me absoluut iets zouden kunnen leren.

In welk tijdperk zou je willen leven?

Hoewel ik graag eens een kijkje zou nemen in het Oude Egypte, Griekenland en Romeinse Rijk (op voorwaarde niet te eindigen als slavin of voer voor de leeuwen), zou ik er niet willen leven. Kijkend naar het verleden heeft elk tijdperk zijn dreigingen, zo ook het onze. En hoe meer je teruggaat in het verleden, hoe groter de kans dat het mij zou treffen: dodelijke ziekten die in epidemieën over ons land trokken, oorlogen waarbij jonge mannen geronseld werden voor het leger van de vorst, hongersnoden en tijden waarin vrouwen nog minder rechten hadden dan het aanrecht. Nee, ik zou daar niet naar terug willen keren.

Wat wilde je worden toen je klein was?

Dierenarts. Ik had zelfs via een actie van Venz (hagelslag) al visitekaartjes laten maken, tot ik een documentaire zag op televisie. Bij de arts werd een hondje gebracht met gebroken pootje. Hij moest ‘gezet’ worden, als ik me niet vergis in het jargon. En daarmee vervloog mijn droom subiet. Het knakkende geluid kan ik nog steeds terughalen, zoveel indruk maakte de aflevering op me. Verschrikkelijk! Vanaf dat moment viel ik in een diep carrière-gat, waar ik sinds een paar jaar pas uit ben.

Wat wilde jij graag worden toen je klein was?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

7 thoughts on “Liebster Award 2 | Wat ik wilde worden toen ik 8 was

  1. Pingback: Liebster Award, mijn antwoorden op Ramona's vragen! - Lotus Writings
  2. Leuke vragen en antwoorden! Ik wilde advocaat worden, en ben uiteindelijk in de journalistiek terecht gekomen waar ik verantwoordelijk ben voor al het juridi nieuws.

  3. Vraag 7 is prachtig ❤ Ik moest lachen om dat misofonie. Ik heb er geen last van, maar kan soms ineens niet tegen ‘kusgeluid’. Dan kan ik plotseling ontzettend agressief reageren. Dat zuigerige gesmak….bleeeehhhh! Leuk gedaan, mooie vragen ?

    1. Haha! 🙂 Als je een geluid eenmaal storend vindt, kom je er moeilijk vanaf. Gek hoe dat werkt!
      En dankjewel, ja waren leuke vragen van Leonie.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten