mijn kind kan de was doen

In het zonnetje | Leonie van Mijn kind kan de was doen

Mijn kind kan de was doen: wie is Leonie?

Lees alles over de vrouw achter Mijn kind kan de was doen!

Leonie

Waar kan je Mijn kind kan de was doen vinden

Blog
Facebook
Twitter
Instagram
Google+

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Tijdens mijn opleiding pedagogiek ben ik begonnen met deze blog. Ik wilde op die manier bepaalde opvoedvraagstukken behandelen en tips geven aan ouders. Ik ben toen gaan brainstormen over een naam. Mijn vriend kwam met Kind kan de was doen. Dat vond ik wel grappig klinken. Mijn doel was ook om de opvoeding makkelijker te maken. Dus de naam paste perfect

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Na mijn opleiding pedagogiek, ben ik de kinderopvang ingerold. Nu werk ik sinds een maand met jongeren. Een hele andere doelgroep, maar ontzettend leuk.
Verder heb ik een passie voor schrijven en staat een boek schrijven nog steeds op mijn bucketlist.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Ik las er veel over in tijdschriften en het leek mij heel leuk om te doen. Vooral omdat ik als kind al bezig ben met schrijven van verhaaltjes. Op die manier bezig te zijn met schrijven, leek mij een goede combinatie.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Mijn moeder. Zij schrijft ook al haar hele leven en zij las dan ook weleens wat verhalen van mij. Zij heeft altijd gezegd dat ik er iets mee moest doen. Ze heeft nu zelf ook een blog over niet aangeboren hersenletsel en hoe zij, als mantelzorger van mijn vader, daar mee omgaat en wat zij tegenkomt.

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

In het begin was het voornamelijk informatief. Later gooide ik er wat meer mijn eigen mening door. Toen ik anderhalf jaar geleden een miskraam kreeg, gooide ik het helemaal over een andere boeg. Ik merkte dat ik niet veel aan mijn gynaecoloog en verloskundige had, maar juist meer aan de ervaringsdeskundigen. Je hoort niet van mensen dat ze een miskraam hebben gehad. Dat hoor je soms pas jaren later. Ik wist al 5 weken van tevoren dat ik een miskraam ging krijgen. Ik heb dus nog een tijd zwanger doorgelopen van een dood kindje. Voor mijn gevoel moest ik dat allemaal alleen doen. Ik wilde mijn ervaring op papier zetten in de hoop mensen te kunnen helpen en te inspireren. Ik nam een eigen domeinnaam en Mijnkindkandewasdoen.nl was geboren. Het werd persoonlijker en meer lifestyle-achtig. En sinds een half jaar behoor ik ook tot de mamabloggers.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Ik hoop ze te kunnen inspireren. Dat ik, ondanks dat ik pedagoog ben, ook worstel met bepaalde opvoedvraagstukken. Dat ik ook dingen heb moet ontdekken, heb moeten meemaken en ervan heb moeten leren. En natuurlijk is mijn blog gewoon leuk en vermakelijk 😉

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?

Binnenkort (29 september, voor het geval het al geweest is) verschijnt er toevallig een artikel van mij online waar ik heel erg over getwijfeld heb. Het is iets waar ik zelf steeds tegenaan loop bij anderen. Ik wil anderen niet in mijn blog veroordelen, maar ik vind wel dat het iets is waar mensen bewust over moeten zijn. Hun “gedrag” beïnvloedt ook mij en mijn kind. Waarschijnlijk zal ik er wel een paar mensen mee voor hun hoofd stoten. Dat is absoluut niet mijn bedoeling. Maar soms kun je niet anders, omdat er ook dingen zijn die je gewoon even kwijt moet. Het blijft mijn mening en als anderen het anders vinden, is hun goed recht. Maar ik mag best in een blog mijn mening onderbouwen en zeker als het mij ook aangaat. Beetje vaag, maar bekijk mijn artikel 29 september (2016) maar 😉

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik volg heel veel blogs. Dina van Dinastie.nl, Merel van Lotuswritings.nl, Dagmar van Bydagmarvalerie.nl, Mirjam van metmirjam.com en Nicole van Everyday-life.nl bewonder ik. Allemaal om andere redenen.

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Gek genoeg is de geluksmomenten-tag: http://mijnkindkandewasdoen.nl/2016/09/geluksmomenten-tag/ mijn meest gelezen artikel. Dat is dus ook niet een artikel waar ik supertrots op ben. Meestal vul ik tags in als ik compleet inspiratieloos ben. Het was een grappige tag. Ik ben hem ook bij andere bloggers veel tegengekomen. Misschien daarom zo goed gelezen.

Daarna is het artikel over mijn kindje onherkenbaar laten (http://mijnkindkandewasdoen.nl/2016/09/waarom-kindje-onherkenbaar/) een artikel waar ik veel reacties op heb gehad. In blogland zijn de meningen er erg over verdeeld en dus een onderwerp waar iedereen wel iets over te zeggen heeft. Ik heb in dit artikel uitgelegd waarom ik er voor kies om mijn kindje onherkenbaar te laten.

En mijn eerste artikel op het nieuwe domein is erg goed gelezen. http://mijnkindkandewasdoen.nl/2015/03/de-dagen-voor-en-na-mijn-miskraam/. Deze ging over de dagen voor en na mijn miskraam. Het artikel waar het allemaal mee begon. Dus ja, daar ben ik wel trots op. Ik hoop er mensen mee geholpen te hebben en niet dat het alleen maar “ramptoeristen” heeft getrokken.

Bedankt!

Leonie, ik heb je blog over de miskraam gelezen en wat beschrijf je mooi alle emoties die door je heen gingen. Aan de ene kant het ‘gewone leven’ in de vorm van Netflix en aan de andere kant beseffen dat je niet meer zwanger bent. Dat maakt het zo beeldend voor de lezer denk ik. Aansluitend hierop vind ik dit stuk ook supermooi. Je leest en voelt het verdriet door je woorden heen. Volgens mij trekken dit soort artikelen niet zoveel ramptoeristen aan, maar eerder lotgenoten. Bijzonder  dat dit juist de omslag heeft betekent voor je blog.

Wat ik leuk vind aan Mijn kind kan de was doen, is de afwisseling. Zo geef je aan de ene kant bijvoorbeeld sollicitatietips en een andere keer leg je uit waarom jullie eerst fruit gaven en vervolgens groente. Of een stuk over hoe je als moeder soms de knop omzet, ook als je daar eigenlijk geen zin in hebt. En dat alles op een manier waarbij de lezer het gevoel krijgt je echt te leren kennen. Juist dat je pedagoge bent en ook gewoon tegen bepaalde zaken aanloopt, laat zien hoe alle moeders hun eigen ‘problemen’ hebben; dat er niets mis is als je niet direct een oplossing hebt. Wel leuk trouwens dat mijn Tag een van je meestgelezen blogs is 🙂

Bedankt voor het meedoen en ik ben benieuwd naar je blog van 29 september!

Ken jij Mijn kind kan de was doen al?

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

3 Replies to “In het zonnetje | Leonie van Mijn kind kan de was doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge