Home » Familie » Mijn eigen boekje: een gepersonaliseerd voorleesboek!

Mijn eigen boekje: een gepersonaliseerd voorleesboek!

Op zoek naar een leuk en uniek cadeau? Bij Mijn Eigen Boekje kan je heel gemakkelijk en snel een verhaal laten maken dat speciaal is afgestemd op jouw kindje. Niet alleen qua naam, maar ook uiterlijk.

Mijn eigen boekje

‘Mijn eigen boekje’ is bedacht door de Deense Rikke Weinreich en haar man. Dit concept biedt ouders (en kinderen) de kans om een écht eigen boekje te creëren met uiterlijke kenmerken én bekende namen in het verhaal. Toen Rikke me mailde voor een samenwerking, was ik meteen enthousiast. Het leek me leuk wat boekjes te bestellen voor de dames en ons neefje, om op die manier te ontdekken hoe dat er in de praktijk uitziet.

Onze eigen boekjes

May bakt een taart

Onze kleine May lijkt wel model te hebben gestaan voor de hoofdpersoon in het boekje: het kapsel is precies dat van haar. In dit boekje gaat ze boodschappen halen en bakt een taart voor een nog onbekend persoon. Ik wil niet te veel verklappen, want je kan zoiets beter zelf zien, maar het is de moeite waard. Zeker als je kind van bakken houdt.

Rose de superheld

Dit is toch mijn persoonlijke favoriet: er komen zoveel bekenden in het verhaal terug. Papa Ro vangt mama bijvoorbeeld op als ze van de schommel valt en zelfs haar juf van de peuterspeelzaal komt in het boekje terug. Ik kon zowel haar- als huidskleur aanpassen, waardoor ze zichzelf ook herkende. En ze zat echt te glunderen tijdens het voorlezen. ‘Ik ben een superheld, he mama?’ herhaalde ze een paar keer, dus de boodschap heeft gewerkt. Het verhaaltje zelf is ook leuk: de hoofdpersoon wil graag superheld worden, net als papa, maar hoe moet dat?

J. in de dierentuin

Ons neefje is namelijk dol op dieren, zowel bij de kinderboerderij als in de echte dierentuin. Het verhaal is hem dan ook op het lijf geschreven. Hoewel ik van zijn moeder begreep dat lezen nog niet helemaal zijn favoriete bezigheid is (herken ik wel van onze dametjes), komt dat vast wel. En ik weet zeker dat hij het dan fantastisch vindt om zichzelf te herkennen.

Oordeel over Mijn eigen boekje

Waar ik persoonlijk heel blij van word, is dat je niet gebonden bent aan een vaste keus: zo kunnen stoere meisjes een superheld zijn en kan je zoontje een taart bakken. Dat is toch iets waar ik sinds mijn blog over genderneutraliteit meer op ben gaan letten. Misschien is het enige ‘minpuntje’ dat je niet kan aangeven welk haartype je kind heeft. Daardoor besloot ik het boekje over taarten bakken nu over May te laten gaan, terwijl ik in eerste instantie zoetekauw Rose wilde opvoeren (die heeft echter zulke kenmerkende krullen, dat ze niet op het taart-bakmeisje leek). Maar gelukkig krijg je een preview van een bladzijde te zien, waardoor je vooraf weet of het is wat je ervan verwacht. Erg fijn! Extra leuke toevoeging is dat je op de eerste pagina een persoonlijke boodschap kan schrijven.

Heb jij gepersonaliseerde voorleesboeken in de kast?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Deze blog bevat een opgestuurd product. 

Redactie

Onze redactie deelt graag tips met je op het gebied van interieur, administratie, trends en reizen.

11 gedachten over “Mijn eigen boekje: een gepersonaliseerd voorleesboek!

  1. Wooowww Super Leuk zeg! Ik maak dolgraag een kansje voor mijn Neefje-to-Be, die wordt verwacht in mei 2018! Zou dit een super Gaaf & Lekker Persoonlijk Kraamcadeautje vinden! In het begin als voorleesboekje en later kan hij zelf zijn avonturen gaan lezen/ beleven. Bedankt voor deze Super Kans Merel!

  2. Ontzettend leuk! Ik zou graag zo’n gepersonaliseerd boekje willen winnen voor mijn dochtertje. Mooi cadeau voor onder de kerstboom. ?

  3. Leuk! Ik doe graag mee voor mijn mannetje Gijs … wat zou hij verrast zijn als er een boekje over hem gaat!

  4. Wat een leuke boekjes. Mijn meiden vinden het superleuk als hun eigen naam voorkomt in een van de voorleesboekjes. Zo denken ze nog steeds dat het vogeltje uit Woezel en Pip dezelfde naam heeft als van mijn oudste dochter 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten