Mijn beauty ritueel | Smeren kun je leren!

In deze blog deel ik mijn beauty ritueel met je. Nu ik namelijk bijna 35 ben, ontkom ook ik niet meer aan wat crèmes in de badkamer. Maar welke eigenlijk?

Meer verzorging nodig

Waar ik lange tijd af kon met een sporadisch likje vaseline, merk ik dat mijn huid zo richting de 35 meer verzorging nodig heeft. Ik krijg langzaam wat meer fijne lijntjes. Maar los daarvan tekent mijn huid ook plots veel meer dan voorheen. Als ik slecht geslapen heb of te weinig, wanneer ik dat wijntje gisteravond beter had kunnen laten staan, dan zie je dat ook aan mijn gezicht: wallen, een wat grauwe toon en kleine oogjes.

Daarom besloot ik jullie eens mee te nemen in mijn beautyritueel: wat gebruik ik elke ochtend en wat zou iedereen in zijn stash moeten hebben?

Elke ochtend smeren

Oké, dat moet ik nuanceren. Nog steeds ben ik niet altijd even consequent met dagelijks smeren, maar ik doe het aanzienlijk vaker dan vroeger. Zeker ‘s winters, wanneer je huid er snel dof uitziet. Het gevolg is in elk geval een babyzacht velletje. Met deze blog wil ik ook eens de echte kant laten zien: ik test natuurlijk regelmatig iets voor mijn werk, maar koop ik het daarna ook nog?

Dermasence – BarrioPro Gezichtsemulsie

Een tijdje geleden mocht ik de Dermasence BarrioPro testen voor de gezichtshuid. Deze legt als het ware een beschermlaagje over je eigen huid. Zeker nu het zo koud is, vind ik het heel erg fijn om in huis te hebben.

Zou ik het zelf ook kopen? Toegegeven, ik ben nog bezig met mijn testflacon. Maar ik vind het echt zulk fijn spul, dat ik het geloof ik daarna nog eens zou halen. Aan de andere kant kost het wel bijna dertig euro. Dus ik geloof dat ik het alleen opnieuw zou halen voor komende winter.

Natura Siberica – Siberian Ginseng Eye Cream-gel

Voor de dunnere huid rond mijn ogen gebruik ik de Natura Siberica – Siberian Ginseng Eye Cream-Gel. Dit is een kleine pompflacon van 30 ml. en is oprecht een hele fijne, zachte crème. Hij verkoelt de huid en maakt hem zacht, dus in die zin is het prettig spul.

Zou ik het zelf ook kopen? Op zich valt de prijs mee: voor nog geen tientje heb je je eigen pompflacon in huis. En aangezien het een fijne geur heeft, prettig uitsmeert en ik er verder blij mee ben, kan ik niets verzinnen waarom ik hem niet opnieuw zou komen. Alleen ben ik dus niet per se van de oogcrème. Het zit niet in mijn systeem. Dus ik geloof toch dat ik deze vraag vooralsnog met ‘nee’ moet beantwoorden.

Bio-Oil

Ik hou van Bio-Oil. Als iets je huid namelijk echt superzacht maakt, is dit het wel. Daarom gebruik ik de olie naast bovengenoemde crèmes. Het zou de fijne lijntjes kunnen verminderen en dat is natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Maar ook als dat niet gebeurt, vind ik het prima. Het is trouwens ideaal als basis voor je make-up: je huid krijgt een soort glansje, waardoor je er automatisch gezonder uit ziet. Een beetje als een soort highlighter.

Zou ik het zelf ook kopen? Daar kan ik heel duidelijk over zijn: mijn huidige fles is zelf gekocht. Dus ja. De flessen gaan best lang mee en ik vind het toch een beetje wonderspul.

Vaseline

Zelf gekocht, maar ik vind hem ideaal als alternatief voor lippenbalsem. Ook gebruik ik het nog weleens wanneer ik echt een droge huid heb en die plekjes niet lijken te verdwijnen met andere producten. Vaseline werkt altijd.

L’Oréal Paris Skin Perfection

Voor ik mijn make-up opbreng, smeer ik altijd eerst een laagje Skin Perfection op. Nog een laagje dus, maar wel een zinvolle: hij zorgt ervoor dat mijn huid egaler oogt en dat ziet er net wat frisser uit. Mede daarom gebruik ik hem ook weleens als ik me niet opmaak trouwens.

Zou ik het zelf ook kopen? Nee, dat geloof ik niet. Ben ik net te lui voor. Mijn make-uptas zit boordevol budgetspullen en een aantal die ik gekregen heb. En voor dat laatste geldt, dat ik het zelf niet snel in huis zou halen – puur omdat ik er in de winkel niet aan denk. Zonde, want ik vind het wel fijn. Datzelfde geldt ook voor Hannah Brilliant Touch. Dat is écht fantastisch spul, maar ik heb er gewoon geen erg in het te kopen. Oké, en € 55,00 neertellen voor een gezichtscrème is ook wat veel. Al is het elke euro waard.

En dan: wel of geen make-up?

Op doordeweekse dagen gebruik ik meestal niet zoveel make-up. Soms hebben we weinig tijd (en je kan moeilijk te laat komen, maar wél vol in de make-up), een andere keer heb ik geen zin of er zelfs geen erg in. Ga ik iets buiten de deur doen voor mijn werk, dan gebruik ik altijd make-up. Nog steeds waarschijnlijk veel minder dan anderen, maar het geeft net dat beetje extra zelfvertrouwen en ik voel me vrouwelijker.

Welke crème vind jij heel prettig? Of gebruik je misschien het liefst niks? Deel het met me in de reacties! 🙂

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten