Waarom ik komende vakantie even een stapje terug doe

Met de meivakantie in zicht sloeg ineens de paniek toe. Wat gaan we hele dagen doen? Zeker als het slecht weer is – zoals meestal het geval is. Ongemerkt blog en schrijf ik heel veel de laatste weken/maanden en volgens mij kan ik ook wel wat rust gebruiken… Lees hier hoe ik dat ga aanpakken.

Allemaal aan vakantie toe?

Op de één of andere manier overvalt zo’n vakantie me dan toch altijd een beetje. Misschien omdat ik naast opvoeding, huishouden en relatie een behoorlijk tijdsintensieve hobby heb in de vorm van schrijven? Die vrije dagen in het vizier bezorgen me enigszins een gevoel van paniek: wat gaan we hele dagen doen? Ik heb de neiging daar dan meteen in door te schieten en zoveel uitjes te plannen dat ik aan het eind van de rit zelf wel een vakantie kan gebruiken.

Lees ook: Alle dagen energiek: als je dochters agenda voller staat dan die van jou

Ook een volle agenda in de meivakantie

Ik schreef al eens dat June een volle agenda heeft. Ongemerkt raakte de eerste week dan ook gigantisch  snel vol wilde plannen: twee keer uit logeren, twee verjaardagen en twee dansoptredens en dan is de eerste week alweer zo goed als voorbij. Kortom, voor mij is de week qua drukte eigenlijk helemaal niet anders dan een schoolweek. En aangezien de jongste twee dames een biologische wekker hebben die afgesteld staat op 06.15 uur valt ook wat uitslapen betreft weinig lol te beleven.

Wat gaan ‘wij zonder volle agenda’ doen?

Aangezien het weer niet bijzonder veel goeds voorspelt, zijn we op binnen en elkaar aangewezen. Opties:

 • verkleden
 • tent neerzetten
 • kleien
 • kleuren (hoewel May dat meestal niet zolang volhoudt)
 • popcorn maken en film kijken
 • in het overdekte deel van de dierentuin rondlopen
 • spelen met Duplo
 • voorleesmarathon houden
 • naar een museum
 • muziek aanzetten en dansen
 • hopen op beter weer

Mocht het weer nu toch verbeteren dan gaan we hopelijk:

 • naar het strand
 • naar de buitenverblijven in de dierentuin
 • lekker in de tuin spelen
 • fietsen richting kinderboerderij/speeltuin/oma en opa
 • een stuk wandelen
 • stoepkrijten en bellenblazen

Even een kleine blogpauze

Nee, ik ga niet stoppen, maar ik denk dat de vakantie voor mij een mooi moment is om even een klein stapje terug te doen en alleen te bloggen op een doordeweekse dag en vrijdag. Want ik besefte me laatst dat ik sinds ik echt ben gaan bloggen (dus niet meer op WordPress), ik bijna elke vrije minuut in mijn website steek. Is het niet omdat ik aan het tikken ben, dan zoek ik wel naar een geschikte foto voor Instagram of informatie over SEO optimalisatie. Of ik app met andere bloggers, werk ideeën uit en schrijf als freelancer. Het lijkt me heerlijk om even niets te hoeven van mezelf en te genieten – of het me inderdaad lukt, daar kom ik nog op terug.

Plan van aanpak

Ik ken mezelf. Als ik niet heel gestructureerd te werk ga, sluipt onnodig gebruik van mijn smartphone en laptop erin en krijg ik helemaal geen rust. Daarom hier mijn plan van aanpak voor de komende meivakantie:

 1. Ik werk op twee vaste dagen in de week. Daarop mag ik blijven tikken zolang ik wil.
 2. Andere blogs lezen, reageren, Facebook en Instagram bijhouden, publiceren en promoten mag alleen van 06.00-07.00 uur, 12.30-13.00 uur en in de avonduren van 20.00-20.30 uur. Ben benieuwd of ik dan ook efficiënter ga werken.
 3. Alle inspiratie – die hoogstwaarschijnlijk begint te stromen, zodra ik mezelf vrijaf geef – schrijf ik op in een boekje dat overal mee naar toe gaat. Mijn telefoon gebruik ik alleen voor het hoognodige: foto’s maken. Oké en Ro app’en als hij werkt/de kinderen iets grappigs doen.

Moet te doen zijn toch?

Of het werkte? In dit artikel lees je of het me hielp een stapje terug te doen.

Wat gaan jullie in de meivakantie doen?

Bellenblaas – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

6 thoughts on “Waarom ik komende vakantie even een stapje terug doe

 1. Wat fijn dat je jezelf die blog pauze gunt. Het kan zeer verhelderend werken. Even niks moeten. De eerste week werken wij gewoon en de tweede week zijn we vrij met het hele gezin. Hoop natuurlijk op mooi weer en dan lekker naar buiten.

 2. Heel goed van je om even een beetje vakantie te houden. Ik loop tegen hetzelfde ook. Je tips over gezette tijden geven denk ik veel rust. Ik ga het ook eens proberen. Ik heb mijn telefoon bijvoorbeeld al op niet storen staan tijdens het werken aan mijn blog

 3. Ik ben benieuwd of je het vol gaat houden om alleen op de gezette tijden met je blog bezig te zijn.. Hier word er gewoon twee dagen gewerkt en ik moet zo langzamerhand ook echt gaan leren voor m’n examens…

 4. Plannen te over, zie ik wel. Nagels lakken met de kinderen is hier altijd een traktatie als het slecht weer is.
  Als mijn kinderen de kans krijgen lopen ze het liefst de hele dag in pyjama. Dat is hun vakantie-modus.
  Hele gezellig week gewenst en ik ben benieuwd hoe je een stapje terug gaat ervaren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten