Column | Hoera, ik mag mee op schoolreis!

schoolreis

Eigenlijk maakt het me niet eens zo uit waar de reis heen gaat, al was het Lutjebroek, maar ik zou zo graag eens op schoolreis willen. Inmiddels zit June al in groep 6 en bereikt bijna de leeftijd waarop het van haar niet meer hoeft. Jammer, want mij leek het altijd fantastisch. Waarom ik dan nog niet eerder ben mee geweest? Meestal ontging het me volledig dat er al weken een intekenlijst op de deur hing. Of ik dacht er een week voor vertrek pas aan.

Eigenlijk had ik me er dit jaar (preventief) bij neergelegd, maar dan stuurt mijn moeder een berichtje. De meester vertelde haar dat ze nog steeds mensen zoeken om mee te gaan. Dus toch! Bijna jubelend app ik haar met de mededeling dat ik zeker mee wil – ik moet er niet aan denken dat iemand alsnog op het laatste moment die felbegeerde plek in de bus van me wegkaapt!

Iets waar ik even niet aan had gedacht, was mijn lieve dochter (de reden dat ik überhaupt mee kan op schoolreisje). Ze zit net in een precaire leeftijd met haar negen jaar. Wil je dan nog wel met je moeder gezien worden? De twijfel slaat toe en ik besluit het toch maar even aan haar voor te leggen.

In mijn achterhoofd nuanceer ik het gevoel: ik ben 32 jaar, dus nog hartstikke jong. Waarom zou je je schamen? In gedachten hang ik al ondersteboven in de Falcon, als ze toch mijn gelukzalige bubbel even doorprikt. ‘Ik vind het prima als je mee gaat, maar dan moet je niet anders gaan doen dan normaal. En niet gemeen zijn tegen mijn vriendinnen, anders word ik straks nog het kind met die vervelende moeder.’

Ik weet precies waar ze op doelt. Vorig jaar vierden we haar kinderfeestje in de dierentuin. Ik was net bevallen – verre van het ideale moment om een kinderfeest te organiseren, zeker als je de meisjes in kwestie nog niet goed kent. Nog voor ik goed en wel stilstond, opende één van haar gasten de autodeur al. Na een rit vol gegil. Mijn spreekwoordelijke emmer liep over en ik maakte iets te luid duidelijk dat ik daar niet van gediend was. Had ik inderdaad misschien wel even anders kunnen oplossen, ik had me ook geschaamd als ik mijn eigen moeder was. Positief gezien is er echter niks aan de hand: ik mag mee. IK MAG MEE!

Het drukt mijn pret allerminst. Zodra June lekker gaat buitenspelen, kruip ik achter de computer om alle attracties te bekijken. Mijn vriendin appt dat ze ook meegaat en stelt voor om de dag samen rond te gaan wandelen. Ik heb dus zelfs iemand om naast te zitten in de bus. Echt, ik ben zo blij als een kind. De voorpret is misschien nog wel het allerleukste van zo’n hele schoolreis. Daar verandert je leeftijd echt niets aan!

Wie heeft gouden tips voor als je meegaat op schoolreis?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

10 thoughts on “Column | Hoera, ik mag mee op schoolreis!

  1. Mijn zoontje is ( gelukkig ) nog te klein om op schoolreisje te gaan, ik zal dan denk ik wel een verlaten gevoel hebben, maar ik ga me dan gewoon opgeven om mee te gaan haha

    1. Ja het voelt zo gek, alsof ze op kamp gaan bijna (althans, dat had ik). Gewoon lekker opgeven inderdaad, zorgen dat niemand je voor is 🙂

  2. Haha het lijkt mij ook zo leuk om op schoolreis te mogen 🙂 Mijn zoontje is afgelopen dinsdag geweest en ik kon niet mee helaas. Veel plezier alvast 🙂

    1. Jammer! Het is zo leuk, lijkt me. En ik heb toch altijd een beetje een verdrietig gevoel als ik sta uit te zwaaien. Nu gelukkig niet nodig ?

  3. Wat leuk! Inderdaad ergens vind ze het leuk en fijn dat jij meegaat. Ik denk jezelf zijn. Juist jezelf zijn. Anders gaat het vaak mis ?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten