Me-time? Ik besloot lekker te gaan werken!

me-time

Net als vorig jaar doen we weer mee aan de Mama Challenge 2017. Een van de opdrachten is me-time. Nota bene mijn eigen idee, dus daar moest ik natuurlijk wel iets mee doen. Hoe zo’n dag me-time er voor mij uitzag? 

Ongepland tijd voor mezelf

Afgelopen woensdag was het zover. Eigenlijk volkomen ongepland. Rose piepte afgelopen maandag ineens verdrietig dat ze die dag nog bij opa en oma wilde logeren en leek daar met geen mogelijkheid vanaf te brengen. We gingen echter dinsdag naar Duinrell, dus moest ze een dagje wachten. In de avond bleef ze samen met haar grote zus slapen en daardoor werd onze woensdag dus ineens een oase van ruimte en rust met slechts één kind in huis.

En ja, wat doe je dan als je alle mogelijkheden ter wereld hebt? Je zou kunnen denken aan verzorgende maskertjes voor een babyjonge huid, nagels lakken, voetenbadjes nemen, komkommers op je ogen of heel de dag bingewatchen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ging werken. Dat klinkt heftiger dan het – volgens mij – is; ik heb gewoon nog bijna geen tijd gehad om echt aan de slag te gaan. Mijn literaire brein stond als het ware op knappen en dus besloot ik maar toe te geven aan mijn hersenspinsels en het verlangen weer een dag te kunnen tikken.

5 redenen waarom werken voor mij ook een vorm van me-time is!

Omdat jullie het resultaat van dat tikken ook vanzelf voorbij zullen zien komen, besluit ik mijn blog te richten op waarom werken voor mij ook me-time is. Ik geef je 5 redenen.

De ideeën barstten bijna uit mijn hoofd

Het kan ontzettend opluchten om toe te geven aan alles dat maar in je hoofd rond zoemt. De lumineuze ideeën verwerken tot nieuwe blogs, bedenken hoe ik mijn content nog meer kan optimaliseren voor mijn lezers en lekker schrijven. Dat is voor mij ook ontspannen.

Even tijd voor mezelf

Thuis werken is natuurlijk behoorlijk solitair, maar ik vind dat juist wel prettig. Vooral dat je in de dagelijkse drukte even zo’n moment voor jezelf kan nemen en je daar volledig op mag focussen.

Geen druk schema

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat deze vakantie, maar voor mijn gevoel ren ik van afspraak naar afspraak. En hoewel dat ontzettend leuk is, vind ik het toch ook prettig om even niets te hoeven. Gewoon een beetje aanrommelen en doen wat ik leuk vind.

Mijn passie is mijn werk

Vroeger zei ik al dat ik – behalve dierenarts, belastingadviseur of psychologe – heel graag van mijn passie mijn werk zou willen maken. Destijds was dat nog dansen trouwens, maar inmiddels schrijven.

Geen verloren tijd

Ik vind series en films kijken hartstikke leuk, maar soms voelt het wel als verloren tijd. In dit geval besteed ik mijn kostbare vrije tijd aan iets nuttigs waar ik bovendien geld mee verdien. Win-win dus!

Workaholic?

Ligt nu toch die workaholic een beetje op de loer? Volgens mij valt het nog wel mee. Het is één dag op drie weken die ik echt aan het bloggen en mijn werk besteed. Niet bepaald workaholic-achtig. Hierbij gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik wel dagelijks op mijn telefoon zit om mijn blogs te promoten, mijn e-mail vrijwel elke dag lees en al diverse reviews heb gedaan, waaronder met het hele gezin. Dus in die zin ben ik geen dag echt vrij geweest. 

Laat jij het bloggen een beetje los in de vakantie? En hoe zou jij het liefst je me-time invullen?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

20 thoughts on “Me-time? Ik besloot lekker te gaan werken!

  1. Pingback: Me-time met Lucardi – Mama's met thee
  2. werken is ook onstpaning. kan ik soms echt wel van genieten hoor. Klink gek maar het is een stuk minder hectisch als het moederschap 🙂 Leuk dat je dit onder met-time schaart.

  3. Nee joh, helemaal niet workaholic! Ik laat het bloggen niet los in de vakantie. Ik heb één keer mijn blog losgelaten en dat kwam omdat ik het gewoon echt niet meer kon combineren met mijn blog destijds.

  4. Hahaha zo herkenbaar. Op de dagen dat ik even het rijk alleen heb, kruip ik ook graag achter mijn laptop. Heerlijk even ongestoord kunnen werken. De laptop gaat ook zeker mee op vakantie en bloggen we lekker door

  5. Ik ben wel echt een mega workaholic haha! Kan er serieus ook niets aan doen. Vind het gewoon heerlijk om met het werk bezig te zijn.. Toen wij op vakantie waren heb ik één dag geprobeerd om te werken (toen iedereen een siesta hield in de tent en het hard plenste) maar de wifi verbinding die ik had gekocht was zooooo bagger dat ik niet eens in mijn site kon komen.. Wat ik kon geen enkele pagina openen… Dus toen besloten het toch echt los te laten en nu ben ik als een bezetene aan het werk omdat de ideeën bijna uit mijn hoofd barsten zoals jij zegt haha! Het is dus wel de moeite waard om het even te laten liggen, zorgt voor nieuwe inspiratie, heeeeerlak!

  6. Heel herkenbaar! Op vakantie kan ik het wel loslaten, moet ook wel want was geen wifi. Maar tussendoor ga ik gewoon door, ik vind het heerlijk om te bloggen en zit in een fijne flow met de blog dus waarom niet? Wel zijn de tijden iets anders omdat de kinderen natuurlijk ook aandacht willen 😉

  7. Zo herkenbaar, ik blog namelijk heel graag in mijn vrije tijd. Maar ik moet er wel echt rekening mee houden dat ik niet de hele dag zit te tikken als mijn vriend bijvoorbeeld ook thuis is. Dat vind ik dan niet zo leuk voor hem.

  8. Op dit moment heb ik nog 1,5 week me time (dochter is bij haar vader en vriend heeft nog geen vakantie). Tussendoor blog ik wel, maar kan je zeggen… ben nog nooit zo zen geweest haha!!

  9. Ik laat het bloggen op vakantie nooit los! Ik ben er gewoon altijd mee bezig, haha! Ik herken dat van die verloren tijd heel erg! Dat vind ik ook altijd als ik films en series kijk, haha! x

  10. Ik heb niet echt een vakantie dus weet niet of ik het bloggen dan los kan laten. Ik heb wel verlof en merk dat ik er toch bijna elke dag iets aan wil doen. Al is het maar 1 artikel of wat foto’s maken…

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten