Column | Me-time als moeder? Moet je dat nog willen?

me-time als moeder

Sinds ik kinderen heb, wordt de meeste tijd (en letterlijke ruimte) in- en opgevuld door hen. Me-time als moeder? Ik geloof niet dat het echt mogelijk is als je kroost zich in dezelfde ruimte bevindt…

Even me-time als moeder?

May ligt op de bank, lekker knus tegen me aan. Ik zit in ‘mijn’ hoek op de bank en kijk haar aan, ze lacht terug. Ik maak op mijn beurt weer gekke geluidjes: ‘Ja, wat doet de mama dan? Ah boeboeboe!’ kir ik. Ze schatert als ik haar buikje kriebel. De andere twee gaan onverstoorbaar verder met hun bezigheden, terwijl ik hier als een soort mad woman zit te kletsen. Ik zing een liedje en nog steeds laat iedereen me met rust. Ach, op zich logisch: ik ben niet de beste zangeres, dus misschien beter voor hun oren ook om lekker verderop te blijven zitten. Die me-time als moeder lijkt dus te gaan lukken.

Maar dan neem ik een écht momentje voor mezelf

Ondertussen ligt May in de box te slapen en een blik op Rose en June vertelt me dat ik wel even een tijdschrift kan gaan lezen. Zodra ik de inhoudsopgave bekijk, gooit iedereen zijn speelgoed weg – alsof ze het hebben afgesproken. En waar ogenschijnlijk geen plek meer is tussen de leuning en mij, ziet Rose toch kans zich op een onbenutte vierkante centimeter te wurmen. June staat achter me, haar kin rust op mijn schouders en haren kriebelen in mijn neus. Je zou het knus kunnen noemen, maar ik krijg het momenteel vooral heel benauwd.

Herkenbaar?

Op de een of andere mysterieuze manier zijn de kinderen nergens te bekennen zodra je iets aan het huishouden wil doen. Al helpt Rose me zo nu en dan ook. Maar neem even een klein ieterpieterpeuterig momentje voor jezelf en ze weten je precies te vinden. Alsof het niet de bedoeling is dat je even kan ontspannen. Ze scheuren je tijdschrift, geven je rug- en schouderklachten en zitten zodanig op je, dat je werkelijk niets meer kunt.

Knus samenzijn

Ik geef het op, leg mijn tijdschrift weg en spreid mijn armen. Ik vind het eigenlijk wel knus, zo’n groepsknuffel. Zo vaak gebeurt dat ook weer niet. Van een beetje liefde is nooit iemand slechter geworden toch? Genieten van mijn me-time doe ik wel als de kinderen naar school zijn en/of op bed liggen. Dan neem ik het ervan op een halve bank, eet chocolademousse zonder te hoeven delen en kijk op televisie wat ik zelf wil. Want hoewel ik het heus gezellig en knus vind, zijn die momentjes me ook lief.

Herken je dit? En denk jij ook dat me-time als moeder een soort mission impossible is (als je kinderen in dezelfde kamer zijn)?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 thoughts on “Column | Me-time als moeder? Moet je dat nog willen?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten