Lieve May | Een brief omdat je jarig bent

Lieve May,

Eigenlijk heb ik nog nooit een openbare brief aan je geschreven, maar dit jaar wil ik dat wel graag doen. Komend jaar gaat er zoveel voor je veranderen en ik ben gewoon ongelooflijk trots op je. Daarom vandaag een brief voor je verjaardag – al kan je hem voorlopig nog niet lezen.

Lief klein meisje,

Vanaf het moment dat je bij ons kwam, hield je al van kroelen. Het liefst lag je hele dagen tegen me aan. En nog steeds. Vanmorgen bijvoorbeeld. Jullie zaten nog een beetje televisie te kijken en ik deed nog steeds pogingen om echt wakker te worden, toen je ineens met een zucht je armen om mijn nek sloeg. ‘Mammieee!’ Vervolgens kwam je heerlijk tegen me aan liggen en zo zaten we minstens tien minuten. Stiekem ben ik daar heel erg blij om. Dan kan ik de lekkere geur van je haartjes opsnuiven, honderdduizend kusjes geven en met mijn wang tegen de jouwe. Van mij mogen die momenten eeuwig duren!

Maar je wordt groter, dat merk ik aan alles. Langzaam maar zeker mag de wereld weten dat jij er ook nog bent. En dat moet ook wel, met twee zussen die het liefst hele dagen de show stelen. Je bent bescheidener, stelt je rustiger op. Springt niet naar voren, maar gaat bedachtzaam: in je eigen tempo en op je eigen manier. Wat zeg ik? Volledig op je eigen manier haha. Zelfs wij hoeven jou niet te vertellen hoe iets moet, want dat weet je zelf allemaal wel. Sterker nog, we mogen je niets vertellen πŸ˜‰Β ‘Ik ben al groot hoor!’ roep je dan en kijkt zo ontzettend schattig boos naar ons, dat we moeite moeten doen om niet in lachen uit te barsten.

Vandaag ben je drie jaar in ons leven. Of eigenlijk drie jaar en ruim acht maanden, als je de zwangerschap meerekent. Drie jaar lang genieten we van je knorrige blik als je opstaat, je dikke knuffels, plakkerige kusjes (als je die tenminste wil geven), mooie tekeningen, boos geschreeuw als iets niet gaat zoals jij dat wil of wanneer je zus jouw speelgoed wil afpakken, je hilarische grapjes, de voorzichtigheid waarmee je tijdens gymles toch die hele spannende oefening probeert te doen, die enorme, prachtige bruine ogen waarmee je de wereld om je vinger windt en je nu al uitgesproken kledingstijl.

Lieve May, lief mooi meisje,

Ik hoop dat je ons komend jaar nog veel meer mooie momenten bezorgt, ons nog vaker laat lachen en dat we extra veel quality time momentjes hebben op de dagen dat je grote zussen op school zijn!

Je bent het allermooiste, liefste en gezelligste cadeautje dat ik ooit gekregen heb <3Β Fijne verjaardag!

Dikke kus,
mama

Afbeelding, Ruth Black – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

2 thoughts on “Lieve May | Een brief omdat je jarig bent

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten