Column | Waar een massage al niet toe kan leiden…

waar massage toe kan leiden

Vorig jaar kregen zowel mijn zwager en zusje als Ro en ik een bon voor de Thermen. Maar zoals dat gaat in een druk leven, raakte de bon hier thuis een beetje op de achtergrond. Tot een paar weken geleden (mede omdat hij 14 maart zou verlopen): we regelden een afspraak, vroegen of mijn ouders wilden oppassen en gisteravond was het dan zover.

We stapten net op tijd binnen: Ro ging voor de sportmassage en ik boekte een massage met etherische oliën. Omdat we vrij laat waren, mochten we meteen mee naar boven. Zonder enige voorbereiding op dat confronterende moment waarop ik me moest uitkleden. Even dacht ik aan een blog die ik laatst gelezen had van Romy, die lingerie paste en daarbij besefte hoe streng wij vrouwen (ten onrechte) zijn op ons lijf.

Hoewel ik het helemaal met haar eens was, voelde ik me toch niet zo prettig, net als de vorige keer. En ongetwijfeld had de masseuse al honderden vrouwenlichamen voorbij zien komen, kijkt ze nergens meer van op. Toch kan ik er niet helemaal aan wennen.

Lees ook: Massages bij De Thermen noodzakelijk om buikje te omarmen

De Thermen
De bovenstaande foto is afkomstig van Shutterstock

De meditatieve muziek en de serene rust deden me echter snel genoeg vergeten dat ik hier in vol ornaat op de massagetafel lag. Mijn gedachten dwaalden weg. Het leek wel alsof alle spanningen van afgelopen jaar uit mijn lichaam werden gemasseerd. Ik dacht aan het bloggen (uiteraard) en voelde nieuwe inspiratie omhoog borrelen. Maar ook aan de kinderen, hoe ik soms mijn stress op hen af reageer. En ik voelde allerlei opgekropte emoties komen die ik kennelijk in de drukte van alledag had weggestopt.

Halverwege de massage mocht ik me omdraaien. (Even dacht ik dat de massagetafel in het afgelopen jaar breder was geworden, maar niets is minder waar natuurlijk: ik ben gewoon afgevallen. Toch een prettige constatering tussendoor, zeker omdat ik tijdens het begin van de sessie nog zo bewust was van mijn postnatale lichaam.)

Lees ook: Natuurlijk ben ik meer dan mama, maar nu gewoon nog even niet

Niet veel later dwaalde ik weer af. Ik voelde hoe zelfs alles, ja, zelfs mijn gezichtsspieren, volledig ontspande. Het leek eeuwen geleden dat ik me zo relaxed voelde. Waarom doen we dit niet vaker, vroeg ik mezelf direct daarop af. Want dit soort momenten geven je net de energieboost die je met drie kinderen eigenlijk ontzettend hard nodig hebt.

Vaak komt het er echter niet van. De masseuse complimenteerde me na afloop met mijn lange haar. Het geheim van de smid is eigenlijk dat het in geen tijden een schaar heeft gezien, puur omdat ik mezelf er de tijd niet voor gun. Maar toch, het voelde goed. Ik besefte dat ik meer tijd voor mezelf mag maken. 

Zoals met zoveel voornemens ben ik bang dat ook deze slechts bij goede plannen blijft, maar ik ga het toch proberen. Eens in de drie maanden iets voor onszelf doen waar we zo ontzettend van opknappen, moet te doen zijn toch?

Boek jij ook weleens een ontspannende massage?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

7 thoughts on “Column | Waar een massage al niet toe kan leiden…

  1. Klinkt als een goed idee om dit ook eens te doen. Ik doe het eigenlijk ook nooit. Maar wat fijn dat het zo beviel en dat je je helemaal kon overgeven. Dan kun je ook echt van zo’n massage genieten. Ik denk trouwens dat ik mij ook wel even er overheen zou moeten zetten.

    1. Vond ik idd ook altijd een beetje raar, misschien zelfs ongemakkelijk idee. Dus begrijp je wel. Wie weet lukt het je ooit dit gevoel naast je neer te leggen!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten