In het zonnetje | Mary-Lou van MamaLou Blogt

Wie is de vrouw achter MamaLou Blogt?

Wie is Mary-Lou, de vrouw achter MamaLou Blogt? Lees hier over haar inspiratie, waar je haar kan vinden op social media en hoe ze op de naam van haar blog kwam.

mary-lou

Waar vind je MamaLou Blogt?

Blog              www.mamaloublogt.nl
Facebook     www.facebook.com/mamaloublogt
Twitter          @mamalou_blogt
Instagram    @mamaloublogt

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Ik lag in bed na te denken over wel of geen blog starten toen de naam mamalou ineens in me opkwam. Als ik een blog zou starten zou het in elk geval een persoonlijke blog zijn over onder andere de kinderen. Dus ik vond deze naam zeer toepasselijk. Omdat ik wel hou van woordgrapjes en de Lou echt onderdeel is van mijn naam bedacht ik dat mocht het idee van een blog echt doorgang vinden het mamaLou moest zijn. Ergens onderweg is daar de “blogt” aan toegevoegd. Later is het kwartje gevallen dat een collega mij soms zo noemt, dus wellicht heeft zij het idee voor MamaLou Blogt wel in mijn hoofd geplant.

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Ik ben geschoold als directie secretaresse. Op het moment heb ik wel een kantoorbaan, maar het is totaal anders dan mijn vooropleiding. Op mijn blog laat ik me verder bewust niet uit over mijn werk.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Ik deed in het verleden veel mee met winacties. Een soort van hobby waar vaak (jammer genoeg) op neergekeken wordt. Bij leuke blogs bleef ik dan na een winactie hangen. Zo is het lezen van blogs een leuke bezigheid geworden. Hoe meer ik las, hoe meer ik dacht dat het ook bij mij zou passen. Het heeft wel even geduurd voor ik de daadwerkelijke stap zette. Ik zag eerst niet in wat ik toe te voegen zou hebben aan alle andere blogs.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Mijn vriend Benjamin is absouluut mijn stimulans geweest! Hij was de eerste tegen wie ik op een gegeven moment zei dat ik dit graag wilde doen. Zoals verwacht vond hij dat ik moest doen waar ik blij van word. Ik heb er nadien toch wat tijd over laten gaan. Met Sinterklaas kreeg ik van hem een boek over bloggen: How blogs work van Stephanie Duval. Bij het één na laatste hoofdstuk (het was inmiddels januari) ben ik achter de computer gekropen en Mamaloublogt was geboren. Toen nog op een gratis blogsite, maar vrij snel overgestapt naar een eigen domein. Mijn inspiratie kwam van Joyce. Een online magazine á la Mamsatwork.nl is wat ik voor ogen had. Hoe weinig wist ik toen!

Weet je nog waar je eerste blogs over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

Ik schrijf meestal redelijk korte stukken. Dit vind ik zelf ook prettig om te lezen. Maar toen waren de stukjes wel heel erg kort. Voordat ik online met de blog ging schreef ik een aantal stukjes over de babykamer, geboortekaartjes en het dragen van Bas in een draagdoek. Achteraf stelde het niets voor en uiteraard ben ik nu nog steeds lerende, maar man wat was ik trots. Ik ben daarna veel over persoonlijke zaken gaan schrijven. Hier en daar met een vleugje zelfspot en humor (hoop ik althans). Ik probeer nu ook wat meer informatieve blogjes te schrijven over onderwerpen die ik leuk vind, maar niet perse zelf heb ervaren, gekocht of heb meegemaakt.

Wat hoop je lezers mee te geven met je teksten?

Een stukje herkenning, afleiding en hopelijk vooral een glimlach.

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?

Ja! Omdat de onderwerpen te persoonlijk zijn of juist het tegenovergestelde. Niet interessant genoeg. Al moet ik bekennen dat dit aan verandering onderhevig is. Ik heb eerder geschreven over iets waarvan ik nooit had verwacht het te doen. Ik laat me dan vooral leiden door mijn gevoel. Als het goed voelt, knal ik het erop.

Welke bloggers lees je zelf graag of bewonder je? Waarom?

Jeetje, dit vind ik zo’n moeilijke vraag. Hier heb ik echt even over gedaan om deze te beantwoorden. Vreselijk ik weet het, maar ik wil niemand tekort doen. Ik lees zo ontzettend veel blogs. Sommige éénmalig, sommige sporadisch en sommige kom ik meerdere keren per week langswippen. Ik vind Elisabeth van Alweer een nieuwe moederblog leuk om te volgen, Kelly van Kellycaresse, Marjo van Mar-Joya, Bregje van Bregblogt en jouw blogs lees ik ook zeer regelmatig en nog zoveel meer. 😉

Wat is je best gelezen artikel ooit (met link)? Ben je daar ook het meest trots op?

Mijn artikel over de Wobbel is het best gelezen artikel ooit. Die populariteit heb ik te danken aan hele lovende woorden van Wobbel op hun facebookpagina. Daarom ben ik hier niet het meest trots op, ik heb niet het idee dat het puur mijn eigen inzet is geweest.  

Bedankt!

Je bent één van mijn favorieten, Mary-Lou. Vooral je bekentenissen vind ik een bron van herkenning, zoals over het dragen van zwangerschapskleding na de bevalling (ik heb nog steeds een legging liggen die ik regelmatig draag). Ik vind het daarnaast leuk dat je borstvoeding en dragen toegankelijk maakt door de manier waarop je deze onderwerpen bespreekt. Nergens die dwingende toon die je op andere websites en blogs nog weleens terugziet, maar heel open en hulpvaardig. Een andere kwaliteit van je blog is je humor. Je meest recente blog over Facebookkoppels met één account en andere ergernissen heeft me echt laten lachen. Zo herkenbaar! Kortom, als je MamaLou Blogt nog niet kent, ga dan snel naar haar blog en Facebookpagina

Volgende keer staat Niels van Tips voor Papa’s in het zonnetje

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

4 thoughts on “In het zonnetje | Mary-Lou van MamaLou Blogt

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten