mannenklusjes

Huishouden | 5 typische klusjes voor mannen

Mannen en het huishouden

Ik geef toe, erg geëmancipeerd is de titel niet. Maar aan de andere kant, moet dat? Waarom koste wat het kost iets doen waarvan je weet dat je man er waarschijnlijk stukken beter is (al moet ik uitkijken met het welbekende scheren over één kam)? Daarom zet ik vandaag vijf -in mijn ogen- typische mannenklusjes op een rij, omdat ik vind dat mannen daar nu eenmaal veel beter in zijn. Althans,… die van mij wel!

Typische mannenklusjes voor het huishouden

Vuilniszak verwisselen

Soms zijn ze zwaar, maar vaak stinken ze ook. Ook het buiten zetten van de verschillende vuilnisbakken en de verzamelzakken voor plastic afval vind ik meer een mannending. Echt, ik poets de wc tien keer liever (en nee daar zit geen echte logica in).

Technische klusjes

Heus, ik kan peertjes verwisselen, planken waterpas hangen en (IKEA) meubels in elkaar zetten. Maar dat neemt niet weg dat Ro veel sterker is en bovendien stukken sneller. Die mannelijke handigheid en kracht vind ik ook wel aantrekkelijk, dus ik heb me volledig teruggetrokken uit de huiselijke techniek.

Doucheputje

Goede verdeling toch: ik doe de rest van de badkamer wel, als hij dat vieze putje leeg trekt. Beetje oneerlijk is het misschien wel, hij heeft de kortste haren van ons hele gezin, maar ik kan het gewoon niet zonder te kokhalzen. En aangezien hij het verschrikkelijk vindt de rest van de badkamer te poetsen, neem ik die wel voor mijn rekening.

Assistentie verlenen tijdens een zoveelste interieurverschuiving

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd te veel energie. Dan moet alles weer even helemaal anders staan in huis. En aangezien ik dat niet alleen af kan, is het heel fijn als je een sterke man naast je hebt staan die je daarbij helpt (al is het toch niet goed voor de sfeer in huis als je na de volksverhuizing zegt: ‘Hm, nee, dit is het ook niet helemaal. Zet toch maar weer terug.’ – kleine hint!)

Handdoekenwas

Eerlijk gezegd doen de meeste mannen die ik ken niet veel met de was, maar handdoeken lukken altijd prima. Ligt dat aan mijn familie- en kennissenkring of herkennen jullie dit ook?

Wat vind jij typische mannenklusjes?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

11 Replies to “Huishouden | 5 typische klusjes voor mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge