Waarom mannen veel vaker de draagzak aan mogen

We leven in 2016 en op straat zie je steeds vaker mannen met draagzak of doek. Waarom ook niet? Het heeft veel voordelen. En sterker nog, we hadden hier in huis geen drager gehad als Ro er niet was. Hij zag alleen maar voordelen en uiteindelijk ik ook.

Koken en kinderen gaat niet echt samen

Mijn koksmes glimt, zo scherp is het. Hij glijdt moeiteloos door de paprika heen. Chop-chop-chop, dat gaat best lekker. Glimlachend fantaseer ik dat ik niet zou misstaan in een kookprogramma. Halverwege wordt mijn uitzending echter ruw verstoord door hard gekrijs en dreumeshandjes. Rose trekt zo hard aan mijn broekspijp dat mijn koksmes bijna in mijn vinger beland door de schrik. Ook een manier om aan te geven dat je graag betrokken wordt bij het kookproces… Alleen handig is anders: ik kan haar niet naast me zetten, een drager lijkt de enige oplossing.

Elk kind is anders

Zo blijkt nu wel. June kon je met gemak naast je op het aanrecht hebben: gaf haar een stuk paprika en ze bleef stil knabbelen. Rose daarentegen moet alles zien, overal aanzitten en heeft geen geduld – toch wel handig tijdens het koken. In eerste instantie kozen we daarom voor de oplossing dat ouder 1 zou koken, terwijl de ander een rondje door de buurt liep met de kleintjes. Alleen zaten hier wat haken en ogen aan: de dagen worden korter, het weer slechter en de kou treedt in. Ik wil dan niet naar buiten! Het was leuk voor de zwoele zomeravonden, inmiddels hebben we toch echt een betere oplossing nodig.

Lang leve onze Tula

Ro opperde een tijdje terug al om een drager aan te schaffen, zodat we onze handen weer vrij hebben. Ik zag vooral beren op de weg: hoelang heb je daar nu plezier van? En bovendien kost het hartstikke veel geld, zonde om een gok mee te nemen. Toch? Maar op blijvend aandringen van zijn kant, vroeg ik onze voormalig kraamverzorgster nog eens om raad. Om een lang verhaal kort te maken: niet veel later waren we trotse bezitters van een Tula Toddler. En (ik zeg het liever niet te vaak, hij leest mee): hij had echt gelijk. Wat handig! Ik gebruik hem inmiddels vaker dan hij.

Mannen met draagzak (of doek)?

Net als wanneer je zwanger bent en de andere zwangeren constant je pad lijken te kruisen, zo ook nu: we zien steeds vaker andere mannen met draagzak. Vooral vaders, zo valt op. En dat vind ik heel mooi om te zien. Door het dragen ontwikkel je een hechte band met je kindje, hij of zij voelt zich geborgen. Vaders hebben van nature toch minder ‘contactmomenten’  met de baby, omdat het voeden de eerste maanden vaak in handen van de moeder ligt (tenzij je kiest voor flesvoeding natuurlijk). Zo’n drager heft dat op. Je ziet andere mannen weleens lacherig doen, maar we merken echt aan de meiden dat het werkt: ze hebben een hele bijzondere band met hun vader, die niet verschilt met die van mij. En volgens mij draagt het dragen hier echt aan bij!

Wat vind jij van vaders met draagzak?
En draagt jouw man?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “Waarom mannen veel vaker de draagzak aan mogen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten