In het zonnetje | Barbara van Mama met een blog

Mama met een blog: wie is Barbara?

Wie is de vrouw achter Mama met een blog?

Barbara

Waar vind je Mama met een blog? 

Blog               www.mamameteenblog.nl
Facebook     www.facebook.com/mamameteenblog
Instagram   @mamameteenblog.nl
LinkedIn      Barbara Barendse
Twitter         @MrsBB75

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Ik zocht een praktische naam, die meteen zou omvatten waar het om gaat. Achteraf had ik iets totaal anders gekozen, zoals Pink Lemonade of zoiets…

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Ik ben ooit begonnen als Apothekersassistente, toen Doktersassistente, toen mijn management in de Gezondheidszorg papieren gehaald, en nu ben ik alweer een jaar thuis. Allemaal leuk geweest, maar vind het nu ook leuk, met drie kinderen thuis. Alhoewel het me af en toe zwaarder valt dan ooit gedacht. Het is echt wel een baan, dat ‘huismoederen’, jammer van de slechte arbeidsvoorwaarden 😉 !

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

In 2010 ben ik begonnen met een webwinkel, waar ook een blog aanvast zat, dat vond ik 1 van de leukste dingen van de webwinkel! Maar door omstandigheden ben ik gestopt in 2013, maar het bloggen heb ik toch weer snel opgepakt. Totaal niet bewust dat er een hele wereld achter zat.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd om iets met schrijven te gaan doen?

Dat schrijven ging eigenlijk vanzelf, weet ook niet of ik er goed of slecht in ben, en daar gaat het mij bij het bloggen ook niet om. Alhoewel ik het wel heel spannend vond in het begin als een bekende vertelde dat hij/zij mijn blog had gelezen. Soms stiekem nog wel.

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

De eerste verhalen gingen meer over mijn onverwachte zwangerschap en was de blog meer een online dagboek voor me, nu is dat minder, maar ik merk dat ik daar  toch wel weer naar terug wil.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Een glimlach of een schaterlach en soms ook wat informatie.

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven? 

Ik denk dat ik niet snel de grenzen zal opzoeken van de maatschappij, zoals abortus of zwarte piet, voor die onderwerpen moet men op zoek naar andere Blogs, ik houd het liever iets luchtiger.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik vind heel veel Blogs leuk, ik mis helaas wel de tijd om het allemaal bij te kunnen houden. Maar sowieso mamabloggers die het bloggen alleen doen met een baan ernaast, vind ik echt superknap.

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Haha, mijn best gelezen artikel is een artikel over het schoonmaken van een vloerkleed , grappig genoeg is dit niet het artikel waar ik het meest trots op ben. Het meest trots ben ik op een artikel wat ik heb geschreven in mijn laatste weken van mijn zwangerschap en ik niet meer wist wat te doen.

Bedankt!

Barbara, we hebben elkaar in de afgelopen maanden een paar keer gemaild en wat me opviel is hoe open en ruimhartig je bent. Je gaf me tips en leerde me meer over de wereld achter het bloggen. Dankzij jou kon ik mijn eerste echte stappen zetten op weg naar een professionelere blog, waarvoor nogmaals mijn dank!

Maar even los van mijn persoonlijke opmerking: ik lees je blogs heel graag. Zoals laatst, toen je een onbeschofte vent op een heel mooie manier op zijn plek zette. En je publiceert regelmatig handige artikelen. Eentje waar de meeste mensen wel wat mee kunnen? Tien tips om bewuster met geld om te gaan, waarin je beschrijft hoe jullie dit aanpakken. Het artikel dat je noemt over de laatste weken van je zwangerschap kende ik nog niet, maar is echt heel mooi geschreven. 

Je schrijft weer terug te willen naar dat online ‘dagboek’; ik zeg doen! Want je bent volgens mij echt een lief, gezellig mens en daar mag je best nog meer van laten zien 🙂 

Ken jij Mama met een blog ook?

Lees volgende keer In het zonnetje: Mary-Lou van MamaLou Blogt

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

3 thoughts on “In het zonnetje | Barbara van Mama met een blog

  1. En dan twijfel ik, zal ik reageren op mijn eigen interview… Maakt het uit, doe het lekker toch.

    Zo geinig om weer terug te lezen, was best alweer even terug dat ik hem had ingevuld, en ja, ik sta er nog hetzelfde in (grijns). En wat een lief compliment! (straal!).
    Het artikel is leuk geworden, bedankt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten