mama challenge 2017

Mama Challenge 2017 | Spelregels, opdrachten en deelnemers

Misschien weten jullie nog wel dat ik vorig jaar meedeed aan de Mama Challenge? Mocht je het nog niet of niet meer weten wat het inhoudt, dan hier een korte uitleg over de Mama Challenge 2017. Maar ook welke opdrachten deze zomer op het programma staan en wie deelnemen dit jaar.

Spelregels Mama Challenge 2017

De Mama Challenge is bedacht in 2015 door Joycecorrect me if I’m wrong. Jaarlijks doet een aantal (mama)bloggers mee aan tien opdrachten die we zelf hebben verzonnen. Hiermee willen we anderen laten zien dat een staycation helemaal niet saai is. Dus daarom proberen we ook zo origineel mogelijk invulling te geven aan onze tien uitdagingen, zodat je niet bij iedereen hetzelfde leest. Ook schenken we tijdens elke challenge aandacht aan enkele andere bloggers die de opdracht al hebben uitgevoerd. Daarom zie je onder elke blog linkjes staan.

Je kan je daarnaast ook aanmelden bij de openbare Facebookgroep. Je hoeft hiervoor geen blogger te zijn. Laat onder de juiste topics achter wat jullie hebben gedaan en deel het op social media met #mamachallenge2017!

Mama Challenge 2016

Vorig jaar moesten we bijvoorbeeld een binnen-activiteit buiten doen. Ik koos ervoor om met June in de tuin te gaan slapen. Daarnaast maakten we een postpakketje voor twee tantes en kookten voor mijn hoogzwangere zusje. Deze opdrachten waren dus heel divers en het trok vooral mij zo nu en dan uit mijn comfortzone. Want we deden dingen die we normaal niet hadden gedaan en dat vond ik het allerleukste. En daarom gaan we er dit jaar weer voor!

Challenges van 2017

De uitdagingen van de Mama Challenge 2017 staan in willekeurige volgorde. Iedereen is vrij ze in te vullen en te kiezen of ze alles meedoen of een aantal.

Zomerse OOTD

Welke outfits dragen wij deze zomer? Waarschijnlijk zal ik aan deze blog invulling geven met een zomerse shoplog vol kleding voor de meisjes.

Knutselen

Eerlijk gezegd vond ik het versturen van echte post vorig jaar geweldig. De kans is groot dat we iets moois knutselen voor iemand in onze omgeving.

Recept ijs/fruitwater

De opdracht spreekt voor zich. Hoewel we ook een geweldige tap hebben van Hema, speciaal voor limonade, denk ik zelf toch aan ijs. Er staat namelijk al twee jaar een ijsmachine ongebruikt op de kast en eerlijk gezegd heb ik wel trek in een lekkere frozen yoghurt met fruit of misschien wel Chocolonely-ijs… Kan nog alle kanten op!

Wat te doen tijdens regen?

Ik schreef vorig jaar al een blog over alles dat je kan doen als het ‘s zomers regent. Dus misschien pikken we iets uit die lijst en anders gaan we iets compleet anders doen. Laten we eerst maar eens een regenachtige dag afwachten!

Picknicken

In 2016 bleven we picknicken in de achtertuin omdat de wolken grijs en de kinderen onrustig waren. Dit jaar lijkt het me leuk om echt het park in te gaan en daar neer te ploffen met kleedje en heerlijk eten.

De leukste speeltuintjes in je wijk

We hebben best veel speeltuintjes, maar grotendeels met één of twee speeltoestellen. Mij lijkt het leuk om ze allemaal in kaart te brengen en door de kinderen te laten beoordelen met een cijfer. Is eigenlijk een soort tour door de buurt dus. En ik geloof niet dat onze dochters daar veel bezwaar tegen zullen hebben 😉

Gratis uitstapje

Best een lastige, want hoe gratis is een gratis uitstapje? Om een voorbeeld te geven: naar het strand gaan kost in principe niks – als je ernaast woont. Zo niet dan geef je toch geld uit aan benzine en in de meeste gevallen ook aan de parkeerplaats. En dat geldt ook voor op bezoek gaan bij familie. Dus hier moeten we nog eens goed over nadenken.

Waterpret

Laten we hopen op heerlijke zomerse dagen waarop we elkaar kunnen nat spetteren. Ik weet nu al dat het gegarandeerd veel plezier oplevert bij de dames. Hoe simpel kan het zijn!

Me-time

Me-time is schaars als ouders, waardoor je er extra van geniet. En ik weet nog niet of we samen gaan relaxen of dat ik deze challenge voor mezelf hou, maar in elk geval iets om naar uit te kijken.

Pimp je tuin of balkon

Iets waar we wel wat mee kunnen! Een paar jaar geleden bedachten we dat grind lekker makkelijk zou zijn: ziet er altijd goed uit, geen gedoe met onderhoud. Inmiddels weten we beter: Rose en May vinden het namelijk geweldig om onze denkbeeldige kippen te voeren met de antracietgrijze steentjes en ze te betrekken bij hun sensopathisch spel in de zandbak 😉

Benieuwd hoe we het vonden en wat we uiteindelijk van de challenges maakten? Je leest het in de terugblik op de Mama Challenge 2017!

Deelnemers Mama Challenge 2017

De deelnemers aan de Mama Challenge 2017 zijn:

Nederlandse mama’s

Vlaamse mama’s

Ga jij de Mama Challenge 2017 volgen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

18 Replies to “Mama Challenge 2017 | Spelregels, opdrachten en deelnemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *