Inspiratie voor je peuterkamer: paars met wit

peuterkamer makeover inspiratie paars wit

Zoals ik al liet doorschemeren in onze weekoverzichten heb ik me tijdens de herfstvakantie toegelegd op het verbouwen van de peuterkamer. Nieuwe verf, nieuwe accessoires en wat nieuwe meubels zorgen voor een heel andere uitstraling. Zoals bij elke verbouwing is eigenlijk alleen het eindresultaat interessant en in deze blog laat ik jullie dat zien. Kijk je mee? 

Leuk, een make-over!

Dat dacht ik toen ik om 7.01 uur mijn kwast in de paarse verf doopte. Een dag later voelde ik de verzuring toeslaan in mijn bovenarmen bij de tweede laag op de muur en gingen mijn gedachten meer richting het iets grovere ‘Shit waar ben ik aan begonnen!’ Want echt, in hemelsnaam: waar was ik aan begonnen? De volledige peuterkamer veranderen tijdens de herfstvakantie? Hét moment dat je in je eentje thuis bent met drie kinderen en sowieso al een vrij strakke planning had staan? Echt, waar zat ik met mijn hoofd…

Wie A zegt, moet B zeggen (en doen)

Ik kon moeilijk alles verder laten voor wat het was en besloot tussen de bedrijven door de kamer af te werken. In de praktijk zat ik dus met de verse paarse spetters nog in mijn haar te zingen bij Fien & Teun, combineerde ik een dagje naar de ballenbak met een onmogelijke poging te shoppen bij Jysk en Leen Bakker (echt, #notetoself: nooit meer doen met twee vermoeide peuters) en probeerde ik te werken na een dag waarop ik ruim vier uur lang in de auto zat. Tja… Ik heb ervan geleerd, hoop ik.

Altijd leuk, verbouwen in de herfstvakantie

Verbouwen? Volg een stappenplan!

De makkelijkste manier om je verbouwing te organiseren is door het opstellen van een stappenplan. En dat had ik grotendeels al gedaan, gelukkig. Alleen één element kwam ik maar niet aan toe: het vinden van de juiste accessoires. Daar gaat helaas ongemerkt nogal veel tijd in zitten. Dus naast mijn werkzaamheden, die gewoon doorliepen, bracht ik ook ettele uren door met de laptop op mijn schoot. Op zoek naar een mooi nachtlampje, toffe posters en de juiste klamboe.

Pinterest perfect

Inspiratie genoeg. Via Pinterest kwam bij op de leukste kamers. Zo wilde ik ook per se een klamboe in de hoek van hun kamertje met kussens en een zachte schapenvacht. Ik vond prachtige dekbedovertrekken van SNURK en er moest een dromenvanger komen. Eén ding wilde ik echter niet: pastelkleurtjes. Zonder iemand te willen beledigen: ik hou er niet zo van. Nou ja, je raadt het misschien al… De kamer werd lila. Pastel-paars dus.

Welke accessoires kochten we en waar?

Dromenvanger

Al snel bleek een mooie dromenvanger duur en veel van de exemplaren op internet waren niet volledig naar mijn smaak. Eigenlijk had ik de moed al opgegeven, tot ik er tegenaan liep bij de kerstshow van Intratuin Halsteren. Niet alleen in goede staat, maar ook écht mooi. Voor € 16,99 verwisselde hij van eigenaar en had ik weer nieuwe zin in de verbouwing!

Klamboe

Vind je ze niet geweldig? Die leeshoekjes met een klamboe als ‘tent’ in de hoek van de kamer? Jammer alleen dat ze vaak erg duur zijn. Gelukkig kostte dit exemplaar van Jollein nog geen € 40,00 bij Mamaloes Babysjop.

Sierkussens

Iets wat ik eigenlijk had ingecalculeerd als simpele taak, bleek een behoorlijk bittere pil. Er zijn namelijk ontelbaar veel soorten sierkussens, maar vaak ook duur. In elk geval: als je er 5 koopt van een tientje per stuk, kost een leuk hoekje in de kamer je al snel € 100,00 in totaal en dat vond ik te veel van het goede. Gelukkig bleek Leen Bakker een enorm assortiment te hebben. Niet alleen gesorteerd op kleur, maar ook in verschillende maten én in de uitverkoop!

Plankjes

Het had wat voeten in aarde bij de plaatselijke Jysk, maar we kochten hier drie witte schilderijplankjes met de naam Agedrup. Twee daarvan gebruikten we om de boeken op te zetten. Zo hebben Rose en May goed zicht op wat we hebben, hoeven ze niet te kiezen uit een enorme hoeveelheid – zoals voorheen – en kunnen we in de toekomst weer eens wisselen. Bovendien vind ik het ook wel gezellig staan met al die prentenboekje. De andere kwam boven het bed.

Poster met een zilveren randje

In eerste instantie wilde ik meerdere posters op een plank, maar bij PSIkhouvanjou vond ik deze grotere met maan en sterren. Paste wel in het thema van de mystieke dromenvanger en de tipi-achtige constructie met de klamboe, vond ik. De dichte oogjes zijn bovendien helemaal van nu. Bij Ikea kochten we een zilverkleurige lijst die mooi kleurt bij de kledingkast.

Nachtlampje

Hoewel ze doorgaans in het donker slapen, leek een nachtlampje me geen overbodige luxe. Ze zullen hem maar nodig hebben! En als je dan toch in het sterrenthema zit, past deze perfect toch?

Kaarten in een lijstje

Waar ik eigenlijk nog een postertje zocht, vond ik kaarten bij webshop Roozje. Die vond ik eigenlijk nóg leuker. Sowieso een budgetoplossing voor wanneer je niet te veel geld wil uitgeven. We kochten trouwens ook voor de kaarten mooie lijsten bij Ikea, afmeting met passe-partout 10×15.

Bijpassende haakjes aan de muur

Naast de poster haalde ik hier ook bijpassende haakjes voor de rugzakjes van Rose en May.

Dekbedden van SNURK

Afgelopen maandag vertelde ik al over de nieuwe dekbedjes van SNURK waarop een ballerina staat. Weinig woorden nodig denk ik, we zijn er gewoon echt heel erg blij mee!

Nieuwe lamp

Bij Directlamp mocht ik een nieuwe lamp uitzoeken voor de slaapkamer. Bij deze kamer vond ik eigenlijk alleen deze bolvormige passen, die het licht mooi en niet te fel verspreidt.

Zijn we nu helemaal klaar?

Nee, helaas niet. De ramen in hun slaapkamer hebben de onmogelijke maat van 96 cm. breed. De gebruikelijke raambedekking van 100 cm. past dus niet en 90 cm. is te smal. We zouden iets op maat moeten laten maken, maar dat vinden we even te duur. Uiteindelijk kost zo’n hele verbouwing toch vaak meer dan je jezelf vooraf voorneemt. Voorlopig doen we het nog even met hun oude rolgordijnen die verder nog prima zijn. Ook de accessoires voor op de vensterbank volgen nog. Maar dat is toekomstmuziek. Vooralsnog is het even prima zo, zijn de meisjes blij en ik genezen van mijn make-overkoorts 😉

Hoe vinden jullie het eindresultaat?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Een aantal items hebben we gekregen, aangevuld met eigen aankopen. 

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

5 thoughts on “Inspiratie voor je peuterkamer: paars met wit

  1. leuk geworden zeg! E krijgt ook een groter bed en dus een grotere meiden -kamer. Ze had n.l. een peuterbed en haar kamer was nog niet echt stoer. Ik ben los gegaan op aliexpress ?

    1. Dank je wel 🙂
      Leuk! Als je erover gaat bloggen, kom ik ff kijken. Vind dat toch altijd leuk om bij mensen binnen te kijken. En AliExpress is perfect om je lekker uit te leven 😀

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten