Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Lucky Bastard Tag | Ben ik een gelukkig mens?

Lucky Bastard Tag | Ben ik een gelukkig mens?

lucky bastard tag

De Lucky Bastard Tag draait om geluk. Hoe gelukkig ben ik? En wat zijn mijn geluksmomenten? Wat zou er veranderen als we een miljoen wonnen? Je leest het hieronder!

Lucky Bastard Tag

Of ik een lucky bastard ben? Ja, ik denk het wel. Niet omdat we in een kast van een huis wonen of omdat we altijd winnen bij loterijen, maar omdat we elkaar hebben. Want als je me vraagt wat voor mij geluk is, dan zijn het toch de goede gesprekken, huiselijke momenten en dikke knuffels. Daar kan geen miljoen tegenop! De Lucky Bastard Tag gaat over alles waar je geluk aan zou kunnen afmeten, bedacht door Marguerita (en terug te vinden in dit tag overzicht).

Lucky Bastard Tag Q&A

Wat was je laatste geluksmoment?

Elke dag heb ik wel een geluksmoment. Van dat ene moment dat Rose haar zusje helpt of een goed gesprek met June tot wanneer Ro me aan het lachen maakt. Ik kan niet echt kiezen.

Maak je je weleens zorgen over geld en andere materiële zaken?

Eigenlijk niet zo. Ik hecht tegenwoordig alleen waarde aan de spullen in huis die we van mijn opa’s, oma en oudtante hebben geërfd. Niet eens in de zin van dure sieraden, maar juist kleinigheidjes. Zoals een eierdopje, karaf en twee spellen kaarten. Verder? Nee, ik vind het vooral belangrijk dat we genoeg hebben om van te kunnen leven. Ro en ik zijn beiden vrij sober, dus dat scheelt ook volgens mij.

Zouden al je zorgen voorbij zijn als je NU 1 miljoen wint?

Nee hoor. Ik zou het heerlijk vinden om voor de kinderen en onze neefjes een goed fonds te kunnen opzetten met geld voor hun studie, eerste woning en eventueel een auto, maar verder? Ik zou gewoon blijven werken, Ro ook. Niet omdat het moet, maar omdat we het oprecht leuk vinden. Een miljoen euro maakt het leven niet per se beter, hoogstens makkelijker.

Op welke momenten voel jij je gelukkig?

Wanneer we op zondagochtend met het hele gezin naar een film kijken. Als de kinderen iets superliefs doen voor elkaar. Of als ik met Ro uit eten ga. Wanneer ik gierend van de lach over tafel hang tijdens een avondje met vriendinnen. En als ik schrijf.

Heb je weleens een prijs gewonnen? Wat was de laatste prijs die je gewonnen hebt?

Via het bloggen wel geloof ik, maar ik zit even te denken wat de laatste prijs was. Geloof een goodiebag tijdens de Ladies Night van All You Need is Love.

Wat is de meest bijzondere prijs die je ooit hebt gewonnen?

Ik weet het niet. Alle prijzen die ik heb gewonnen vond ik bijzonder, omdat ze niet verwachtte. Nou ja en die ene keer dat ik € 50,00 won bij de Staatsloterij. Is me daarna nooit meer overkomen haha.

Welke winactie die je op je eigen blog mocht organiseren is je het meest bijgebleven en waarom?

De tickets voor Monster Jam vielen beide keren in goede smaak. Het leuke daarvan vond ik de foto’s na afloop: dat je ziet hoe de winnaar ervan geniet. Ik vind het namelijk een voorrecht dat ik via mijn blog anderen gelukkig kan maken. Of ze net iets kan geven wat ze nodig hebben op dat moment. Dat geldt eigenlijk ook voor de Christmas Spirit Giveaway die we al een paar keer hebben georganiseerd.

Doe je mee aan betaalde loterijen? Waarom wel of niet?

We doen sinds kort mee aan de Postcodeloterij. Ergens omdat het gouden koffertje wel lonkt 😉 Maar vooral omdat je in één klap allerlei goede doelen steunt. En dat vind ik een fijn idee. Doe je toch nog iets nuttigs met je geld, zelfs zonder dat je het merkt!

Heb je een geluksritueel, gelukskleur of een voorwerp dat geluk brengt?

Nee, niet zozeer.

Welke gelukswens / tegeltjeswijsheid wil jij graag delen met je lezers?

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd

Dat zei mijn oma altijd. Als jong meisje begreep ik al wat de strekking was en zo probeer ik ook te leven. Dankbaar zijn voor kleine dingen vind ik zo belangrijk! Niet kijken naar wat een ander heeft, maar beseffen dat je gelukkig mag zijn met wat je zelf bezit. Dat hoeft echt niet groots te zijn, als je het maar kan delen met anderen.

Ik hoop dan ook dat op het moment dat ik deze houding niet verlies. Dat ik blijf beseffen dat je dierbaren je een rijker mens maken dan geld ooit zou kunnen doen.

Wat zijn jouw grootste geluksmomenten in je leven? Wanneer voelde jij je voor het laatst echt heel gelukkig?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, HBRH – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Een gedachte over “Lucky Bastard Tag | Ben ik een gelukkig mens?”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten