Getest! 9x Lovea Nature Douchegel & Shampoo

Lovea Nature Tequila Sunrise review

Milde, natuurlijke formules die je huid en haar niet belasten? Lovea Nature biedt ruim keus met zijn lijn douchegels en shampoos die 100% vrij van sulfaten, siliconen en parabenen zijn én niet op dieren getest. 

Lovea Nature

Vrij van sulfaten, siliconen en parabenen

Veel reguliere verzorgingsproducten bevatten chemische toevoegingen die er onder andere voor zorgen dat ze beter gaan schuimen. Deze zijn inmiddels behoorlijk omstreden. De ‘groene’ markt wint aan terrein en meer dan vroeger kiezen producenten ervoor hun shampoos en douchegels te vrijwaren van sulfaten, siliconen en parabenen, zoals SLS. Dit zou bij mensen op de langere termijn allergische reacties en overgevoeligheid kunnen veroorzaken. In mijn geval geldt in elk geval dat de meeste shampoos niet prettig voelen, dus een betere tester kan je niet hebben.

Lovea Nature Shower Gel

Blue Lagoon (250 ml.) – Ontspannend

Qua kleur vind ik dit echt de mooiste van allemaal. En de geur is lekker: een beetje bloemig. Of het me kalmeert? In zekere zin wel. Omdat het zo lekker ruikt en fijn op mijn huid aanvoelt, sta ik lekker te genieten onder de douche en daar word je automatisch rustig van. Met de drukte voor de Kerstdagen geen overbodige luxe! Bovendien is het ook wel heel lekker om voor of na een koude dag even weg te dromen met de tropische douchegel uit dit flesje.

Margarita (250 ml.) – verfrissend

De Margarita is niet direct mijn favoriete cocktail, maar het frisse van de limoen spreekt me wel aan. De bedoeling is ook dat de douchegel verfrissend werkt en dat lukt absoluut dankzij de citrusgeur. Perfect om te gebruiken als je een wat zwaardere (kortere) nacht hebt gehad en even een energieboost kan gebruiken.

Piña Colada (250 ml.) – ontspannend

Zodra je de fles opent, ruik je een heerlijke romige geur met een zweempje kokos. Zodra je je ogen sluit, waan je jezelf op een tropisch eiland en die gedachte alleen ontspant al direct. De structuur van de douchegel is iets anders dan wat ik gewend ben. Minder vloeibaar en het loopt ook niet zo hard de fles uit. Vind ik persoonlijk wel echt een voordeel, want dat maakt ook dat je er automatisch langer mee doet. Dit is eigenlijk een douchegel die je zou moeten meenemen op vakantie, zodat elke keer dat je hem ruikt, je weer even daar bent.

Tequila Sunrise (250 ml.) – verkwikkend
Lovea Nature Tequila Sunrise review

De laatste douchegel in het rijtje. Lekker fruitig! Hoewel Piña Colada mijn favoriet is, staat Tequila Sunrise op een eervolle tweede plek. Enige nadeel: je krijgt trek in een cocktail door de geur. En dat is dan weer niet zo praktisch in de douche…

Lovea Shampoo

Argan Eden (250 ml.) – normaal haar

Hoewel er ‘Argan Eden’ op de verpakking staat, had ik toch ergens een beetje de zoete geur van mango en ander tropisch fruit verwacht. Dat is het toch niet. Het ruikt wel wat zoetig, maar anders. Hoe dan ook, deze shampoo is heerlijk. Eigenlijk valt praktisch heel het gezin onder de categorie ‘normaal’ (voor wat ons haar betreft natuurlijk) en dus verwacht ik dat deze fles het eerst op zal zijn. Maar omdat ik hem zo fijn vind, overweeg ik toch een geheime verstopplek.

Cacao Nirvana (250 ml.) – zeer droog haar

Tja, cacao… Het kan niet anders dat deze chocoladeverslaafde met deze shampoo meteen goed zit. Ik vind hem lekker ruiken – begint misschien een beetje saai commentaar te worden, maar het is wel echt zo: ze ruiken gewoon allemaal heerlijk. Alleen erg droog haar heb ik niet. Toch probeerde ik hem uit, met name voor de puntjes.

Coco Paradise (250 ml.) – droog, beschadigd haar

Ik heb iets met kokos. Gek, want geef je me het in de pure vorm, kokoswater of in combinatie met chocola, dan maakt het me echt heel erg misselijk. Maar als haarproduct roept het automatisch een soort nostalgie op naar de tijd dat ik nog korter haar had en mijn bob in model bracht met kokoswax. Heerlijk! Dus kortom, na openen meteen favoriet. Mijn haar is weliswaar niet heel droog, maar dat maakte me niks uit. De puntjes kunnen wel een oppepper gebruiken. Na het wassen voelde het heerlijk zacht. Ik heb hem nog niet lang genoeg in bezit om echt te kunnen zeggen dat het de structuur van mijn puntjes verbetert, maar ik heb goede hoop!

Cranberry Euphorie (250 ml.) – gekleurd haar

Eigenlijk is dit de beste shampoo voor mij, want hij is geschikt voor gekleurd haar. En hoewel ik dol ben op het hele concept van aging gracefully mag het bij mij persoonlijk nog wel even worden uitgesteld. Kunstmatig dus. Lekker fruitige geur en qua structuur vergelijkbaar met de anderen: iets stroever, maar het smeert wel goed uit.

Menthe Céleste (250 ml.) – vet haar

Je raadt het misschien al 😉 De Menthe Céleste ruikt naar mint ja. Lekker fris! Helaas heb ik deze niet kunnen testen, want ik heb geen vet haar en eigenlijk ook niemand anders binnen het gezin. Ik ga hem wel bewaren voor wanneer June haar kapsel weer eens heeft bewerkt met haarspray of een vettige wax voor haar vlechtjes, want ik durf te wedden dat deze shampoo het dan weer zijdezacht maakt en veel sneller dan één van de andere varianten.

Conclusie

Ik ben fan! De shampoos zijn lekker zacht voor mijn haren, de douchegels voor mijn huid en dan die geuren… Voor mij is dat toch wel echt essentieel onderdeel van een fijne douchebeurt: dat je producten gewoon lekker ruiken. En vooral als je dan na verloop van tijd die geur weer kan koppelen aan een leuke periode of fijn gevoel. Dus wat dat betreft zijn ze op alle fronten geslaagd.

Waar koop je Lovea Nature Shampoos en Douchegels?

Lovea Nature Shampoo € 5,99 per fles van 250 ml.
Lovea Nature Douchegels € 5,49 per fles van 250 ml.

Je koopt de producten bij de betere drogisterijen en filialen van Holland & Barrett.

Let jij op de ingrediënten van je verzorgingsproducten?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

One thought on “Getest! 9x Lovea Nature Douchegel & Shampoo

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten