lotuswritings.nl

Lotuswritings.nl één jaar! Wat kan je komend jaar verwachten?

Vandaag vier ik de blogverjaardag van Lotuswritings.nl. Precies een jaar terug plaatste ik mijn eerste winactie online op deze site en sindsdien heb ik een bijzondere reis afgelegd tot nu. Bloggen is een manier van leven geworden, grappig genoeg. Helaas voor mijn omgeving praat ik er graag en veel over, overal zie ik onderwerpen in en zo nu en dan informeer ik bij bekenden of ze niet zouden willen meewerken aan een artikel. Sorry guys! Deze ochtend opnieuw, want ik heb besloten mijn doelen voor komend jaar online te zetten. 

Mijlpaal

Misschien val ik een beetje in herhaling. Maar dit had ik niet kunnen bedenken toen ik in 2015 besloot een portfolio op te bouwen via een gratis WordPress-site. Het zou mijn manier worden om te zien of ik daadwerkelijk iets kon volhouden en om beter te leren schrijven. Want schrijven, dat moest mijn beroep worden. Mijn passie, waardoor werk geen werk zou zijn. Destijds vroeg ik me af of dat zou kunnen lukken. Alles wordt toch saai na verloop van tijd?

Mijn doelen voor komend jaar

Het bleek een schot in de roos, onverwachts. Schrijven is nog steeds heel leuk om te doen. Sterker nog, het plezier groeit. Maar waar wil ik heen met Lotuswritings.nl?

Meer bereik krijgen

In eerste instantie schreef ik voor Ro en wat trouwe familieleden. Na verloop van tijd heropende ik mijn Facebookpagina en kwamen daar een aantal bekenden bij. De eerste keer dat een onbekende mijn pagina likete voelde een beetje onwerkelijk. Want hoe bizar was dat? Iemand die mijn hersenspinsels vrijwillig wilde lezen, ondanks dat we elkaar nog nooit ontmoet hadden! Tegenwoordig zijn dat er al wat meer. Ook het aantal unieke lezers dat ik per maand mag ontvangen op Lotuswritings.nl bestaat natuurlijk uit mensen die ik lang niet allemaal écht ken. Dat maakt me toch best ambitieus. Ik zou graag komend jaar nog meer lezers krijgen.

Inschrijven bij de KvK

Ik wil van mijn blog een echt bedrijf maken. Een ambitieus plan, want dat betekent dus ook dat je daadwerkelijk ondernemer wordt, maar het lijkt me echt heel mooi!

Vaker winacties organiseren

Voor mij geldt nog altijd dat rijkdom alleen fijn is als je het kan delen met anderen. En dankzij mijn blog kan ik dat ook daadwerkelijk een beetje. Vind ik leuk om te doen en hopelijk jullie ook!

Proberen de balans te behouden

Klinkt als een lastige, zeker na mijn plannen om het bereik van mijn blog te vergroten komend jaar. Maar het is noodzakelijk als je écht vooruit wil gaan. Uiteindelijk ben ik heel veel aan het werk en stop ik ontzettend veel liefde in mijn blog, maar er is veel meer in het leven dan dat. Lekker genieten met Ro en de kinderen hoort ook op mijn prioriteitenlijstje thuis. Dus regelmatig even mijn telefoon en laptop aan de kant en genieten van de rust! Zo ook in de publicaties. Van soms vijftien blogs per week (iets met totaal geen maat kunnen houden) naar de elf van nu was al een stap in de goede richting.

Meer samenwerkingen doen met andere bloggers en lezers

Ik vind het contact met mijn lezers en de andere bloggers zo leuk, dat ik daar komend blogjaar meer aandacht aan wil besteden. Wat drijft jullie, waar heb jij misschien wel iets over te vertellen of wie weet wil je mij iets vragen? Mail me vooral op merel@lotuswritings.nl of stuur een berichtje via Facebook!

Wat zou jij een mooie toevoeging vinden op lotuswritings.nl?
Is er iets dat je misschien mist?

Cupcake – Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

32 Replies to “Lotuswritings.nl één jaar! Wat kan je komend jaar verwachten?

 1. Wow! Goed bezig hoor. Inderdaad die balans houden, dat is soms zo ingewikkeld. Ik wil graag verder komen, maar niet ten koste van alles. Ik zie het op de lange termijn en een positieve instelling en alles ‘in de flow’ doen is waar ik voor sta. Niet altijd even makkelijk om je eraan te houden, wel belangrijk voor mij (en mijn gezin)… Heel veel succes èn plezier. Want dat laatste is ook enorm belangrijk!
  Rory onlangs geplaatst…Zakgeld, ja of nee? En vanaf welke leeftijdMy Profile

 2. Yeee gefeliciteerd!! Wat leuk <3 Ik heb je blog pas net ontdekt, maar wat een mooi plekje op het internet heb jij! Erg gaaf. En wat een mooie toekomstplannen <3
  Liefs, Florentine

 3. Gefeliciteerd Merel!
  Wie had dit kunnen bedenken dat het zo zou lopen.
  Toen ik een weekje te gast was als jullie kraamverzorgende van jullie mooie 3e dame hebben we hier over gesproken als zijnde ideeën voor de toekomst. Hoe super gaaf is het dat het zo’n succes is geworden.
  Ik vind je blogs (waar ik tijd voor kan vinden om te lezen) leuk, helder en prettig om te lezen!
  Heel veel succes! XX

 4. Pas een jaar? Voelt alsof je al veel langer blogt. Ik vind je geweldig Merel en je schrijfstijl ook. Ben erg blij dat je in de bloggerswereld zit en ik zou graag ook meer willen samenwerken met bloggers, zoals jij!
  Winacties doe ik juist veel minder dan eerst, deed het eerst elke week. Maar vond ik teveel van het goede. Het moet wel leuk blijven en mensen moeten wel blijven komen voor mij en niet voor wat er te winnen valt. Al is het “belonen” van lieve lezers ook heel waardevol!
  En een kvk.. dat wil ik al heeel lang maar durf niet zo haha. Veel succes in ieder geval komend jaar en je weet me te vinden 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn verwachtingen van de kraamweekMy Profile

  1. Ja daarvoor wel op WordPress 🙂

   Echt superlief, dank je wel!! Is helemaal wederzijds. Dat van de winacties, daar heb je ook wel een punt. Misschien houdt het over een tijdje ook weer op hier.

   Snap het, maar je hebt echt een goede blog staan. Het is zo dubbel he?
   Dank je, jij ook! Xx

  1. Dank je wel lieve Marije! 😀 Haha ja dat weet ik ook nog goed. Wat een gedoe was dat.. Juiste template zoeken, verschrikkelijk 😀

   Jij bent er ook al bijna he? Liefs xx

 5. Gefeliciteeeerddd!!!! Wat goed dat je over aankomend jaar al hebt nagedacht en dat je doelen voor jezelf hebt bedacht! Goed bezig! Ben benieuwd!

 6. Wauw, 1 jaar pas! Dat had ik me ook niet gerealiseerd, chapeau. Volgens mij blijf je dicht bij jezelf, Dat is de beste manier om tot een leuke blog te komen. Gewoon zo doorgaan dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge