Lotuswritings.nl één jaar! Wat zijn de plannen?

website een jaar

Vandaag vier ik de blogverjaardag van Lotuswritings.nl. Precies een jaar terug plaatste ik mijn eerste winactie online op deze site en sindsdien heb ik een bijzondere reis afgelegd tot nu. Bloggen is een manier van leven geworden, grappig genoeg. Helaas voor mijn omgeving praat ik er graag en veel over, overal zie ik onderwerpen in en zo nu en dan informeer ik bij bekenden of ze niet zouden willen meewerken aan een artikel. Sorry guys! Deze ochtend opnieuw, want ik heb besloten mijn doelen voor komend jaar online te zetten. 

Mijlpaal

Misschien val ik een beetje in herhaling. Maar dit had ik niet kunnen bedenken toen ik in 2015 besloot een portfolio op te bouwen via een gratis WordPress-site. Het zou mijn manier worden om te zien of ik daadwerkelijk iets kon volhouden en om beter te leren schrijven. Want schrijven, dat moest mijn beroep worden. Mijn passie, waardoor werk geen werk zou zijn. Destijds vroeg ik me af of dat zou kunnen lukken. Alles wordt toch saai na verloop van tijd?

Mijn doelen voor komend jaar

Het bleek een schot in de roos, onverwachts. Schrijven is nog steeds heel leuk om te doen. Sterker nog, het plezier groeit. Maar waar wil ik heen met Lotuswritings.nl?

Meer bereik krijgen

In eerste instantie schreef ik voor Ro en wat trouwe familieleden. Na verloop van tijd heropende ik mijn Facebookpagina en kwamen daar een aantal bekenden bij. De eerste keer dat een onbekende mijn pagina likete voelde een beetje onwerkelijk. Want hoe bizar was dat? Iemand die mijn hersenspinsels vrijwillig wilde lezen, ondanks dat we elkaar nog nooit ontmoet hadden! Tegenwoordig zijn dat er al wat meer. Ook het aantal unieke lezers dat ik per maand mag ontvangen op Lotuswritings.nl bestaat natuurlijk uit mensen die ik lang niet allemaal écht ken. Dat maakt me toch best ambitieus. Ik zou graag komend jaar nog meer lezers krijgen.

Inschrijven bij de KvK

Ik wil van mijn blog een echt bedrijf maken. Een ambitieus plan, want dat betekent dus ook dat je daadwerkelijk ondernemer wordt, maar het lijkt me echt heel mooi!

Vaker winacties organiseren

Voor mij geldt nog altijd dat rijkdom alleen fijn is als je het kan delen met anderen. En dankzij mijn blog kan ik dat ook daadwerkelijk een beetje. Vind ik leuk om te doen en hopelijk jullie ook!

Proberen de balans te behouden

Klinkt als een lastige, zeker na mijn plannen om het bereik van mijn blog te vergroten komend jaar. Maar het is noodzakelijk als je écht vooruit wil gaan. Uiteindelijk ben ik heel veel aan het werk en stop ik ontzettend veel liefde in mijn blog, maar er is veel meer in het leven dan dat. Lekker genieten met Ro en de kinderen hoort ook op mijn prioriteitenlijstje thuis. Dus regelmatig even mijn telefoon en laptop aan de kant en genieten van de rust! Zo ook in de publicaties. Van soms vijftien blogs per week (iets met totaal geen maat kunnen houden) naar de elf van nu was al een stap in de goede richting.

Meer samenwerkingen doen met andere bloggers en lezers

Ik vind het contact met mijn lezers en de andere bloggers zo leuk, dat ik daar komend blogjaar meer aandacht aan wil besteden. Wat drijft jullie, waar heb jij misschien wel iets over te vertellen of wie weet wil je mij iets vragen? Mail me vooral op merel@lotuswritings.nl of stuur een berichtje via Facebook!

Wat zou jij een mooie toevoeging vinden op lotuswritings.nl? Is er iets dat je misschien mist?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

32 thoughts on “Lotuswritings.nl één jaar! Wat zijn de plannen?

 1. Wow! Goed bezig hoor. Inderdaad die balans houden, dat is soms zo ingewikkeld. Ik wil graag verder komen, maar niet ten koste van alles. Ik zie het op de lange termijn en een positieve instelling en alles ‘in de flow’ doen is waar ik voor sta. Niet altijd even makkelijk om je eraan te houden, wel belangrijk voor mij (en mijn gezin)… Heel veel succes èn plezier. Want dat laatste is ook enorm belangrijk!

 2. Yeee gefeliciteerd!! Wat leuk <3 Ik heb je blog pas net ontdekt, maar wat een mooi plekje op het internet heb jij! Erg gaaf. En wat een mooie toekomstplannen <3
  Liefs, Florentine

 3. Gefeliciteerd Merel!
  Wie had dit kunnen bedenken dat het zo zou lopen.
  Toen ik een weekje te gast was als jullie kraamverzorgende van jullie mooie 3e dame hebben we hier over gesproken als zijnde ideeën voor de toekomst. Hoe super gaaf is het dat het zo’n succes is geworden.
  Ik vind je blogs (waar ik tijd voor kan vinden om te lezen) leuk, helder en prettig om te lezen!
  Heel veel succes! XX

 4. Knap om te zien hoe hard je gegroeid bent. Ik hou je niet meer bij met lezen, maar ik ben je absoluut niet vergeten en lees echt wel wat me aanspreekt. Succes met je doelen! Je gaat ervoor en dat is je kracht. En je schrijfstijl ook natuurlijk, maar dat heb ik al eens gezegd.

 5. Van harte! Leuk om te lezen hoe het gaat en wat je plannen zijn, had de indruk dat je al veel langer blogde! En als je er straks echt je werk van maakt, kan ik misschien wel iets voor je betekenen (lees morgenochtend het artikel op mijn blog).

 6. Een blogverjaardag, wat leuk en natuurlijk van harte gefeliciteerd! Je hebt mooie doelen voor jezelf gesteld en ik hoop dat je ze allemaal waar mag maken. Veel geluk en succes!

 7. Pas een jaar? Voelt alsof je al veel langer blogt. Ik vind je geweldig Merel en je schrijfstijl ook. Ben erg blij dat je in de bloggerswereld zit en ik zou graag ook meer willen samenwerken met bloggers, zoals jij!
  Winacties doe ik juist veel minder dan eerst, deed het eerst elke week. Maar vond ik teveel van het goede. Het moet wel leuk blijven en mensen moeten wel blijven komen voor mij en niet voor wat er te winnen valt. Al is het “belonen” van lieve lezers ook heel waardevol!
  En een kvk.. dat wil ik al heeel lang maar durf niet zo haha. Veel succes in ieder geval komend jaar en je weet me te vinden 🙂

  1. Ja daarvoor wel op WordPress 🙂

   Echt superlief, dank je wel!! Is helemaal wederzijds. Dat van de winacties, daar heb je ook wel een punt. Misschien houdt het over een tijdje ook weer op hier.

   Snap het, maar je hebt echt een goede blog staan. Het is zo dubbel he?
   Dank je, jij ook! Xx

 8. Gefeliciteerd lieve Merel. Wat gaat de tijd toch snel. Ik herinner me je switch nog goed en de tips die je gaf terwijl je aan het ‘prutsen’ was om alles zo goed en perfect mogelijk neer te zetten.
  Ik geniet nog dagelijks van je artikelen. Op naar weer een jaar! Liefs, Marije x

  1. Dank je wel lieve Marije! 😀 Haha ja dat weet ik ook nog goed. Wat een gedoe was dat.. Juiste template zoeken, verschrikkelijk 😀

   Jij bent er ook al bijna he? Liefs xx

 9. Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Leuke doelen heb je gesteld.

  Het enige wat ik mis, of leuk zou vinden, is weer iets meer van jouw persoonlijkheid in het theme. Ik vind het nu een beetje saai en onpersoonlijk.

  1. Dank je wel!
   Ik ga je advies meenemen. Iets om over na te denken. Misschien scheelt het al als ik boven het blog een mooi, nieuw logo plaats.

 10. Gefeliciteeeerddd!!!! Wat goed dat je over aankomend jaar al hebt nagedacht en dat je doelen voor jezelf hebt bedacht! Goed bezig! Ben benieuwd!

 11. Ahhh een jaar alweer? gefeliciteerd lieverd! Je doet het echt fantastisch en hoop dat we binnenkort even een date kunnen maken om samen wat leuks op te zetten? ? Keep up the good work

 12. Wauw, 1 jaar pas! Dat had ik me ook niet gerealiseerd, chapeau. Volgens mij blijf je dicht bij jezelf, Dat is de beste manier om tot een leuke blog te komen. Gewoon zo doorgaan dus 😉

 13. Gefeliciteerd met je eerste verjaardag!! Persoonlijk zou ik naar de Layout kijken. Ik vind het niet altijd duidelijk of er een nieuwe blog is, omdat er ook wel eens oudere blogs bovenaan staan. Verder vooral doorgaan zoals je bezig bent 🙂

  1. Dank je wel!

   O, dat wist ik niet. Heb het zelf nog niet gezien, apart. Ga het uitzoeken en als ik er niet uitkom, mail ik je even!

   🙂 Thnx!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten