Lotus Writings vanaf 2016

Lotus Writings vanaf 2016: mijn plannen en doelen

Bij een nieuw jaar horen soms ook plannen. Daarom beschrijf ik in dit artikel mijn plannen voor Lotus Writings vanaf 2016. Waar kom ik vandaan en waar wil ik naartoe?

Nieuwe website

Met het oog op mijn goede voornemens voor Lotus Writings vanaf 2016 heb ik besloten mijn website een beetje op de schop te nemen. Een fris uiterlijk kan nooit kwaad, geloof ik, anders wordt alles ook maar zo hetzelfde. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. En voor ik aan mijn nieuwjaarsresoluties begin, wil ik graag jullie bedanken voor de hartverwarmende en vaak grappige reacties op mijn blogs afgelopen jaar. Dat maakt het bloggen zo leuk!

Lees ook: 500 blogs: reis door mijn leven van 2014 tot nu

Nieuwe wending

Toen ik anderhalf jaar geleden thuis kwam te zitten door omstandigheden (zwangerschappen met name), besloot ik het eens over een compleet andere boeg te gooien. Schrijven was al jaren mijn passie, maar door onzekerheid zat  ik mezelf behoorlijk in de weg. Hoewel ik een beetje bang was voor de reacties van anderen (was ik wel goed genoeg?), koos ik ervoor freelance te gaan schrijven tot ik een baan had. Het beviel enorm. De vrijheid, de ervaring… Toch wrong er iets. Ik miste het om mijn persoonlijke verhalen kwijt te kunnen, iets dat ook niet lukt in mijn cursus Korte Verhalen Schrijven.

Bloggen dus

Bloggen bleek het antwoord. Het aanmaken van een eigen website was niet zo’n punt. Deze volkrijgen met tekst echter wel. Telkens miste ik inspiratie, waardoor ik het voor me uitschoof. Klinkt gek voor iemand met drie kinderen, maar ik had werkelijk geen idee waarover ik moest schrijven. Wie was er nou geïnteresseerd in mijn leven? En ik was bang dat ik áls je complimenten krijgt, dit alleen is, omdat mensen je kennen. Dat zag ik namelijk vaak genoeg om me heen: teksten vol taal- en stijlfouten, zonder kop of staart, maar wel met daarop reacties als ‘schrijf eens een boek!’ of ‘wow, wat ontzettend goed verwoord!’ Ik wilde niet één van die mensen zijn. Tot May geboren was.

Ineens kon het me niks meer schelen. Misschien was ik zelf ook nog niet zo goed, maar hoe kun je dat ooit worden als je niet oefent? Als je nooit een eerste stap zet, kun je niet reizen. En dus nam ik me voor elke dag iets te schrijven en publiceren, met de onvoorwaardelijke steun van mijn vriend, ouders en zusje als grootste motivatie. Ook als het niet het niveau behaalde dat ik van mezelf eiste.

100 teksten!

Inmiddels zijn we een halfjaar verder en heb ik ruim honderd teksten geschreven. Het plezier in schrijven is onverminderd en bovendien kreeg ik een platform op de website van een bekende organisatie in de kinderopvang. Langzaam merk ik dat er een trouwe groep mensen ontstaat die regelmatig reageert. Soms ik krijg ik onverwacht een compliment op het schoolplein of van een bekende via de mail. Dat doet me zo ontzettend goed!

En dan nu toekomstdoelen:

In 2016 ga ik iets meer structuur aanbrengen op deze website. Er komen wat vaste ‘rubrieken’, zoals mijn lijstjes, blogs voor oma’s, ik heb wat plannen voor gastbloggers en speciale blogs voor meisjespapa’s. Ik hoop jullie volgend jaar (opnieuw) te mogen begroeten en wil jullie in elk geval bedanken voor mijn gevonden zelfvertrouwen, dat mede door jullie leuke reacties en likes groeide.

Veel liefs,
Merel

Wat zijn jullie (blog)plannen voor 2016?
En wat vind jij van de plannen voor Lotus Writings vanaf 2016?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Lotus Writings vanaf 2016: mijn plannen en doelen

  1. Ik ontdek je blog nu pas, maar ik ga eens lekker rondsnuffelen. Je hebt gelijk dat je soms gewoon iets moet proberen. Met angst gaat het zeker niet lukken, gewoon doen.
    Ik ben benieuwd wat 2016 gaat brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge