loterij

30dayblogchallengeNL 8 | Veel geld winnen? Ik weet niet of ik dat wel wil

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: wat ik zou doen als ik de loterij win. 

Om te eindigen met miljoenen op de bank moet je natuurlijk wel meedoen met kansspelen of wedstrijden om geld te winnen. Ik was er vroeg bij. Maar liefst vierentwintig jaar terug waagde ik mijn eerste poging. Inmiddels zijn we jaren verder en stukken realistischer, al wil ik heel soms nog weleens mijn geluk beproeven…

Vijfhonderd gulden bij de Rabobank

Als kind deed ik mee aan een wedstrijd, omdat het nieuwste filiaal van de Rabobank in ons dorp werd geopend. Je kon vijfhonderd gulden winnen met het origineelste antwoord. Ik wist meteen wat ik ermee zou doen: een Barbie droomhuis kopen, geld verdelen over mijn familie en, heel verstandig, wat over was sparen op mijn Postbankrekening. Gek genoeg won ik niks.

Een lot uit de loterij?

In principe gok ik bijna nooit. Vind het vooral zonde van mijn geld. Maar waar ik wel jaarlijks aan meedoe is de Decembertrekking van Staatsloterij. Bovendien krijg ik ieder jaar een Decemberkraslot, hoewel ik daarmee nooit meer dan € 5,00 won. Desalniettemin hield ik hoop en maakte jaarlijks de grap dat iedereen er rekening mee moest houden dat ik na Nieuwjaarsdag met de noorderzon vertrokken zou zijn. Met die vijf euro van mij kom je echter het plaatselijke pontje net over en helaas eindig je dan ook niet op een tropisch eiland. Mijn grap bleek dus niet bestand tegen de werkelijkheid. Alleen de staatsloterij was me ooit iets gunstiger gezind: € 50,00 met eindcijfer 8 (doe er je voordeel mee), maar daarmee houdt mijn geluk op.

Wat zou ik doen met een miljoen?

Behept met een rijke fantasie stelde ik me dit al vaker voor. Ik zou vol ongeloof op de bank zitten, starend van mijn winnende lot naar de televisie. Maar na de eerste euforie zou ik volgens mij behoorlijk onrustig worden. Wat nu? Alleen maar werken wanneer je daar zin in hebt, lijkt me leuk. Wat het met vriendschappen doet, lijkt me echter een stuk lastiger: verwachten ze nu dat je altijd alles betaalt? Kun je nog wel aankomen met een cadeautje van vijf euro zonder scheven blikken te krijgen? En wie vertel je het überhaupt? Met die grote geldprijs zou ik dus vooral een boel dilemma’s winnen.

Samen ben je rijker dan alleen

Wat mij betreft is financiële rijkdom eigenlijk alleen mooi wanneer je het met anderen kunt delen. Het liefst zou ik mijn naasten geven waar ze al jaren over dromen. We zouden geld sparen voor onze kinderen, neefjes en nichtjes, een nieuwe auto kopen, goede doelen steunen en waarschijnlijk zou ik zelf ook een studie Nederlands gaan volgen, wanneer ik klaar ben met Journalistiek. Maar verder zou alles zoveel mogelijk bij het oude blijven, ik ben echt tevreden met hoe we er nu bij zitten en hoef niet perse een vrijstaande villa of op wereldreis. Zolang Ro en de kinderen bij me zijn, ben ik rijk genoeg. Cliché, maar wel waar.

Wat zou jij doen met de hoofdprijs uit de loterij?

Lees ook 30dayblogchallengeNL 7: verzamelingen van toen tot nu

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

22 Replies to “30dayblogchallengeNL 8 | Veel geld winnen? Ik weet niet of ik dat wel wil

 1. Als je het niet gewend bent, is het lastig voor te stellen om een miljoen op te maken. Ik zou het daarom ook delen met mensen die het wel wat meer kunnen gebruiken, reizen en misschien een huis met een wat grotere tuin. Maar geen megavilla, want dat moet ik ook allemaal schoonhouden ;). Maar een grotere tuin lijkt mij geweldig.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Hiken met een babyMy Profile

  1. Denk dat t heel erg scheelt inderdaad dat je geen idee hebt hoe het voelt. Haha goed punt, dat schoonmaken zou ik ook niet willen. Die tuin ja, daar teken ik voor (onderhouden dan weer niet, maar daar verzinnen we wel iets op)

  1. Ja denk toch dat geld waarvoor je werkt uiteindelijk nog beter voelt, alhoewel een miljoen extra natuurlijk in één klap al je ‘zorgen’ oplost.

 2. Zoals de meesten hier zou ik het wel fijn vinden om een mooie eigen stek te hebben. Iets geven aan een goed doel vind ik ook belangrijk. De rest zou ik gebruiken om de wereld rond te trekken. Of om zo hier en daar een vakantiehuisje te hebben 😉

  1. Nee dat lijkt me ook niets, hele dagen niks doen. Maar de vrijheid om te doen waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt, is ook heel wat waard.

 3. Ik zou me in de eerste plaats een groter huis kopen zonder schimmel door verborgen gebreken…
  Een klein rijhuisje met 2 slaapkamers (binnenkort 3 als de zolder af is) is echt te klein voor 6.
  Daarnaast zou ik ook iets voor anderen doen, doen we nu ook al maar dan nog meer.
  Geen geldzorgen meer, het onderwijs van de kinderen zonder gekrabbel en getel kunnen organiseren, … Ik zou niet de duurste en grootste dingen willen maar de ademruimte zou heel wat stress weg nemen. Ja, ik droom maar ik speel ook nooit mee met zo’n spelen en gok niet dus jah… het zal bij dromen en heel hard werken blijven 😉
  Kimberley van Gewoon Wij onlangs geplaatst…Naar de vredefeesten en Kapitein WinokioMy Profile

  1. Snap ik, met zijn zessen is het inderdaad dan eigenlijk klein en het zou jullie gewoon rust geven. Ook met het onderwijs, je kunt gewoon veel meer kanten op. Knap hoe je het allemaal voor elkaar krijgt hoor!

  1. Lijkt me ook heerlijk hoor! Dat de kinderen lekker kunnen rondrennen en spelen in de tuin, je makkelijk veel vrienden zou kunnen uitnodigen omdat je ruimte genoeg hebt…

 4. Oh ik zou er ons huis mee afwerken. Maar vooral meer op ons gemak zijn, geen geldzorgen meer. Ik denk niet dat ik het zou vertellen aan iedereen, enkel aan mensen dat ik echt vertrouw. Ik zou ook mensen helpen, dit doen we nu al maar het is zo nodig …
  Sofie onlangs geplaatst…Voor het eerst naar schoolMy Profile

  1. Mooi doel! En dat zou ik denk ik ook niet doen, levert alleen maar gedoe op waarschijnlijk. Zou heel fijn zijn om mensen nog meer te kunnen helpen.

 5. Ik wil zo graag een eigen huis kopen. Dus dat zou ik ermee doen. En dan lekker met de familie op vakantie. Maar die dilemma’s die jij noemt zou ik ook hebben. Hoe gaat dat dan inderdaad? En vergis je niet, met een miljoen winnen kun je niet je leven lang rentenieren of je moet er niet zulke aankopen mee doen als ik en meteen alles op de bank zetten. Al stelt de rente van tegenwoordig niks meer voor..
  Nicole onlangs geplaatst…Weekendje weg | ScheveningenMy Profile

  1. Ja zou best veel dilemma’s geven. Inderdaad, rentenieren zit er dan niet in. Dan moet het toch al gauw een paar miljoen worden. Maar heerlijk met de familie op vakantie is in elk geval geen straf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge