Lieve Rose, 5 jaar lang liefde voor het leven

Lieve Rose,

De tijd vliegt.

Het gekke van ontwikkeling bij kinderen vind ik vaak dat je het ene moment denkt ‘jeetje wat is ze al groot’ en een jaar later verzucht dat ze nu pas echt een grote meid is. Vorig jaar vond ik het bijna wereldschokkend dat je naar groep 1 ging en nu denk ik met een tikje weemoed dat je volgend jaar alweer in groep 3 zit.

Maar meisje, wat is het heerlijk om jouw moeder te zijn. Ik ken geen kind dat zo vrolijk opstaat en het leven letterlijk met open armen in vliegt. Je zachte en zorgzame, maar vooral ook spontane karakter maakt dat mensen bijna meteen van je houden. Je deelt oprechte complimenten uit aan vreemden, houdt enorm van dieren, helpt uit jezelf dat kindje dat wel wat hulp kan gebruiken en geeft soms spontane, dikke knuffels waar mensen helemaal van opkikkeren.

Je leert me zoveel. Dat ik soms eens moet stoppen altijd maar voorzichtig te zijn en bescheiden, dat je soms gewoon à la Pippi Langkous moet roepen dat je het nog nooit gedaan hebt en dus denkt dat je het wel kan. Want zo sta je in het leven. Als ik maar een paar procent van je bravoure mocht hebben… 🙂

In je karakter zie ik bovendien steeds meer een mengeling terug van mensen die me heel dierbaar zijn en waren. Je vader, die net als jij een heel open levenshouding heeft en gewoon vol gaat voor nieuwe situaties, mijn opa, die altijd hield van een feestje en deelde wat hij had met anderen, en mijn oma, vanwege haar rijke fantasie – die ik ook bij jou terug zie.

Wat hebben we afgelopen jaren ook vaak om en met je gelachen. Je streken, je grapjes, maar stiekem ook om het feit dat je de halve school vol trots vertelde dat ik een broertje in mijn buik had. Voor jou. Want je wilde nu weleens iets anders dan een zusje…

Lieve Rose, vandaag ben je eindelijk 5 jaar geworden – waar je al weken op zat te wachten.

Ik wens je een mooi nieuw levensjaar toe waarin je hopelijk vooral heel veel plezier zal hebben met ons, je vrienden en iedereen die op je pad komt. Geniet ervan lief kind, dan doen wij dat ook!

Dikke kus,
Mama

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Lieve Rose, 5 jaar lang liefde voor het leven

 1. Een hele goedemorgen jaa wat een leuke mooie blog heb je weer eens geschreven ja het gaat heel hard he Merel ons dochtertje is ook 5 en de tijd vliegt voorbij.?

  Ik wil jou van harte feliciteren ?met jullie prachtige dochtertje
  En uiteraard jou man Bo gefeliciteerd met zijn dochtertje
  En ook jullie dochters gefeliciteerd met hun zusje Rose die jarig is veel liefs en maak er een prachtige bijzondere leuke en zeker een gezellige dag van?????

  Fb Jessica Jill John leidner
  Ig yessicaleidner
  Twitter yessicakoot1
  Bloglovin yessica leidner

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten