Home » Ouderschap » Het einde van een bijzonder project

Het einde van een bijzonder project

Kimberly schrijven elkaar sinds kort om de week een brief. Hiermee willen we jullie een inkijkje geven in onze vriendschap. De brieven gaan over van alles: trash-tv, bitterballen of iets anders waar het leven leuker van wordt!

Lieve Merel, wat is nou echt typisch iets voor jou? Bijt jij je vast in nieuwe projecten of ben je net zoals ik en bloeden je plannen al snel weer dood?

Lieve Merel, ..

Lieve Kim,

Goede vraag. Ik was eigenlijk altijd van de kortlopende projecten waar ik na enkele weken alweer de brui aan gaf. Daarom hield ik geen dieet vol en de meeste hobby’s eindigden in een donkere kast, ‘tot ik weer verder zou gaan’. Nou ja, dat laatste kwam er meestal niet van natuurlijk.

Dit alles veranderde denk ik langzaam toen ik moeder werd. Zeker toen ik weer ging studeren en plots weer in de collegebanken zat, voelde ik hoe belangrijk het is om een tweede kans met beide handen te grijpen als hij zich aandoet. Ik heb nooit eerder in mijn leven zo hard gewerkt om iets voor elkaar te krijgen en schreef als single mom twee scripties tussen het opvoeden door.

Natuurlijk ging het niet zonder slag of stoot en had ik momenten waarop ik de handdoek in de ring wilde gooien – zelfs in het laatste jaar – maar na afloop bleef het gevoel van doorzetten en volhouden hangen. Sindsdien ben ik eigenlijk nog maar één keer iets begonnen wat ik niet afmaakte en dat is mijn bullet journal. Vind het allemaal best leuk, maar heb de discipline niet om het bij te houden. Bovendien ben ik er niet creatief genoeg voor, gevoelsmatig.

Bij mijn blog is dat anders. Ik hou van schrijven en wil er beter in blijven worden. Daarom doe ik regelmatig cursussen, zowel binnen het vakgebied (bloggen) als daarbuiten. En ondanks dat ik ze niet in één keer afmaak (zo deed ik vier jaar over Korte Verhalen Schrijven, twee jaar over Copywriting en ligt Journalistiek ook al anderhalf jaar op de plank), ik moet ze van mezelf wel afmaken. Eerder kan ik het niet aan mezelf verkopen dat ik aan iets nieuws begin.

Kortom, ik bijt me erin vast, laat het daarna een beetje aanmodderen, en ga dan weer verder tot het af is. Denk dat ik ergens tussenin hang. Dat heeft ook een beetje te maken met de hoeveelheid tijd die ik heb: je kan niet 100% geven aan twee verschillende projecten. Ook moeten dingen soms een beetje ‘sudderen’ voor duidelijk is welke kant je daarna op moet, geloof ik. Althans, zo ervaar ik het. Dan sta je op een tweesprong en duurt het gewoon even voor je weet wat je moet doen.

Dat geldt ook voor deze serie. Het was ontzettend leuk om te doen en ik heb elke keer met veel plezier geschreven, maar er komt (hopelijk) voor ons allebei een drukke nieuwe tijd aan, vol andere projecten die onze aandacht zullen opeisen! En we zullen ongetwijfeld nog eens op een andere manier samenwerken. Ik heb genoten van onze wekelijkse brieven en wil je voor nu natuurlijk vast een hele fijne jaarwisseling wensen met je gezin. In 2020 gaan we er weer iets moois van maken!

Liefs, Merel

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

In deze serie verschenen ook:

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten