Lieve Kim, waarom ik geen vrijgezellenfeest wil

Kimberly schrijven elkaar sinds kort om de week een brief. Hiermee willen we jullie een inkijkje geven in onze vriendschap. De brieven gaan over van alles: trash-tv, bitterballen of iets anders waar het leven leuker van wordt!

Lieve Kim,

Het klopt inderdaad dat we niet getrouwd zijn. Misschien moet ik Ro gewoon eens tackelen en op het moment dat hij op één knie ter aarde stort een ring in zijn handen duwen 😉 Want dat hij het ‘moet’ vragen, staat voor mij wel vast. Ik ben op een heleboel vlakken best geëmancipeerd geloof ik, maar niet op dit gebied.

Kortom, ik wil het wel. Aan de ene kant lijkt het me echt fantastisch om een sprookjesachtig huwelijk te vieren, in zo’n mystiek Frans kasteeltje met naaste familie en onze allerbeste vrienden. Of een romantische Spaanse bruiloft met een adembenemende jurk, ik op mijn allerbeste gewicht en met een wervelende salsa of sexy rumba als openingsdans.

Maar goed, dat is wellicht wat onhaalbaar. En 20.000 euro uitgeven aan je bruiloft vind ik eigenlijk ook onnodig. Dus wat dan wel? Ik zou wel willen trouwen in een mooie jurk, een trouwvideo willen en een onvergetelijk feest. Samen de liefde vieren.

Maar qua uitgaven gewoon niet te gek dus! Iets dat ik trouwens absoluut niet wil, is een vrijgezellenfeest. Misschien kinderachtig, maar het idee dat ik dus een workshop macrameeën moet volgen of verkleed als wandelende piemel door de stad moet, terwijl de mannen bezopen in een stripclub hangen, dat trek ik niet. Bovendien hebben we ook gezamenlijke vrienden. Moet je die dan verdelen?

Als we dan toch vooraf iets moeten doen, dan het liefst een avondje eten met zijn allen (mannen en vrouwen) en na afloop stappen tot in de vroege uurtjes. Niet als vrijgezellenfeest, maar gewoon als vriendengroep om het leven met elkaar te vieren!

Tot zover mijn lekker ongenuanceerde mening! Heb jij wel een vrijgezellenfeest gehad? En wat gingen jullie en de mannen doen?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

In deze serie verschenen ook:

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

One thought on “Lieve Kim, waarom ik geen vrijgezellenfeest wil

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten