Lieve Kim, waarom ik geen vrijgezellenfeest wil

Kimberly schrijven elkaar sinds kort om de week een brief. Hiermee willen we jullie een inkijkje geven in onze vriendschap. De brieven gaan over van alles: trash-tv, bitterballen of iets anders waar het leven leuker van wordt!

Lieve Kim,

Het klopt inderdaad dat we niet getrouwd zijn. Misschien moet ik Ro gewoon eens tackelen en op het moment dat hij op één knie ter aarde stort een ring in zijn handen duwen 😉 Want dat hij het ‘moet’ vragen, staat voor mij wel vast. Ik ben op een heleboel vlakken best geëmancipeerd geloof ik, maar niet op dit gebied.

Kortom, ik wil het wel. Aan de ene kant lijkt het me echt fantastisch om een sprookjesachtig huwelijk te vieren, in zo’n mystiek Frans kasteeltje met naaste familie en onze allerbeste vrienden. Of een romantische Spaanse bruiloft met een adembenemende jurk, ik op mijn allerbeste gewicht en met een wervelende salsa of sexy rumba als openingsdans.

Maar goed, dat is wellicht wat onhaalbaar. En 20.000 euro uitgeven aan je bruiloft vind ik eigenlijk ook onnodig. Dus wat dan wel? Ik zou wel willen trouwen in een mooie jurk, een trouwvideo willen en een onvergetelijk feest. Samen de liefde vieren.

Maar qua uitgaven gewoon niet te gek dus! Iets dat ik trouwens absoluut niet wil, is een vrijgezellenfeest. Misschien kinderachtig, maar het idee dat ik dus een workshop macrameeën moet volgen of verkleed als wandelende piemel door de stad moet, terwijl de mannen bezopen in een stripclub hangen, dat trek ik niet. Bovendien hebben we ook gezamenlijke vrienden. Moet je die dan verdelen?

Als we dan toch vooraf iets moeten doen, dan het liefst een avondje eten met zijn allen (mannen en vrouwen) en na afloop stappen tot in de vroege uurtjes. Niet als vrijgezellenfeest, maar gewoon als vriendengroep om het leven met elkaar te vieren!

Tot zover mijn lekker ongenuanceerde mening! Heb jij wel een vrijgezellenfeest gehad? En wat gingen jullie en de mannen doen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

In deze serie verschenen ook:

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Lieve Kim, waarom ik geen vrijgezellenfeest wil

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten