Home » Ouderschap » Hoera het is lente! Tijd om op te ruimen

Hoera het is lente! Tijd om op te ruimen

Kimberly schrijven elkaar sinds kort om de week een brief. Hiermee willen we jullie een inkijkje geven in onze vriendschap. De brieven gaan over van alles: trash-tv, bitterballen of iets anders waar het leven leuker van wordt!

Volgens mij ben ik een geboren chaoot. Als kind vond ik het rampzalig om mijn kamer netjes te houden en als volwassene is het niet veel beter. Ergens zie ik het dan wel hoor, maar de connectie tussen ‘observatie’ aan de ene kant en een klik in mijn hersenen die voor actie zorgt aan de andere kant, is er niet. Zelf gooi ik het maar op mijn genialiteit haha – een soort ‘verstrooide professor syndroom’. Vervelend is het echter wel. Vooral voor mijn omgeving.

Maar precies zoals je zelf omschrijft: één keer per jaar is het anders. Dat het zonnetje begint te schijnen en ik in een opwelling bedenk dat het alweer een jaar geleden is dat ik de ramen heb gedaan. En dat als ik dan toch lekker bezig ben, ik meteen de boeken in de boekenkast op alfabetische volgorde kan zetten. Of kilo’s aan afval in de kliko kan gooien. Dingen waar Ro ook altijd een beetje zenuwachtig van wordt. Want hoewel hij wel houdt van een opgeruimd huis, houdt hij iets minder van mijn bijna maniakale opruim- en weggooi-woede.

Aan de andere kant vind ik de lente ook het ultieme seizoen om lekker te spijbelen. Dat je eigenlijk een berg werk op je bureau hebt liggen, maar besluit het er eens lekker van te nemen. In de zon, met een goed boek. Of dat ik onderweg naar huis niet rechtstreeks doorloop in hoog tempo, zoals ‘s winters, maar een ommetje maak. Fluitend, slenterend… Het leven zoals het volgens mij bedoeld is.

Ik weet niet of het komt omdat mijn geboortedag dat jaar in de lente viel, maar het is sowieso mijn favoriete seizoen. Ik hou van de Hollandse afwisseling – al is die er tegenwoordig iets minder dan vroeger – met ijzig koude, strenge winters en bijbehorende Elfstedenkoorts, relaxen op een overvol strand of struinen door de bossen in een waterig oktoberzonnetje. Maar niks haalt het bij de lente! Pasgeboren lammetjes en jonge eendjes, er hangt liefde in de lucht en de wereld is net even wat mooier dan normaal. Ja, kom maar door met die langere dagen vol zon!

Wat is jouw favoriete seizoen? En waar kijk jij het meest naar uit komende maanden?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

In deze serie verschenen ook:

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten