Lieve Kim, ik ben slecht in het combineren van gezin en werk

Lieve Kim

Kimberly schrijven elkaar sinds kort om de week een brief. Hiermee willen we jullie een inkijkje geven in onze vriendschap. De brieven gaan over van alles: trash-tv, bitterballen of iets anders waar het leven leuker van wordt!

Lieve Kim,

Het lastigst aan ondernemen? Daar vraag je me iets.

Allereerst denk ik inderdaad dat ook ik me, zeker in het begin, enorm liet tegenhouden door onzekerheden. Doe ik het wel goed? Vinden mensen het niet ongelooflijk saai wat ik schrijf – want hoe bijzonder ben ik nu helemaal? Waarom heb ik zo weinig volgers op social media? Iets waar ik trouwens niet trots op ben, maar kennelijk zoek ik daarin toch bevestiging… Wat vinden lezers van me? Post ik wel de juiste foto’s?

Het laatste jaar begint daar steeds meer berusting in te komen. Niet alleen omdat ik inmiddels genoeg lezers per maand heb om te kunnen zeggen dat het bloggen in elk geval prima gaat, maar ook omdat ik mezelf beter op waarde schat. Ik zie een enorme groei sinds ik eind 2015 begon met bloggen voor een handjevol mensen.

Ik durf ook steeds beter te zien waar mijn uniciteit ligt en waarom mensen het wél leuk zouden vinden me te komen volgen. Kortom, onzekerheden behoren steeds minder tot mijn pijnpunten. En dat heeft gedeeltelijk te maken met urenlange gesprekken met Ro, maar ook met jou. Je stimuleert me regelmatig om net even een stapje verder te doen dan ik normaal zou doen. Of je stelt kritische vragen die me anders naar de situatie laten kijken. Dat is zo fijn!

Hierdoor maak ik soms toch grotere stappen dan ik uit mezelf zou doen. Ik durf vaker foto’s te plaatsen die ik vroeger echt flink bekritiseerd had. Of draag kleding waarmee ik wellicht opval, maar die ik draag omdat ik het mooi vind. Ik hoef niet meer zo nodig ‘ergens bij te horen’. Maar misschien hoort dat ook gewoon bij ouder worden.

Waar ik alleen nog wel tegenaan loop is dat eeuwige gebrek aan balans. Ik wil niet de moeder zijn die haar kind voor de televisie parkeert en zelf aan de slag gaat, maar het gebeurt soms wel. Ro vroeg me laatst, om me iets te ontlasten, of hij de kinderen anders naar bed moest brengen. Dan kon ik nog even door. Maar ik wilde het niet. Ook omdat ik bang ben anders in een fout patroon te komen waarin je werk voor je kinderen gaat. En dat wil ik juist zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom mijn vraag aan jou: hoe combineer jij moederschap met je werk? Zet jij de televisie weleens aan om te kunnen werken? En hoe voorkom je dat werk en gezin in elkaar overlopen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

In deze serie verschenen ook:

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 thoughts on “Lieve Kim, ik ben slecht in het combineren van gezin en werk

 1. Ik vind die brieven van jullie zo tof! In dit geval ook zo herkenbaar. Toevallig vroeg ik me vandaag nog af of mensen mijn blog wel interessant vinden… inderdaad door weinig reacties en volgers op social. Toch verdubbel ik ieder jaar mijn unieke bezoekersaantallen. Ik denk dat de onzekerheid vooral voortkomt doordat de interactie tie niet meer is zoals het in 2013 was toen ik begin met mijn eerste blog. Zo lang verhaal. Ik zou er zo zelf een blog over kunnen schrijven haha!

  1. Dank je wel 🙂

   Haha! Ja maar het is inderdaad zo. Destijds lazen bloggers onderling vaker bij elkaar en reageerden lezers ook regelmatiger op je website zelf.

   Het is zo dubbel allemaal hè? Aan de ene kant zou je moeten vertrouwen op wat je neerzet, aan de andere kant is een beetje bevestiging toch wel prettig.

   Maar zolang je blijft verdubbelen gaat het gewoon hartstikke goed!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten