Over mijn ambitie met Bloggen Baart Kunst

Lieve Kim

Kimberly schrijven elkaar sinds kort om de week een brief. Hiermee willen we jullie een inkijkje geven in onze vriendschap. De brieven gaan over van alles: trash-tv, bitterballen of iets anders waar het leven leuker van wordt!

Lieve Kim,

Biebs und Mohms… Ik heb er best wel wat geintjes over gemaakt, maar het is natuurlijk vooral heel irritant als je een goede naam hebt gevonden en dat het dan alsnog misgaat met de uitspraak. Wat de coaching betreft, denk ik oprecht dat Marloes je juist enorm helpt. En hoewel kritiek zeker ook mag worden geuit, vind ik het persoonlijk in dit geval niet opgaan.

Een coach die een coach nodig heeft – een nieuwe trend, volgens één van je volgers. Stel dat het inderdaad momenteel heel vaak gebeurt, dat kan, dan snap ik dat het je opvalt. Maar wat ik niet begrijp, is wat er precies mis mee is. Als ondernemer kan je bijvoorbeeld heel goed zijn in de uitvoering van je werk, maar wellicht iets minder in het overzien van het geheel. Dan is het toch juist superfijn dat een ander (die daar juist wél goed in is) zich specialiseert en je erbij kan helpen?

Ik vind het persoonlijk niet heel anders dan een boekhouder inschakelen voor je financiële zaken en een virtual assistant voor je sociale media en beantwoorden van je correspondentie. Of investeren in een nieuwe cursus om beter te worden in een bepaalde tak van je werk. Zo vult een coach je ook aan en maakt je bedrijf alleen maar beter en gezonder. En in het geval van Marloes dus meer zoals je het zelf graag wil zien.

Nou ja, genoeg daarover, maar ik wilde het je toch nog even zeggen. Ben trots op je! Je vroeg mij wat ik nog eens zou willen doen met mijn bedrijven. Vind ik een goede vraag, ben er de laatste tijd ook veel mee bezig geweest. Mijn plannen voor de komende maanden:

  • Eerst even vakantie houden 🙂 Ik vulde laatst een schema in met daarin hoeveel tijd ik besteedde aan familie en vrienden, ontspanning en werk. De laatste voerde veruit de boventoon. Geen wonder dat ik een tijd geleden zo moe was van alles en me leeg voelde. Het sluipt erin, net zoals dat ik al ruim twee jaar geen vakantie heb genomen. En natuurlijk kan je een eigen bedrijf niet volledig loslaten, maar ik ga in elk geval twee weken even helemaal niets anders proberen te doen dan lezen, relaxen,af en toe een dagje weg, minimale inspanningen leveren, zwemmen en genieten.
  • Lotus Writings op orde brengen. Nu heb ik al 800 blogs geoptimaliseerd, maar er zijn er nog steeds een aantal die ik moet doen. Het wordt gelukkig wel steeds behapbaarder.
  • Bloggen Baart Kunst echt starten. Hiermee wil ik beginnen na de zomervakantie. Er staan een paar goede blogs op de planning en ik wil de groep meer leven in gaan blazen, maar gevoelsmatig kan dat pas wanneer ik de ruimte daarvoor heb naast Lotus Writings.

Samenvoegen, zoals jij gaat doen (waar ik erg benieuwd naar ben!) zal in mijn geval niet lukken. Het is dus zaak dat ik een balans vind, een paar stevige cursussen neerzet en een e-book schrijf. Ik wil gewoon dat het gaat lopen. En daarnaast wil ik zelf ook een boek gaan schrijven. Genoeg ambitie dus en ik heb er oprecht heel veel zin in!

Hoe zit het met jouw ambitie? Als je je grootste droom mag omschrijven, hoe ziet het er dan uit? Waar wil je over vijf jaar staan (of denk je niet zo ver) – zowel zakelijk als privé?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

In deze serie verschenen ook:

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *