Home » Ouderschap » Mijn goede voornemens voor 2020

Mijn goede voornemens voor 2020

Lieve Merel, wat zijn jouw doelen voor 2020? Persoonlijk en voor je bedrijf?

Lieve Kim,

Weet je dat ik hier de laatste tijd best wel intensief mee bezig was? Misschien is het voor mezelf ook een soort afleidingsmanoeuvre om maar niet al te veel bezig te zijn met de miskraam, maar ik heb wel wat zaken op papier gezet. Ik merkte namelijk dat dit afgelopen jaar ook enorm hielp – zeker op zakelijk gebied. Ik wilde mijn SEO op orde krijgen en dat is gelukt. Betekent natuurlijk nog lang niet dat ik er al ben met mijn blog, maar de belangrijkste horde is vast genomen. Ook privé was afgelopen jaar er eentje van transformatie. Dat hoop ik in 2020 door te kunnen zetten.

Mijn zakelijke doelen voor 2020

Ik noemde al even mijn SEO (of anders gezegd: mijn content updaten en waar nodig herschrijven naar een vlottere stijl die bij de website past). Maar er mag nog veel meer verbeteren aan de website:

  • Door het controleren, herschrijven en optimaliseren van de circa 2.000 blogsposts die online stonden, kwam social media op de tweede plek. Jammer, want ik merk dat ik juist veel plezier haar uit de contacten met mijn lezers. Ze zijn oprecht heel lief, leuk en gezellig! Dus graag veel meer daarvan komend jaar! Ik ga investeren in Instagram en Facebook, maar zeker ook Pinterest. En hopelijk eindelijk een nieuwsbrief die ik met regelmaat kan gaan versturen.
  • Hiernaast wil ik meer gaan werken in teamvorm. Er zijn nu een aantal vaste gastbloggers en dat vind ik heel fijn! Die variëteit maakt het echt een online magazine.
  • Naast Lotus Writings heb ik mijn andere bedrijf: Bloggen Baart Kunst. Hiervoor staan er een aantal mooie plannen klaar. Ik kan er nog niet te veel over uitweiden nu, maar ik heb er zin in. Het moet een plek worden waar je zowel als beginnend blogger als gevorderde informatie kunt vinden over zo’n beetje alles.
  • Ik wil een vaster inkomen krijgen. Dat is nu nog variabel, maar het lijkt me prettig daar iets meer regelmaat in te krijgen. Dat hoop ik deels te gaan doen met Bloggen Baart Kunst.
  • Cursussen doen om beter te leren schrijven en misschien ook iets met boekhouden. Kan nooit kwaad!

Mijn privé doelen voor 2020

Op privégebied merkte ik dat ik soms enigszins vastliep. Zeker als het ging om zorgen voor mezelf. Werk en gezin kwamen op 1, ik hobbelde daar een beetje vermoeid achteraan.

Sinds ik afgelopen zomer het boek Brain Balance las en daarna De Glimlach van een Kind, voelde ik welke veranderingen ik nodig had. Zeker toen ik besefte dat ik wekelijks op een schaal van 10 een factor 8 aan tijd in mijn werk stak. Sindsdien is dat behoorlijk teruggeschroefd. Soms lastig, want ik haal meestal veel plezier en voldoening uit wat ik doe. Maar ook heel fijn. Ik maak meer tijd vrij om met de kinderen naar de bios te gaan, gooi vaker mijn werk neer om samen te kleuren of knutselen en besteed meer tijd aan het huishouden. En hoewel dat laatste niet per se mijn hobby is, vind ik het belangrijk dat het wel huiselijk en opgeruimd is.

Mijn privédoelen voor 2020 zijn daarom:

  • Genoeg tijd doorbrengen met Ro en de kinderen (toch ook vaker afzonderlijk van elkaar)
  • Momenten pakken om helemaal niets te doen. Gewoon beetje voor me uit staren, aanlummelen en rusten. Aan de andere kant ook regelmatig(er) sporten. Misschien de dag eens beginnen met een lekker muziekje, ter voorkoming van een ochtendhumeur.
  • Tijd besteden aan waar ik gelukkig van word in mijn eentje. Vaker kiezen voor mezelf en me niet conformeren aan wat de buitenwereld mogelijk van me verwacht. Als introvert laad ik op in mijn eentje, zo ontdekte ik een tijdje terug. Daar wil ik meer gehoor aan geven.

Kortom, genoeg werk aan de winkel. En dat is maar goed ook: als mens ben je denk ik nooit uitgeleerd!

Daar sluit mijn vraag aan jou meteen op aan. Lieve Kim, ik doe zelf regelmatig cursussen – zowel zakelijk als voor de lol. Wat wil jij nog leren? Is er bijvoorbeeld een cursus die je graag zou oppakken komend jaar?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten