leuke pretparken nederland tieners

De 4 leukste pretparken van Nederland voor tieners

leuke pretparken nederland tieners

Nog even en het pretparkseizoen staat weer voor de deur. Met een tiener in huis is het toch iets meer zoeken naar een plek waar het hele gezin zich kan vermaken. Daarom dit lijstje. Ben je op zoek naar toffe pretparken voor tieners? Lees dan snel verder! Ook geef ik nog een paar fijne tips over de grens. Wat is jouw favoriet?

Favoriete pretparken in Nederland

Waar onze jongste dochters zweren bij parken als Hellendoorn, BillyBirdpark Hemelrijk en Julianatoren is daar voor onze tiener natuurlijk weinig meer te beleven. Ze is wel dol op de achtbanen in Europa-Park, maar ja… Even zeven uur rijden richting het zuiden doe je ook niet snel voor een dagje.

Gelukkig zijn er in Nederland ook genoeg plekken waar je juist met een tiener weer goed terecht kan! Ik zette de vijf leukste pretparken op een rij.

De 4 leukste pretparken in Nederland (voor tieners)

Walibi Holland

Eigenlijk is Walibi de enige échte plek waar tieners zich goed kunnen vermaken. Met achtbanen zoals de torenhoge Goliath, muzikale Speed of Sound en de spannende Lost Gravity kan je je hier echt wel een dag vermaken. En ben je zelf niet zo’n held? Dan neemt je zoon of dochter toch lekker een vriend(in) mee, ga jij ergens rustig iets lezen en kunnen zij zich de hele dag vermaken!

Duinrell

Hoewel Duinrell niet mijn favoriete pretpark is, vind ik het wel de ideale plek om naartoe te gaan met ons hele gezin. Terwijl de kleintjes spelen in de speeltuin of met hun vader een rondje maken in het reuzenrad, kan June in de Dragon Fly, Falcon of de doodenge Wild Wings. Die laatste twee in haar eentje trouwens. Ik ben niet zo’n held. En zijn we er helemaal klaar mee? Dan gaan we lekker naar het Tikibad, waar ook iedereen zich weet te vermaken. Ideale dag uit!

Efteling

Hoewel de gemiddelde puber misschien wat knorrig achteraan sloft als je ze meesleurt naar Droomvlucht, ben ik er bijna heilig van overtuigd dat ze het hier stiekem nog steeds leuk vinden. Maar waar je natuurlijk écht naartoe moet zijn de vernieuwde Python, Baron 1898, de Vliegende Hollander en Joris en de Draak. Hoewel ik de Baron liever oversla, is de rest echt fantastisch. Zonnetje erbij, niet te druk en je dag is perfect!

Toverland

Misschien niet de eerste waar je aan denkt als je met oudere kinderen op pad gaat, maar wel ontzettend leuk! Toverland biedt niet alleen veel attracties voor jongere kinderen (vooral binnen is een aanrader), maar ook buiten is genoeg te doen: van de Boosterbike tot de houten Troy.

Maar eerlijk? Als je dan toch een pretpark moet kiezen…

Eerlijk is eerlijk, voor tieners valt er in Nederland gewoon iets minder te beleven op het gebied van pretparken. Hoe anders is het over de grens! In België heb je bijvoorbeeld Bobbejaanland, waar je een paar goede achtbanen hebt staan, maar ook Duitsland (naast Europa-Park ook Movieworld en Phantasialand) en Frankrijk (Disneyland) bieden genoeg entertainment om zelfs de meest norse puber weer aan het (glim)lachen te krijgen. Dat laatste kan je ook prima doen met de andere gezinsleden trouwens: kijk maar eens naar deze attracties voor kleine kinderen in Disneyland Parijs.

En wil je écht iets spectaculairs maken? Dan is Disneyland Shanghai ook een aanrader 😉

Wat is jullie favoriete pretpark?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Jacob Lund – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.